8 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να μοιράζεστε με κανέναν

Όλοι γνωρίζουμε ότι κανείς δεν πρέπει ποτέ να δανειστεί τη χτένα ή την οδοντόβουρτσά κάποιου άλλου. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά άλλα προσωπικά αντικείμενα που μοιραζόμαστε περιστασιακά, αλλά στην πραγματικότητα δεν πρέπει.

Σήμερα σάς παρουσιάζουμε μια λίστα αντικειμένων που δεν πρέπει να έχουν περισσότερους από έναν ιδιοκτήτες. Επιπλέον, θα σας ενημερώσουμε πώς να τα κρατήσετε καθαρά και σε άριστη κατάσταση!

8. Κραγιόν και λιπ γκλος

Η φίλη σας έχει ξεχάσει τα καλλυντικά της στο σπίτι. Σίγουρα είναι εντάξει να της δανείσετε το κραγιόν σας; Στην πραγματικότητα, δεν πρέπει να το κάνετε αυτό. Ασθένειες όπως ο έρπης μπορούν εύκολα να μεταδοθούν μέσω της του κραγιόν ή του λιπ γκλος. Ακόμη και αν ο προσβεβλημένος άνθρωπος δεν έχει εμφανές εξάνθημα, ο ιός μπορεί να εξακολουθεί να υπάρχει στη βλεννογόνο του στόματος και στο σάλιο. Προς το παρόν, δεν υπάρχει 100% αποτελεσματική θεραπεία για τον έρπητα.

  • Αν ο ιός έχει εκδηλωθεί, σταματήστε να χρησιμοποιείτε το μολυσμένο κραγιόν. Μετά, είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα καινούριο κραγιόν, έτσι ώστε να αποτρέψετε την ασθένεια να ξανά γυρίσει. Για να αποφύγετε τη συσσώρευση ρύπων και βακτηριδίων, χρησιμοποιήστε ένα καθαρό χαρτομάντιλο για να αφαιρείτε περιοδικά το ανώτερο στρώμα κραγιόν.

7. Ακουστικά

Κάθε άτομο έχει μια μοναδική ισορροπία βακτηριδιακής χλωρίδας στο αυτί του. Κάθε φορά που αποφασίζουμε να μοιραστούμε τα ακουστικά με έναν φίλο, κινδυνεύουμε να διαταράξουμε αυτήν την ισορροπία. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να προκαλέσει λοίμωξη στο αυτί.

  • Μπορείτε να αφαιρέσετε το κερί από την επιφάνεια των ακουστικών χρησιμοποιώντας μια μπατονέτα  την οποία έχετε πρώτα μουσκέψει με υπεροξείδιο του υδρογόνου. Αποφύγετε την εφαρμογή υπερβολικού υγρού για να μην καταστραφούν τα ηχεία. Τα μαξιλαράκια των ακουστικών μπορούν να απολυμανθούν τοποθετώντας τα σε διάλυμα αλκοόλης. Σε περιπτώσεις συχνής χρήσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε καθαρίσει τα ακουστικά τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

6. Τσιμπιδάκια μαλλιών ή ρόλερ

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι το να δανείσετε την χτένα σας σε κάποιον άλλον είναι κακή ιδέα. Το ίδιο ισχύει και για όλα τα αξεσουάρ για τα μαλλιά που έρχονται σε επαφή με το κρανίο! Οι μύκητες και οι ψείρες μεταφέρονται εύκολα από χτένες, λαστιχάκια ή ρόλερ μαλλιών.

  • Τα υφασμάτινα λαστιχάκια μαλλιών πρέπει να πλένονται κάθε μερικές εβδομάδες, ανάλογα με τη συχνότητα χρήσης τους. Τα ρόλερ και τα μεταλλικά κλιπ μαλλιών μπορούν να ξεπλυθούν με σαπουνόνερο. Βεβαιωθείτε ότι τα σκουπίζετε μετά.

5. Αποσμητικά

Ακόμη και με αποσμητικά που έχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες, οι επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με το δέρμα ενδέχεται να περιέχουν βακτήρια. Εξάλλου, είναι τα βακτήρια που προκαλούν τη μυρωδιά του ιδρώτα που προσπαθούμε να εξουδετερώσουμε.

  • Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε αποσμητικό αμέσως μετά το ντους, ενώ το δέρμα σας είναι ακόμη καθαρό. Εάν χρειάζεστε να ανανεώσετε το αποσμητικό σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, σκουπίστε πρώτα με ένα υγρό μαντίλι.

4. Πετσέτες

Η κύρια λειτουργία της πετσέτας είναι να απορροφά τη μέγιστη ποσότητα νερού από την επιφάνεια του σώματός σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, ακόμα και όταν είστε απόλυτα υγιείς, η αυξημένη υγρασία μέσα στο μπάνιο μετατρέπει σταδιακά το υγρό ύφασμα της πετσέτας σε ένα τέλειο έδαφος αναπαραγωγής για μούχλα, βακτήρια και μύκητες.

  • Οι ειδικοί υγιεινής συμβουλεύουν την αλλαγή πετσετών κάθε 3-4 ημέρες. Είναι καλύτερο να στεγνώνετε τις πετσέτες σας στο μπαλκόνι ή σε ένα χώρο χωρίς υγρασία, σε αντίθεση με το να τις αφήνετε στο μπάνιο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε στεγνώσει τις πετσέτες σας μετά από κάθε χρήση και μην ξεχάσετε να τις σιδερώσετε μετά το πλύσιμο.

3. Βερνίκια νυχιών και καλλυντικά αξεσουάρ

Τα τσιμπιδάκια σας, τα μηχανήματα ψαλιδίσματος, τα αποτριχωτικά, τα ξυράφια και τα άλλα αξεσουάρ, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο από εσάς. Από κανέναν άλλον. Όταν χρησιμοποιούνται συχνά, αυτά τα αντικείμενα πιθανόν να έχουν αόρατες μικροσκοπικές σταγόνες αίματος στις επιφάνειές τους. Μην τα μοιράζεστε με κανέναν εάν θέλετε να κολλήσετε κάποιον έρπητα ή μυκητιακές λοιμώξεις.

  • Μετά από κάθε χρήση, περάστε τις επιφάνειες των εξαρτημάτων με αλκοόλ.

2. Προϊόντα προσώπου ομορφιάς

Οι βούρτσες καθαρισμού προσώπου, οι κύλινδροι μασάζ και τα ειδικά σφουγγάρια φαίνονται αρκετά εύκολα για να καθαρίσουν. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, οι τρίχες και τα εξογκώματα τους συσσωρεύουν μικρά κομμάτια δέρματος που περιέχουν βακτήρια. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ακμή ή και ξυροδερμία.

  • Μην ξεχάσετε να πλένετε προσεκτικά τα αξεσουάρ με σαπουνόνερο μετά από κάθε χρήση. Συνιστάται επίσης να τα αλλάζετε κάθε 2-3 μήνες.

1. Παντόφλες

Όταν καλωσορίζουμε τους επισκέπτες, είναι φυσικό να τους προσφέρουμε παντόφλες. Αλλά θα πρέπει να αγοράσετε ένα ειδικό ζευγάρι ή δύο για χρήση σε τέτοιες περιπτώσεις μόνο.

Όταν φοράτε παπούτσια, τα πόδια σας αρχίζουν αναπόφευκτα να ιδρώνουν, δημιουργώντας τις τέλειες συνθήκες αναπαραγωγής για τους μύκητες. Προσπαθήστε να αποφύγετε την ανθυγιεινή συνήθεια να τοποθετείτε παντόφλες σε βρεγμένα πόδια για να αποτρέψετε την εμφάνιση μυκήτων και βακτηρίων.

Ακόμα κι αν μιλάμε για το αγαπημένο σας ζευγάρι, μην το φορέσετε για πολύ καιρό: είναι καλύτερο να αλλάζετε τις παντόφλες σας κάθε 6 μήνες. Θυμηθείτε να πλένετε περιστασιακά τα παπούτσια ή τις παντόφλες που φοράτε μέσα στο σπίτι, αν το επιτρέπει το υλικό τους. Εναλλακτικά, καθαρίστε το εσωτερικό από τις παντόφλες με απολυμαντικά, όπως το ξίδι.

Πηγή