5 Συνδυασμοί Τροφών Που Πρέπει Να Αποφεύγετε Μάθετε Γιατί..

Γνωρίζατε ότι ο συνδυασμός αυγών και γάλακτος είναι μια πραγματικά κακή ιδέα;

Παρόλο που δεν μπορείτε να δείτε άμεσα τα αποτελέσματα, αυτός ο συνδυασμός μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στο σώμα σας μακροπρόθεσμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η διαφορά στη δομή των πρωτεϊνών στα δύο αυτά είδη τροφίμων, καθιστά δύσκολη την αφομοίωσή τους.

Ακουλουθούν μερικοί βασικοί κανόνες συνδυασμού τροφίμων που πρέπει να έχετε υπ’όψιν σας, ενώ σχεδιάζετε τα γεύματά σας.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ

1. Γαλακτοκομικά Προϊόντα Και Αντιβιοτικά: Ορισμένα αντιβιοτικά δεσμεύονται από το ασβέστιο, τον σίδηρο και άλλα μέταλλα, σε τροφές με βάση το γάλα. Αυτό εμποδίζει την απορρόφηση των αντιβιοτικών, μειώνοντας τελικά την ικανότητά τους να καταπολεμούν τις λοιμώξεις. Όταν πάρετε μια ιατρική συνταγή για ακμή ή λοίμωξη, ρωτήστε εάν το φάρμακο ανήκει σε μια κατηγορία γνωστή ως τετρακυκλίνες ή φθοροκινολόνες. Εάν ναι, αποφύγετε το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί, 2 ώρες πριν και μετά τη λήψη των χαπιών.

2. Μοσχολέμονο (lime) Και Φάρμακα Για Τον Βήχα: Τα μοσχολέμονα μπορούν να αναστείλουν ή να μπλοκάρουν τα ένζυμα που διασπούν τις στατίνες, οι οποίες μειώνουν τη χοληστερόλη. Ένα γνωστό φάρμακο για τον βήχα είναι η δεξτρομεθορφάνη. Αυτή η ουσία μπορεί να συσσωρευθεί στην κυκλοφορία του αίματός σας αν οι στατίνες δεν διασπαστούν και οι ανεπιθύμητες παρενέργειες από το φάρμακο θα αυξηθούν.

3. Φακές Και Κόκκινο Κρασί: Το κόκκινο κρασί περιέχει ενώσεις που ονομάζονται τανίνες. Όταν οι τανίνες αναμειγνύονται με φυτικές πηγές σιδήρου, όπως αυτές που συναντώνται στις φακές και τη σόγια, αυτό εμποδίζει σοβαρά την ικανότητα του σώματός σας να απορροφήσει τον σίδηρο.

4. Μπανάνες Και Γάλα: Η Αγιουρβέδα παραθέτει αυτόν τον συνδυασμό ως έναν από τους πιο σοβαρούς, καθώς σχηματίζονται τοξίνες. Λέγεται ότι προσθέτει βάρος στο σώμα και επιβραδύνει το μυαλό. Αν είστε λάτρης των σμούθις με βάση το γάλα, βεβαιωθείτε ότι η μπανάνα είναι πολύ ώριμη και προσθέστε κάρδαμο και μοσχοκάρυδο για να τονωθεί η πέψη.

5. Νερό Κατά Τη Διάρκεια Των Γευμάτων: Πολλοί γιατροί συστήνουν να αποφεύγετε το νερό μεταξύ ή αμέσως μετά το γεύμα, καθώς προκαλεί δυσφορία και μπορεί να παρεμβληθεί στην πέψη σας. Κρατήστε ένα διάστημα τουλάχιστον 30 λεπτών μεταξύ του γεύματός σας και της πρόσληψης νερού. Αυτό θα βοηθήσει στη σωστή απορρόφηση των απαιτούμενων θρεπτικών συστατικών από το σώμα.

Πηγή