6 συμβουλές για την αντιμετώπιση της λιπαρότητας στο πρόσωπο!

Το λαμπερό δέρμα είναι σίγουρα το ζητούμενο! Ωστόσο, το λιπαρό δέρμα, με γυαλάδες στο μέτωπο και στη μύτη είναι μάλλον ένα φαινόμενο τόσο ενοχλητικό, όσο και αντιαισθητικό. Μην αγχώνεστε όμως, λύσεις υπάρχουν!

Η βασική συμβουλή για απομάκρυνση της λιπαρότητας είναι η σχολαστική καθαριότητα, όσες φορές χρειαστεί μέσα στη μέρα. Όμως τι γίνεται όταν δεν έχουμε την ευκαιρία λόγω των εξωτερικών υποχρεώσεων; Υπάρχει τρόπος να περιορίσουμε το φαινόμενο; Σίγουρα!

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την πιο αποτελεσματική περιποίηση του λιπαρού δέρματος.

Πλυθείτε πρωτίστως με νερό

Το νερό θα απομακρύνει τη λιπαρότητα και παράλληλα θα ενυδατώσει την επιδερμίδα του προσώπου σας. Για ακόμα πιο αποτελεσματικό καθαρισμό προμηθευτείτε ένα τζελ ενάντια στη λιπαρότητα. Όμως μην το χρησιμοποιήσετε περισσότερες από 2 φορές την ημέρα, γιατί θα προκληθεί το αντίθετο φαινόμενο, δηλαδή ξηροδερμία.

Καθαρίστε τους πόρους

Η λιπαρότητα γίνεται περισσότερο ορατή στο Τ του προσώπου, δηλαδή στο μέτωπο και στη μύτη. Διατηρήστε λοιπόν καθαρούς τους πόρους της μύτης σας, πραγματοποιώντας τακτικά καθαρισμούς με ατμό και μάσκες καθαρισμού με άργιλο.

Η δύναμη του λεμονιού

Ο χυμός του λεμονιού λειτουργεί πολύ δραστικά στην απομάκρυνση της λιπαρότητας. Εμποτίστε ένα βαμβάκι με λίγες σταγόνες λεμονιού και καθαρίστε τις λιπαρές περιοχές 1-2 φορές την ημέρα. Θα δείτε άμεσα μεγάλη διαφορά!

Μέλι και αμύγδαλα

Φτιάξτε μια εύκολη μάσκα αναμειγνύοντας μέλι με θρυμματισμένα αμύγδαλα. Το μείγμα αυτό λειτουργεί ως scrub προσώπου, που παράλληλα καταπολεμά περίφημα την λιπαρότητα στη μύτη και το μέτωπο.

Κομπρέσα ξιδιού

Μουλιάστε ένα πανάκι σε λίγο ξύδι με νερό και τοποθετήστε το στις λιπαρές περιοχές για 15 λεπτά. Το ξίδι θα απομακρύνει τη λιπαρότητα, ενώ παράλληλα θα εμποδίσει τη διείσδυση της σκόνης και της λιπαρότητας στους πόρους της μύτης και των παρειών σας.

Πηγή