5 Μυστικά Κόλπα για να Πετύχετε το ΤΕΛΕΙΟ Μακιγιάζ Ματιών. Το Τελευταίο θα Απογειώσει την Εμφάνισή σας!

Σήμερα, υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές για μακιγιάζ ματιών, που είναι δύσκολο να επιλέξουμε τι μας ταιριάζει.

Με τη βοήθεια μιας αισθητικού σας παρουσιάζουμε βασικές τεχνικές μακιγιάζ και τι πρέπει να επιλέξετε με βάση τα ατομικά χαρακτηριστικά του ματιού.

Κάθετη τεχνική

Αυτή η τεχνική ταιριάζει περισσότερο σε στενά και εσώφθαλμα μάτια, κάνοντας τα πιο ανοιχτά. Μπορείτε να την εφαρμόσετε τόσο για πρωινό όσο και για βραδινό μακιγιάζ, ανάλογα με την επιλογή των αποχρώσεων και την ένταση της εφαρμογής τους. Για το πρωινό μακιγιάζ επιλέξτε χρώματα από την ίδια χρωματική παλέτα, ενώ για το βραδινό μακιγιάζ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντίθετα χρώματα, για περισσότερη ένταση και εντυπωσιακή εμφάνιση. Η εξωτερική γωνία του ματιού θα πρέπει να είναι πιο σκοτεινή.

Οριζόντια τεχνική

Αυτή η μέθοδος εφαρμογής μακιγιάζ ταιριάζει σε όσες έχουν στρογγυλά μάτια, καθώς τα επιμηκύνει οπτικά. Οι σκιές εφαρμόζονται και απλώνονται οριζόντια. Με τέτοιο μακιγιάζ φαίνεται ωραίο το eyeliner.

Κλασική (μεικτή) τεχνική

Σε αυτή την τεχνική, οι σκιές εφαρμόζονται ταυτόχρονα κάθετα και οριζόντια. Στην κλασική τεχνική συχνά χρησιμοποιούνται αποχρώσεις του ίδιου χρώματος.

Τεχνική με μολύβι

Με τη βοήθεια αυτής της τεχνικής μπορείτε να διορθώσετε το σχήμα οποιωνδήποτε ματιών. Με τη βοήθεια ενός μολυβιού φτιάχνεται ο «σκελετός» και πάνω σε αυτό εφαρμόζονται οι σκιές πάνω στο βλέφαρο. Το βουρτσάκι για τις σκιές πρέπει να είναι αρκετά άκαμπτο και επίπεδο. Μπορείτε να σκουρύνετε το βλεννογόνο του ματιού.

Smoky eyes

Σε αυτή την τεχνική πρέπει να δοθεί έμφαση στις σκιές, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να έχει ομαλή μετάβαση. Τα smoky eyes έχουν πάψει από καιρό να είναι αποκλειστικά για βραδινό μακιγιάζ, αλλά αν το επιλέξετε για μακιγιάζ ημέρας, επιλέξετε μολύβια σε φυσικές ήπιες αποχρώσεις και ματ σκιές χωρίς γκλίτερ. Μιας και το επίκεντρο γίνονται τα μάτια, συνιστάται, όταν επιλέγετε το κραγιόν να είναι σε nude αποχρώσεις. Πηγή