6 προϊόντα για φυσικό καθαρισμό του οργανισμού

Παρακάτω πρόκειται να διαβάσετε για έξι προϊόντα που συμβάλλουν στον φυσικό καθαρισμό του οργανισμού και μπορούν να βοηθήσουν στο να παραμείνετε υγιείς με την εξάλειψη των τοξίνων και των επιβλαβών στοιχείων. Με την κατανάλωση αυτών των προϊόντων θα μπορέσετε να καταπολεμήσετε συχνά προβλήματα, όπως η κατακράτηση υγρών, η κακή κυκλοφορία του αίματος, οι ραγάδες, το πρήξιμο των ποδιών κ.α. 

Προκειμένου να καθαρίσετε το σώμα σας από τοξίνες και άλλα επιβλαβή στοιχεία,θα πρέπει να αυξήσετε την καθημερινή σωματική σας άσκηση, να πίνετε περισσότερο νερό και να τρώτε φρέσκα τρόφιμα. Τα έξι προϊόντα φυσικούκαθαρισμού που έχουν αποδειχθεί πιο αποτελεσματικά είναι τα εξής:

1. Μάραθος (ή φινόκιο)

Εκτός από την ωραία μυρωδιά και τη νόστιμη γεύση, ο μάραθος αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για τον καθαρισμό του οργανισμού. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων του είναι τόσο η βελτίωση της πέψης όσο και η διευκόλυνση της απελευθέρωσης αερίων. Επίσης, όταν καταναλώνεται σε μορφή εκχυλίσματος (σκέτο ή μαζί με κάποιο άλλο προϊόν) συμβάλλει στην απομάκρυνση των περίσσειων υγρών, γεγονός το οποίο τον καθιστά ένα από τα αγαπημένα προϊόντα των ατόμων που πάσχουν από κατακράτηση υγρών ή αρθρίτιδα. Ο μάραθος διευκολύνει, ακόμη, την αποβολή ή τη μείωση του φλέγματος στον πνεύμονα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον μάραθο ως συστατικό για ρόφημα, ή ως συστατικό για σαλάτες. Ωστόσο, θα πρέπει επίσης να είστε προσεκτικοί και νααποφεύγετε την υπερβολική του χρήση, κι αυτό επειδή, δεδομένου ότι έχει πολύ ισχυρές ιδιότητες, μπορεί να προκαλέσει ήπια έως και σοβαρή δυσφορία. Μια καλή επιλογή είναι να πιείτε εκχύλισμα μάραθου για τρεις μέρες, προκειμένου να αποβάλλετε τοξίνες κι άλλες επιβλαβείς ουσίες και μετά από αυτό το διάστημα να σταματήσετε. Τις μέρες που θα  ακολουθήσουν φροντίστε να πίνετε πολύ νερό, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή ικανοποιητικά.

2. Φαρμακευτική αλόη

Αυτό είναι σίγουρα ένα από τα πιο αγαπημένα συστατικά της φυσικής ιατρικής και είναι πολύ αποτελεσματικό για έναν τέτοιου είδους καθαρισμό. Η φαρμακευτικήαλόη διευκολύνει την ενεργοποίηση του ήπατος χάρη στην υψηλήπεριεκτικότητά του σε πολυσακχαρίτες, οι οποίοι εξουδετερώνουν τιςτοξίνες που αυτό συσσωρεύει και το ανανεώνουν. Είναι σημαντικό το να καταναλώνετε την αλόη όσο το δυνατόν πιο φυσική, καθώς τα προϊόντα του εμπορίου μπορεί να περιέχουν συστατικά που μειώνουν την αποτελεσματικότητά της. Μπορείτε να τρώτε μια κουταλιά της σούπας φαρμακευτική αλόη κάθε πρωί με ένα ποτήρι νερό για να διευκολύνετε την εύρυθμη λειτουργία του ήπατος κατά τη διάρκεια της μέρας. Μπορείτε, ακόμη, να φτιάξετε ένα εκχύλισμα καθαρισμού με το να αναμείξετε φαρμακευτική αλόη, γαϊδουράγκαθο, γλυκόριζα και πικραλίδα

3. Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι ωφελεί την υγεία σας με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους. Ενεργεί ως διεγερτικό όταν θέλετε να καθαρίσετε το σώμα σας εξαιτίας των διουρητικών χαρακτηριστικών που διαθέτει αλλά και λόγω της παρουσίας του χλωρενικού οξέος σε αυτό. Το τελευταίο διευκολύνει την πέψη αλλά και τον καθαρισμό των τοξίνων που καταναλώνετε. Μπορείτε να το καταναλώσετε με διαφορετικούς τρόπους, αν και 5 φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα είναι ο καλύτερος. Επίσης, είναι σημαντικό να πίνετε αρκετό νερό.

4. Ανανάς

Ο ανανάς αποτελεί ένα από τα φρούτα που διαθέτουν την μεγαλύτερη ποσότητα νερού, είναι πλούσιο σε ίνες και έχει λίγες θερμίδες. Επίσης, περιέχει τρία ένζυμα που βελτιώνουν την πέψη και την κυκλοφορία του αίματος: βρομελίνη, εξτρανάση και ανανάσα. Ο ανανάς, λοιπόν, βοηθάει στον καθαρισμό των περιοχών με πρωτεϊνικές ίνες και αφαιρεί τον λιπώδη ιστό, ο οποίος είναι ο παράγοντας που προκαλεί κυτταρίτιδα. Ακόμη, ο ανανάς βοηθά στον καθαρισμό του οργανισμού λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε κάλιο, το οποίο επιτρέπει την ρύθμιση της ποσότητας του νερού στα κύτταρά σας. 

Εξαιτίας όλων αυτών των πλεονεκτημάτων που διαθέτει, σας συνιστούμε την παρουσία του ανανά στη διατροφή σας, κάτι το οποίο είναι απλό στο να επιτευχθεί, καθώς η γεύση του καθιστά εύκολο τον συνδυασμό του με άλλες τροφές.

5. Εκουιζέτο

Η χρήση αυτού του άγριου βοτάνου έχει γίνει πολύ κοινή όσον αφορά στις φυσικές θεραπείες. Ανάμεσα στις ιδιότητές του θεωρούμε ότι μπορεί να αποτελέσει έναν εξαιρετικό σύμμαχο, εφόσον μπορεί να αυξήσει την ποσότητα των ούρων σας μέχρι και 30%. Αυτό είναι ευεργετικό για την εξάλειψη των τοξινών, αλλά και για τη διευκόλυνση της λειτουργίας των νεφρών και του προστάτη των ανδρών. Το εκουιζέτο έχει επίσης αποδειχθεί ότι διαθέτει την ικανότητα να μειώνει το μέγεθος της πέτρας στα νεφρά και να αυξάνει την ικανότητα διήθησής της.

6. Κεράσια

Τα κεράσια διαθέτουν πολύ περισσότερες ιδιότητες από απλά ωραία γεύση.Περιέχουν μεγάλη ποσότητα άλατος καλίου και συμβάλλουν στον καθαρισμό του οργανισμού μέσω της αύξησης των ούρων. Επίσης, μπορούν να συμβάλλουν στην εξάλειψη των μεταβολιτών, διευκολύνοντας έτσι την μείωση της αίσθησης ότι τα πόδια σας είναι «βαριά». Τα οφέλη των κερασιών αυξάνονται όταν αυτά συνδυάζονται με εκουιζέτο.

Πηγή