6 επιστημονικά τεκμηριωμένοι τρόποι να κάνεις κάποιον να σε ερωτευτεί

6 επιστημονικά τεκμηριωμένοι τρόποι να κάνεις κάποιον να σε ερωτευτεί

Αφού το λένε οι επιστήμονες είναι σοβαρά τα πράγματα

1. Διατήρησε οπτική επαφή. Σύμφωνα με την έρευνα του ψυχολόγου Zick Rubin, τα ζευγάρια που είναι πραγματικά ερωτευμένα διατηρούν οπτική επαφή το 75% του χρόνου της συνομιλίας τους. Τώρα αν νιώθεις άβολα όταν κοιτάς τον άλλον στα μάτια κάνε ένα κουράγιο.

2. Δείξε ενδιαφέρον για αυτά που σου λέει. Μια έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Nevada και της Washington έδειξε ότι το να είσαι καλός ακροατής παίζει σημαντικό ρόλο στο να σε ερωτευτεί κάποιος. Όπως υπογραμμίζει ο καθηγητής Neuman σε όλους αρέσει να μιλάνε για τον εαυτό τους και να μην τους διακόπτουν συνέχεια οπότε το να δείξεις ενδιαφέρον όταν σου μιλάει αυτός που σου αρέσει μόνο καλό μπορεί να κάνει στη σχέση σας.

3. Δείξε ότι τον εκτιμάς. Το 48% των ζευγαριών που μίλησαν με τον καθηγητή Neuman δήλωσε ότι αισθάνονται πως δεν τους εκτιμάει ο σύντροφός τους. Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται να μας πει μια έρευνα ότι πρέπει να εκτιμάμε τον σύντροφό μας, ωστόσο είναι ένα καλό reminder. 4. Χαμογέλασε. Μια έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο Drake έδειξε ότι το χαμόγελο μας κάνει πιο γοητευτικούς και ευχάριστους . Για αυτό μην ξεχνάς να χαρίζεις το πιο ζεστό σου χαμόγελο και θα δεις πως θα σου ανεβάσει τόσο την αυτοπεποίθηση που δεν θα μπορέσει να σου αντισταθεί κανείς.

5. Ακούμπησέ τον. Ο καθηγητής Neuman λέει πως όσο πιο συχνά αγγίζουμε αυτόν που μας αρέσει τόσο πιο στενή γίνεται η σχέση μας καθώς αυτό δείχνει πόσο άνετα νιώθουμε μαζί του. Αφήστε που αυτά τα τυχαία αγγίγματα στο χέρι ή στην πλάτη είναι άκρως ερωτικά.

6. Μοιράσου τον ενθουσιασμό του για κάτι που του αρέσει. Όταν κάποιος ανοίγεται και μιλάει με πάθος για κάτι που του αρέσει αφήνει τον εαυτό του ευάλωτο καθώς αποκαλύπτει σημαντικά πράγματα για εκείνον. Το να εκτιμήσεις αυτό το πάθος και να μοιραστείς τον ενθουσιασμό του για το kite surfing π.χ θα του δείξει με έμμεσο τρόπο πόσο πολύ σου αρέσει.