7 φυσικές θεραπείες μόνο με νερό

Αν και ακούμε συχνά για κάθε είδους θεραπείες με άλλα συστατικά, δεν υπάρχει πιο απλή και πιο οικονομική λύση από το νερό. Μάθετε στο παρακάτω άρθρο για όλες τις ωφέλειες αυτού του θαυματουργού υγρού.

Γνωρίζατε ότι η κατανάλωση νερού μπορεί να αποτοξινώσει το σώμα σας, να βελτιώσει την πέψη, να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος πιο εύκολα, να εξασφαλίσει ανακούφιση από τις ημικρανίες, να ομορφύνει το δέρμα σας και να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε την κόπωση και να δώσετε τέλος στη δυσκοιλιότητα;

Σωστά, πρόκειται για θαυματουργή φυσική θεραπεία!

 Αν και ακούμε συχνά για κάθε είδους θεραπείες με άλλα συστατικά, δεν υπάρχει πιο απλή και πιο οικονομική θεραπεία από το νερό.

Σε αυτό το άρθρο ανακαλύψτε εφτά φυσικές θεραπείες για διάφορες διαταραχές μόνο με νερό.

Δοκιμάστε τες!

1. Αποτοξινώστε το σώμα σας

Το νερό είναι η πιο φυσική και η πιο οικονομική μέθοδος καθαρισμού του οργανισμού και αποβολής των τοξινών που συσσωρεύονται σε διάφορα σημεία του σώματος.

Αυτές οι τοξικές ουσίες μπορούν να οδηγήσουν μακροπρόθεσμα στην εμφάνιση ασθενειών. Γι’αυτόν τον λόγο είναι θεμελιώδους σημασίας να βοηθάμε το σώμα μας να τις αποβάλει.

Το να πίνετε ένα ως τέσσερα ποτήρια νερό με άδειο στομάχι τουλάχιστον μισή ώρα πριν το πρωινό γεύμα σάς επιτρέπει να ενεργοποιήσετε τις λειτουργίες του σώματος και να βελτιώσετε την ικανότητά του να αποτοξινώνεται.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο χυμό λεμονιού στο νερό, αν το επιθυμείτε, όμως και σκέτο είναι πολύ αποτελεσματικό.

2. Βελτιώνει την πέψη

Το να πίνετε ένα ποτήρι νερό είκοσι λεπτά πριν από κάθε γεύμα είναι η καλύτερη θεραπεία για την ενεργοποίηση του πεπτικού συστήματος και την πρόληψη δυσφοριών όπως η καούρα, τα αέρια ή το βάρος μετά το φαγητό.

Επιπλέον θα αποφύγετε να πίνετε νερό κατά τη διάρκεια των γευμάτων, αφού κάτι τέτοιο δεν συνιστάται.

Αν υποφέρετε από δυσπεψία, η πιο αποτελεσματική και η πιο απλή θεραπεία γι’αυτή είναι να πίνετε συνεχώς πολύ μικρές γουλιές νερό κάθε ένα ή δύο λεπτά.

3. Ενυδατώνει το δέρμα σας

Η κατανάλωση νερού εκτός των γευμάτων σάς βοηθάει να έχετε υγιές, λαμπερό δέρμα χωρίς ακαθαρσίες. Μάλιστα, το νερό είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από κάθε είδους ενυδατική κρέμα.

Από την άλλη πλευρά, η κατανάλωση νερού μπορεί επίσης να βοηθήσει πολύ στη μείωση των δερματικών προβλημάτων, όπως η ψωρίαση, η δερματίτιδα ή το έκζεμα, ενώ μπορεί ακόμα και να τα εξαφανίσει εντελώς.

 Αρκεί να συνηθίσετε να πίνετε τουλάχιστον ενάμισι λίτρο νερό τη μέρα.

