6 Διατροφιείνουν Αδύνατες! Αυτό για το Πρωινό είναι Απίστευτο…κές Συνήθειες που βοηθούν τις Γιαπωνέζες να Παραμ

Οι Γιαπωνέζες θεωρούνται από τις πιο όμορφες και κομψές γυναίκες στον κόσμο. Στα 30 μοιάζουν σαν να είναι 18, στα 40 σαν να είναι 25 και ζουν πολλά χρόνια. Παρακάτω, θα μάθετε τα μυστικά της ιαπωνικής διατροφής και του τρόπου ζωής, γιατί αποδεικνύονται πολύ χρήσιμα.

Μια πλούσια και ισορροπημένη διατροφή

Οι Ιάπωνες δεν τρώνε μόνο σούσι, η διατροφή τους είναι στην πραγματικότητα πολύ διαφορετική. Προτιμούν τα ψάρια, τα φύκια, τα λαχανικά, τη σόγια, το ρύζι, τα φρούτα και το πράσινο τσάι. Η ιαπωνική διατροφή είναι ευπροσάρμοστη και ισορροπημένη και είναι σχεδόν απαλλαγμένη από τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και γλυκά.

Η φρεσκάδα και η συνάφεια με την εποχή έχουν μεγάλη σημασία για αυτούς και τρώνε συνήθως τα προϊόντα της εποχής. Επομένως, προτιμάται και το εποχιακό ψάρι. Το χειμώνα, οι Ιάπωνες παραδοσιακά έχουν κρέας, ψάρι, ζεστά ροφήματα και σούπες, ενώ στη ζέστη του καλοκαιριού προτιμούν κρύες σούπες, θαλασσινά και σαλάτες.

Μέθοδοι μαγειρέματος

Οι Ιάπωνες μαγειρεύουν παραδοσιακά τα φαγητά τους βραστά, τη σχάρα, τον ατμό ή τηγάνισμα σε μια ειδική κατσαρόλα με ελάχιστο λάδι. Τα λαχανικά είναι κομμένα σε φέτες έτσι μαγειρεύονται πιο γρήγορα. Το πλεονέκτημα αυτών των μεθόδων είναι ότι τα τρόφιμα διατηρούν μεγάλο μέρος των θρεπτικών ιδιοτήτων τους.

Ο ζωμός λαχανικών είναι μια δημοφιλής βάση για πολλά πιάτα. Οι Γιαπωνέζες είναι πολύ προσεκτικές με τα μπαχαρικά, γιατί δεν θέλουν υπερβολική επιβάρυνση στο στομάχι, το συκώτι και τα νεφρά. Η ουσία της ιαπωνικής κουζίνας δίνει έμφαση στη φυσική ομορφιά, το χρώμα και τη γεύση.

Η κουλτούρα του φαγητού

Στην Ιαπωνία τρώνε αργά, μικρά κομμάτια και τα πιάτα είναι μικρά. Προσπαθούν να διατηρήσουν τη φυσική γεύση και την εμφάνιση του φαγητού και έτσι σπάνια το διακοσμούν. Το πιάτο τους δεν είναι ποτέ γεμάτο μέχρι επάνω.

Ρύζι αντί για ψωμί

Το ρύζι αποτελεί ουσιαστικό μέρος κάθε γεύματος και είναι ιδιαίτερα μαγειρεμένο χωρίς αλάτι ή βούτυρο. Έτσι, η απουσία του ψωμιού βοηθάει να διατηρούνται αδύνατες.

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας στην Ιαπωνία. Είναι το κύριο γεύμα τους και περιλαμβάνει πολλά πιάτα, συνήθως ψάρια, ρύζι, ομελέτες, σούπες, σόγια με χόρτα, φύκια και τσάι.

Δεν υπάρχουν γλυκά για επιδόρπιο

Το επιδόρπιο τρώγεται σε μια σπάνια περίσταση και συνήθως είναι ελάχιστο. Έχουν ακόμη και παγωτό από ρύζι (mochi). Τα ιαπωνικά επιδόρπια είναι γενικά χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη και δεν ανταποκρίνονται στις δυτικές προτιμήσεις.

Πηγή