7+1 έξυπνοι τρόποι για να ξεφορτωθείτε της μύγες

Λίγο ο καύσωνας, λίγο τα σκουπίδια, γεμίσαμε μύγες! Διαβάστε εδώ τις συμβουλές μας για να ησυχάσετε μία για πάντα από αυτό το πρόβλημα.

1.Ξύδι

Πάρτε ένα βάζο, ένα ποτήρι ή ένα παλιό δοχείο μαρμελάδας. Προσθέστε τρείς πόντους ξύδι, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και στερεώστε με ένα λαστιχάκι. Μετά, ανοίξτε μία δύο μικρές τρύπες ίσα-ίσα να μπαίνουν οι μύγες. Δεν μπορούν να αντισταθούν τη μυρωδιά του ξυδιού, και δεν θα μπορούν να ξεφύγουν άμα μπουν.

2.Ξύδι και σαπούνι πιάτων

Άμα δείτε ότι οι μύγες σας παραείναι έξυπνες για να πιαστούν στην παγίδα σας, δοκιμάστε να προσθέσετε τρείς σταγόνες σαπούνι (για πιάτα) σε ένα μπολ με ξύδι, και αφήστε το ξεσκέπαστο. Το σαπούνι αλλάζει την επιφανειακή τάση του ξυδιού και οι μύγες παγιδεύονται και πνίγονται.

3.Χάρτινος κώνος και ένα ώριμο φρούτο

Βάλτε λίγο ξύδι, με ένα κομμάτι από ώριμο φρούτο σε ένα βάζο. Μετά, κάντε ένα φύλλο Α4 ρολό και κολλήστε το στο βάζο. Οι μύγες θα μπαίνουν αλλά δεν θα βγαίνουν.

4.Κόκκινο κρασί

Οι μύγες λατρεύουν το κόκκινο κρασί. Αφήστε ένα μπουκάλι με λίγο κρασί μέσα, με το στόμιο ανοιχτό. Θα μπουν και το λεπτό στόμιο θα τις παγιδεύσει.

5.Γάλα, ζάχαρη και πιπέρι

Βάλτε σε μισό λίτρο γάλα, 100 γραμμάρια ζάχαρη και 50 γραμμάρια πιπέρι και μαγειρέψτε το μείγμα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Ρίξτε το όταν ομογενοποιηθεί σε βαθύ πιάτο. Οι μύγες θα λατρέψουν το μείγμα και θα πνιγούν σε αυτό.

6.Διωναία (Venus Flytrap)

Η λύση της φύσης για τις μύγες, θα σας κοστίσει 7-10 ευρώ για ένα σαρκοφάγο φυτό-φύλακα. Διαβάστε αυτό το υπέροχο άρθρο για το πώς να τις φροντίσετε

http://www.valentine.gr/dionaea_gr.php

7.Εντομοαπωθητικές Ράβδοι & Παγίδες

Αν και στο argiro.gr πάντα προτιμούμε τις παραδοσιακές και οικολογικές λύσεις, για ιδιαίτερα δύσκολες περιπτώσεις δεν υπάρχει καλύτερη λύση από τις παγίδες. Άμα σιχαίνεστε την παραδοσιακή παγίδα με το κολλώδες χαρτί, μπορείτε να βρείτε στην αγορά ράβδους αλλά και πλαστικές παγίδες όπως της εικόνας.

+1.Καμένος καφές

Συμβουλή της αναγνώστριας μας Σοφίας Παπαγιαννάκη: Σε ένα πιατάκια βάλτε 2 κουταλάκια καφέ και ανάψτε τα με έναν αναπτήρα. Ο καπνός που δημιουργείτε διώχνει της μύγες και της σφήκες.

Πηγή