4. Ενεργοποιεί τον μεταβολισμό σας

Υποψιάζεστε ότι έχετε αργό μεταβολισμό επειδή χρειάζεται πολλή προσπάθεια για να χάσετε βάρος ή αισθάνεστε συχνά κουρασμένοι;

Ευτυχώς υπάρχουν πολλές τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας, όπως το έλαιο καρύδας, το πιπέρι καγιέν ή ο καφές.

Ωστόσο συνιστούμε να μην ξεχνάτε τις ωφέλειες του νερού, τις οποίες μπορείτε να εξασφαλίσετε με δύο τρόπους:

  • Πίνετε νερό σε όλη τη διάρκεια της μέρας.
  • Κάνετε κρύα ντους, ή εναλλάσσετε κρύο και ζεστό νερό.

Οι δύο αυτές συμβουλές είναι πολύ πιο αποτελεσματικές από μερικές θεραπείες και δεν έχουν παρενέργειες. Επιπλέον, οι μέθοδοι αυτές θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος πιο εύκολα και θα σας εξασφαλίσουν πολύ περισσότερη ενέργεια.

5. Ανακουφίζει από τις ημικρανίες

Για τις χρόνιες ημικρανίες απαιτείται συγκεκριμένη και εξατομικευμένη θεραπευτική αντιμετώπιση. Ωστόσο, όταν υποφέρετε από μια κρίση ημικρανίας, μπορείτε να εφαρμόσετε μια πολύ απλή τεχνική για την οποία χρειάζεται μόνο νερό.

Απλώς βυθίστε τα πόδια σας σε μια λεκάνη με καυτό νερό. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την πιο υψηλή θερμοκρασία που μπορείτε να αντέξετε χωρίς να καείτε, μέχρι τα πόδια σας να κοκκινίσουν και να ζεσταθούν πολύ.

Έτσι θα μπορέσετε να ανακουφίσετε τη συμφόρηση στο κεφάλι σας η οποία οφείλεται στην ημικρανία.

Θα πρέπει να αφήσετε τα πόδια σας στο καυτό νερό για είκοσι με τριάντα λεπτά και μετά να τα στεγνώσετε και να τα διατηρήσετε ζεστά. Η θεραπεία αυτή δρα άμεσα.

6. Πίνετε νερό για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας

Το νερό μπορεί επίσης να συμβάλει στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας, αν συνηθίσετε να το πίνετε σε όλη τη διάρκεια της μέρας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη πάθηση οφείλεται σε πολλές περιπτώσεις σε αφυδάτωση.

Αν θέλετε να ανακουφιστείτε από μια μεμονωμένη περίπτωση δυσκοιλιότητας, συνιστούμε να κάνετε ένα απλό κλύσμα αντί να πάρετε κάποιο υπακτικό, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς. Εξάλλου τα υπακτικά επηρεάζουν τη βακτηριακή χλωρίδα του εντέρου σας.

Το κλύσμα αποτελεί μια πολύ παλιά τεχνική η οποία χρειάζεται μόνο νερό.

7. Καταπολεμά την κόπωση

Τέλος, το νερό μάς βοηθάει να ενεργοποιήσουμε τον μεταβολισμό μας και να καταπολεμήσουμε την κόπωση. Αυτό ισχύει είτε το πίνουμε είτε κάνουμε ένα κρύο ντους.

Υπάρχει επίσης μια άλλη παλιά θεραπεία που περιλαμβάνει το να βυθίσετε τους βραχίονές σας σε κρύο νερό μέχρι τους αγκώνες για να εξασφαλίσετε περισσότερη ενέργεια.

Θα πρέπει να βυθίσετε τους βραχίονές σας στο νερό, να τους βγάλετε από αυτό και να τους στεγνώσετε. Ο στόχος είναι να επαναλάβετε τη διαδικασία αρκετές φορές.

Η τεχνική αυτή είναι κατάλληλη για τους ανθρώπους στους οποίους δεν αρέσουν τα κρύα ντους αλλά έχουν ανάγκη να αυξήσουν τα επίπεδα της ενέργειας και της ζωτικότητάς τους.

Πηγή