4 φυσικές θεραπείες για να έχεις βελούδινες φτέρνες όλο τον χρόνο!

Οι σκληρές και σκασμένες φτέρνες αποτελούν ένα άσχημο θέαμα. Πολλές φορές όμως μας πονούν και υποφέρουμε. Θα πρέπει λοιπόν πάντα με το καθημερινό μας μπάνιο να τρίβουμε τις φτέρνες μας με ράσπα ή ελαφρόπετρα. Είναι πολύ καλύτερο να αφαιρούμε κάθε μέρα από λίγο, παρά σπανιότερα και μεγαλύτερο μέρος.

Μετά το μπάνιο βάζουμε μια γενναιόδωρη ποσότητα ενυδατικής κρέμας και κάνουμε μασάζ. 
4 από τις καλύτερες θεραπείες για βελούδινες και πάντα περιποιημένες φτέρνες:
1.Μίγμα από ροδόνερο και γλυκερίνη: Κάθε βράδυ εφαρμόζουμε το μίγμα στις φτέρνες μας και μετά φοράμε μαλακές κάλτσες. Η γλυκερίνη θα μαλακώσει τα σκληρά μέρη, ενώ το ροδόνερο θα θρέψει την επιδερμίδα με τις βιταμίνες A, C, D, E, προστατεύοντας την συγχρόνως με τις αντισηπτικές του ιδιότητες.
2.Βαμβάκι βουτηγμένο σε χυμό λεμονιού: Πιέζετε στη φτέρνα σας το εμποτισμένο με λεμόνι βαμβάκι, κάνοντας εναλλάξ ζεστό ποδόλουτρο σε λεκάνη με νερό αναμεμιγμένο με χυμό λεμονιού. για 15′-20′. Μετά τρίβετε τις φτέρνες σας με ράσπα ή ελαφρόπετρα. Η οξύτητα του λεμονιού θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα.
3.Μίγμα από ριζάλευρο, μέλι και μηλόξυδο: Φτιάξτε ένα μίγμα από λίγο μέλι, μηλόξυδο, ριζάλευρο και τρίψτε τα πόδια σας που ήδη έχετε μουλιάσει σε ζεστό νερό.
4.Ώριμες μπανάνες: Εφαρμόστε μια λιωμένη μπανάνα στα πόδια σας και τυλίξτε τα σε μεμβράνη για 15′-20′. Ξεπλύνετε εναλλάξ με χλιαρό νερό και μετά με κρύο.

Πηγή