6 Εκπληκτικοί Φυσικοί Τρόποι Για Να Απαλλαγείτε Από Τα Πρησμένα Μάτια

Τα πρησμένα μάτια σας εμποδίζουν να βγάλετε ωραίες selfies; Να γνωρίζετε ότι δεν είστε οι μόνες. Πολλές γυναίκες βάζουν αρκετές στρώσεις μακιγιάζ για να μειώσουν το πρόβλημα, αλλά υπάρχουν περισσότερες επιλογές από αυτό.

Εάν έχετε πρησμένα μάτια και έχετε αποκλείσει οποιαδήποτε ιατρική ανησυχία, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε ή ακόμη και να εξαλείψετε τις σακούλες κάτω από τα μάτια σας. Εδώ θα βρείτε μερικές φυσικές θεραπείες για να καταπολεμήσετε αυτό το αντιαισθητικό πρόβλημα.

Σε Τί Οφείλονται Τα Πρησμένα Μάτια;

Η κλινική Mayo αναφέρει ότι υπάρχουν ορισμένοι συγκεκριμένοι παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνιση πρηξίματος κάτω από τα μάτια. Δυστυχώς, η ηλικία είναι ένας κορυφαίος παράγοντας. Καθώς γερνάτε, το δέρμα κάτω από τα μάτια σας αρχίζει να «κρεμάει», κάνει κατακράτηση υγρών και δημιουργεί πρήξιμο. Η κατακράτηση υγρών μπορεί επίσης να συμβεί εξαιτίας αλλεργιών, κατανάλωσης υπερβολικής ποσότητας αλατιού ή ακόμη και μεταβολών στις ορμόνες. Η έλλειψη ύπνου και η κληρονομικότητα μπορεί επίσης να διαδραματίσει κάποιο ρόλο.

Φυσικά Διορθωτικά Μέτρα Για Τα Πρησμένα Μάτια

1. Ασπράδια Αυγών & Αμαμελίδα (Witch Hazel)

Τα ασπράδια αυγών και η αμαμελίδα έχουν αποδειχτεί το τέλειο σκεύασμα για τα πρησμένα μάτια. To HubPages αναφέρει ότι τα τανικά και γαλλικά οξέα είναι φυσικά αντιφλεγμονώδη που δρουν για να μειώσουν το πρήξιμο. Τα ασπράδια των αυγών σφίγγουν το δέρμα. Αναμεμειγμένα μαζί, τα δύο αυτά συστατικά τονώνουν και μειώνουν τις σακούλες κάτω από τα μάτια.

2. Πατάτες

Το να βάλετε μια πατάτα πάνω στα μάτια σας μπορεί να ακούγεται ανόητο, αλλά δεν θα το σκέφτεστε όταν εξαφανίσει τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας. Σύμφωνα με το Home Remedies for Life, το άμυλο της πατάτας έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που αντιστέκονται στο πρήξιμο κάτω από τα μάτια. Απλά τρίψτε μία πατάτα στον τρίφτη και τυλίξτε την σε μία καθαρή πετσέτα. Πιέστε την στα μάτια σας και αφήστε την για 10-15 λεπτά.

3. Αγγούρι

Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν τις καταπραϋντικές ιδιότητες των αγγουριών. Οι στυπτικές τους ιδιότητες βοηθούν τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από τα μάτια να συσταλλούν. Σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο How Stuff Works, ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τα αγγούρια, είναι να τα κόψετε σε φέτες και να τα βάλετε πάνω σε κλειστά μάτια για 5-10 λεπτά.

4. Κρύο Νερό

Το All About Vision περιγράφει πολλούς τρόπους με τους οποίους το κρύο νερό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πρηξίματος στα μάτια. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι απλά να πιέζετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό, να εφαρμόζετε κρύες κομπρέσες απευθείας στα μάτια ή ακόμα και να πίνετε νερό για να προωθήσετε την ενυδάτωση και να μειώσετε τη φλεγμονή.

5. Σακουλάκια Τσαγιού

Τα φακελάκια τσαγιού μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα από ένα καταπραϋντικό ρόφημα, όπως να μειώσουν τη διόγκωση και τη φλεγμονή γύρω από τα μάτια. Το Top 10 Home Remedies προτείνει να εφαρμόσετε κρύα, χρησιμοποιημένα σακουλάκια τσαγιού δύο φορές την ημέρα, για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

6. Κουτάλι

Το Life Hacker μας θυμίζει ότι μερικές φορές ακόμη και ένα απλό κουτάλι μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία των πρησμένων ματιών. Ένα δροσερό μεταλλικό κουτάλι ταιριάζει απόλυτα πάνω στο μάτι και παρέχει άμεση ανακούφιση από το πρήξιμο.

Πηγή