5 λεπτά ακόμα

«5 λεπτά ακόμα…» : Η συγκινητική ιστορία ενός πατέρα

Ανέκδοτη ιστορία που ραγίζει καρδιές και διδάσκει αξίες για τη ζωή μας.

Μια μέρα στο πάρκο, μια γυναίκα καθόταν σε ένα παγκάκι δίπλα σε έναν άνδρα.

«Αυτός είναι ο γιος μου», του είπε κι έδειξε ένα αγοράκι που έπαιζε με την μπάλα του. «Αυτή είναι η κόρη μου στο ποδήλατο με το λευκό φόρεμα», απάντησε ο άνδρας.

Μετά από λίγο ο πατέρας κοίταξε το ρολόι του και φώναξε στην κόρη του να φύγουν. «5 λεπτά ακόμα μπαμπά, σε παρακαλώ» φώναξε η μικρή. Ο άνδρας έγνεψε καταφατικά και η μικρή συνέχισε να κάνει βόλτες με το ποδήλατο της.

Η ώρα περνούσε και ο πατέρας φώναξε: «Ώρα να φεύγουμε;»

«5 λεπτά ακόμα μπαμπά, σε παρακαλώ, μόνο 5 λεπτά». Ο πατέρας χαμογέλασε και της είπε εντάξει.

Η γυναίκα δίπλα του με απορία αποκρίθηκε: «Είστε ένας πολύ υπομονετικός πατέρας».

Ο άνδρας χαμογέλασε και της είπε: «Ο μεγαλύτερος αδερφός της σκοτώθηκε πέρσι από έναν μεθυσμένο οδηγό, κάνοντας βόλτες με το ποδήλατο του εδώ κοντά. Ποτέ μου δεν πέρασα αρκετό χρόνο με τον αδερφό της και τώρα θα έδινα τα πάντα για να περάσω 5 λεπτά ακόμα μαζί του. Ορκίστηκα ότι δεν θα κάνω το ίδιο λάθος με την κόρη μου. Νομίζει ότι μπορεί να κάνει βόλτες με το ποδήλατο της 5 λεπτά ακόμα. Η αλήθεια είναι ότι εγώ κερδίζω 5 λεπτά ακόμα που μπορώ να την παρακολουθώ να παίζει.»

Ηθικό δίδαγμα: Στη ζωή πρέπει να βάζουμε προτεραιότητες, και η οικογένεια είναι πιο ψηλά από όλες τις άλλες, για αυτό πέρνα όσο περισσότερο χρόνο μπορείς με τους αγαπημένους σου.