8 Προσωπικά αντικείμενα που Χρησιμοποιούμε Καθημερινά και δεν είχαμε Ιδέα ότι πρέπει να τα πετάμε στα Σκουπίδια ΤΟΣΟ συχνά.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η υγιεινή των προσωπικών πραγμάτων, όπως μια οδοντόβουρτσα ή μια πετσέτα, πρέπει να τα αλλάζουμε μετά από κάποιο χρονικό διάστημα χρήσης. Αλλά τα αλλάζουμε όσο συχνά χρειάζεται στην πραγματικότητα;

Αποφασίσαμε να ψάξουμε τις συστάσεις των εμπειρογνωμόνων για αυτό το θέμα και μοιραζόμαστε μαζί σας τα αποτελέσματα.

Χτένα: 1 φορά κάθε 6­12 μήνες

Η συχνότητα αντικατάστασης της χτένας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες (ποιότητα της χτένας και το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένη, τον τύπο των μαλλιών, το πλήθος των προϊόντων styling και ούτω καθεξής), αλλά οι δερματολόγοι συνιστούν να την αντικαθιστάτε τουλάχιστον μία φορά στους 6-12 μήνες χρήσης. Να θυμάστε ότι η τακτική αντικατάσταση της χτένας δεν αλλάζει τους βασικούς κανόνες της φροντίδας γι “αυτήν: πλύνετε την χτένα σας τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα και απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα από τρίχες και προϊόντα styling μετά από κάθε χρήση.

Οδοντόβουρτσα: 1 φορά κάθε 3 μήνες

Δεν χρειάζεται πολλή εξήγηση γι” αυτό το προσωπικό αντικείμενο. Προκειμένου να διατηρηθεί η καλή στοματική υγιεινή, οι οδοντίατροι ί συστήνουν την αλλαγή οδοντόβουρτσας, εξαιτίας της φθοράς των τριχών, τουλάχιστον 1 φορά κάθε 3-4 μήνες. Πιο τακτικά θα πρέπει να αλλάζουν οδοντόβουρτσες τα παιδιά και άτομα με αυτοάνοσα νοσήματα και ασθένειες της στοματικής κοιλότητας. Θα πρέπει, επίσης, να πετάξετε μια παλιά οδοντόβουρτσα μετά από μια ασθένεια

Σφουγγάρι: 1 φορά κάθε 2 μήνες

Ας αρχίσουμε με τα άσχημα νέα για όσους τους αρέσουν τα σφουγγάρια: οι δερματολόγοι προτείνουν να απαλλαγείτε από αυτά τα προϊόντα υγιεινής, δεδομένου ότι αποτελούν ιδανικό περιβάλλον για την εξάπλωση βλαβερών μικροοργανισμών.

Αν δεν μπορείτε να φανταστείτε ένα ντους χωρίς το αγαπημένο σας σφουγγάρι, εδώ είναι μερικοί απλοί κανόνες για τη φροντίδα του:

1. Καθημερινά στεγνώστε το σφουγγάρι.

2. Μην χρησιμοποιείτε το σφουγγάρι αμέσως μετά το ξύρισμα.

3. Ποτέ μην πλένετε με σφουγγάρι το πρόσωπο και τις ευαίσθητες περιοχές.

4. Πλύνετε το σφουγγάρι περίπου μια φορά την εβδομάδα.

Αλλαγή του σφουγγαριού: κάθε 1-2 μήνες αλλάξτε σφουγγάρια από συνθετικά υλικά, και κάθε 3-4 εβδομάδες αλλάξτε σφουγγάρια από φυσικά υλικά.

Σεντόνια: 1 φορά την εβδομάδα

Ο μέσος άνθρωπος σε καθημερινή βάση κατά τον ύπνο του αποβάλλει περίπου 250 χιλιοστόλιτρα ιδρώτα. Προσθέστε σε αυτό νεκρά κύτταρα του δέρματος, ακάρεα της σκόνης, και διάφορα είδη μυκήτων, και είναι αρκετό να συνειδητοποιήσετε ότι το κρεβάτι σας δεν είναι τόσο καθαρό και άνετο όσο νομίζατε. Γι “αυτό οι ειδικοί συμβουλεύουν να αλλάζετε τα σεντόνια τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, και αν κοιμάστε γυμνοί ή βαριέστε να κάνετε ένα ντους πριν πάτε για ύπνο, ακόμα πιο συχνά.

Ξυράφια: μετά από 5­7 χρήσεις

Μιλώντας αυστηρά, οι λεπίδες πρέπει να αλλάζουν όταν το ξυράφι δεν γλιστράει και δεν απομακρύνουν τις τρίχες. Ωστόσο, όπως και με οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο στο μπάνιο, κατά το ξύρισμα συσσωρεύονται νεκρά κύτταρα του δέρματος, βακτήρια και τα υπολείμματα των καλλυντικών. Όλα αυτά μπορούν κατά την επαφή με το δέρμα να προκαλέσουν ερεθισμό (θυμηθείτε τις δυσάρεστες κόκκινες κηλίδες που εμφανίζονται μετά το ξύρισμα). Ως εκ τούτου, οι ειδικοί συμβουλεύουν να αλλάζετε τις λεπίδες μετά από κάθε 5-7 χρήσεις. Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του ξυραφιού, είναι απαραίτητο να το ξεπλύνετε με ζεστό νερό και να το φυλάξετε σε ξηρό μέρος.

Πετσέτες σώματος: μετά από 3­4 χρήσεις

Ακόμα και παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιούμε πετσέτα σώματος μετά από ένα ντους, πάνω του θα παραμένουν νεκρά κύτταρα και μικροχλωρίδα του δέρματος, η οποία σε συνθήκες υψηλής υγρασίας στο μπάνιο, πολλαπλασιάζεται πολύ γρήγορα. Γι “αυτό οι ειδικοί συστήνουν να πλένετε τις πετσέτες μετά από κάθε 3-4 χρήσεις.

Πετσέτες χεριών: 1 φορά κάθε 1­2 μέρες

Το προσεκτικό και τακτικό πλύσιμο των χεριών είναι ένας από τους βασικούς κανόνες προσωπικής υγιεινής. Αλλά εξίσου σημαντικός είναι ο τρόπος που στεγνώνετε τα χέρια σας. Δεδομένου ότι οι πετσέτες χεριών χρησιμοποιούνται πιο συχνά και από περισσότερους ανθρώπους σε ένα μπάνιο, θα πρέπει να αλλάζουν τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο ημέρες (καθημερινά σε μεγάλες οικογένειες), ή χρησιμοποιήστε χαρτί. Άλλωστε, πολλοί γιατροί θεωρούν το χαρτί τον πιο υγιεινό τρόπο στεγνώματος των χεριών.

Πετσέτα προσώπου: κάθε μέρα

Το δέρμα του προσώπου και του λαιμού είναι πιο ευαίσθητο από το δέρμα του σώματος, και οι ειδικοί συμβουλεύουν, πρώτα απ “όλα, να υπάρχουν ξεχωριστές πετσέτες για το πρόσωπο, και κατά δεύτερον, να τις αλλάζετε πιο συχνά από τις κοινές πετσέτες. Ιδανικά, αυτό θα πρέπει να γίνεται κάθε μέρα. Συμβουλή προς όσους δεν είναι ευχαριστημένοι με το καθημερινό πλύσιμο: αντί για πετσέτα, χρησιμοποιήστε για το στέγνωμα του προσώπου ένα κομμάτι βαμβάκι ή χαρτί. Απλό, υγιεινό και δεν απαιτεί πολλή προσπάθεια και χρήματα.

Πηγή