7 Συνήθειες που έχετε όταν κάνετε Μπάνιο και είναι Επικίνδυνες για την Υγεία σας. Μεγάλη Προσοχή στην #5!

Τίποτα δεν συγκρίνεται με αυτή τη φοβερή αίσθηση χαλάρωσης που νιώθετε μόλις βγαίνετε από το ντους, μετά από μια δύσκολη μέρα!

Ωστόσο, ενώ όλοι έχουμε τις δικές μας συνήθειες στο μπάνιο, υπάρχουν πράγματα που ενδεχομένως κάνουμε λάθος.

Δείτε ποια είναι αυτά και πως πρέπει να τα αλλάξετε:

1. Λούζετε τα μαλλιά σας καθημερινά – Δεν χρειάζεται να λούζετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα, γιατί αυτό θα μπορούσε να τα καταστρέψει. Τα μαλλιά γίνονται ξηρά και εύθραυστα, όταν απομακρύνετε συνεχώς τα φυσικά τους έλαια με ζεστό νερό και σαμπουάν. Συνίσταται, τα άτομα με λιπαρά μαλλιά να λούζονται με σαμπουάν κάθε δεύτερη μέρα, ενώ αυτά με ξηρά ή σγουρά μαλλιά περίπου 2-3 φορές την εβδομάδα.

2. Αφήνετε τα ξυραφάκια σας στο ντους – Οι ξυριστικές μηχανές και το νερό δεν είναι φίλοι, οπότε αν αφήσετε ξυράφι στο ντους, είναι σίγουρο ότι θα αρχίσει να σκουριάζει σε κάποιο σημείο. Επίσης, πρόκειται να μολυνθεί από βακτήρια. Όλα τα μικροσκοπικά μέρη και οι τρύπες που διαθέτουν οι περισσότερες ξυριστικές μηχανές, όπως οι λαβές από καουτσούκ, συγκρατούν το νερό. Έτσι, σε ένα ζεστό, υγρό περιβάλλον όπως το ντους, τα βακτήρια ευδοκιμούν. Γι “αυτό, κάθε φορά μετά το ντους, πρέπει να παίρνετε το ξυράφι σας, να το στεγνώνετε και να το αποθηκεύετε.

3. Δεν πλένετε τα πόδια σας – Όπως και το υπόλοιπο σώμα, έτσι και τα πόδια πρέπει να καθαρίζονται με σαπούνι και να ξεπλένονται καλά για να φεύγει η βρωμιά, ο ιδρώτας και τα βακτήρια. Μην νομίζετε ότι με το να πέφτει απλά νερό από το ντους, καθαρίζονται μαγικά. Επίσης, η χρήση ελαφρόπετρας βοηθά στην αφαίρεση των βακτηριδίων και των νεκρών κυττάρων από το δέρμα.

4. Πλένετε το πρόσωπό σας στο ντους – Πολλοί από εμάς, πλένουμε το πρόσωπό μας στο ντους για να ξεμπερδεύουμε γρήγορα. Δεν πρέπει όμως να χρησιμοποιείτε ζεστό νερό όταν πλένετε το ευαίσθητο δέρμα του προσώπου σας.

5. Χρησιμοποιείτε το πιάτο σαπουνιού μέσα στο ντους – Τίποτα δεν είναι χειρότερο από ένα σαπούνι που κάθεται σε μια στάσιμη λακκούβα με νερό και ποιος ξέρει για πόσο καιρό. Για όσους προτιμούν το σαπούνι σε μορφή πλάκας, να καθαρίζετε και να στραγγίζετε καλά το πιάτο του σαπουνιού. Μην επιτρέπεται στα βακτηρίδια να ευδοκιμούν.

6. Δεν κάνετε κρύα ντους – Τα κρύα ντους δεν είναι μόνο υπέροχα για το δέρμα και τα μαλλιά, αλλά ακόμη σας ενεργοποιούν και σας ξυπνούν καλύτερα και από ένα φλιτζάνι καφέ! Δεν χρειάζεται βέβαια να είστε κάτω από το κρύο νερό όλη την ώρα.

Πριν βγείτε από το ντους σας, γυρίστε το νερό στο κρύο και καθίστε για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα με το παγωμένο νερό να τρέχει πάνω από το κεφάλι σας. Αυτό εξυπηρετεί στην αύξηση του μεταβολισμού και οι μελέτες δείχνουν ακόμη ότι με την πάροδο του χρόνου, τα κρύα ντους οδηγούν σε απώλεια βάρους. Βοηθούν επίσης στο σφίξιμο της επιδερμίδας και κάνουν τα μαλλιά σας να φαίνονται πιο γυαλιστερά. Το κρύο νερό κλείνει τους πόρους και δεν στεγνώνει το δέρμα, όπως κάνει το ζεστό νερό.

7. Δεν αντικαθιστάτε το σφουγγάρι σας τακτικά – Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κλινικής Μικροβιολογίας, διαπίστωσε ότι τα σφουγγάρια είναι το τέλειο έδαφος αναπαραγωγής των βακτηρίων. Οι περισσότεροι από εμάς τα αφήνουμε στο ντους, μέσα στο υγρό ζεστό μπάνιο, το οποίο είναι ήδη γεμάτο με μια μεγάλη ποικιλία βακτηρίων. Όλες οι μικροσκοπικές τρύπες, τα δίχτυα και οι πτυχές τους, παγιδεύουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τη μούχλα, τα βακτηρίδια, τα μικρόβια, τη βρωμιά. Για να ελαχιστοποιήσετε και να μειώσετε τους κινδύνους μιας πιθανής λοίμωξης του δέρματος, πρέπει να τα αντικαθιστάτε κάθε τρεις εβδομάδες.

Πηγή