4 υπερτροφές που μπορείς να βάλεις εύκολα στην καθημερινή σου διατροφή

Η γυμναστική αποτελεί για εσένα όχι μόνο τρόπο απώλειας περιττών κιλών, αλλά κάτι παραπάνω, αυτό που λέμε «στάση ζωής».

Κι όμως, παρότι γυμνάζεσαι εντατικά και σε έντονους ρυθμούς είναι πολύ πιθανό να αισθανθείς κάποιες φορές, ότι δεν την αντέχεις, με αποτέλεσμα να μην αποδίδεις.

Αν ρωτήσεις κάποιον γυμναστή, θα σε παραπέμψει σε προϊόντα της αγοράς που υπόσχονται ένα boost ενέργειας στον οργανισμό σου, όμως κοστίζουν σχετικά ακριβά.

Γιατί λοιπόν να μην εμπιστευτείς μικρά θαύματα της φύσης που σε τονώνουν, χάρη στις θρεπτικές και αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες;

Γνωρίζεις, ότι:

  • Το ταχίνι είναι ένα φυσικό προϊόν, παρεξηγημένο βέβαια ως προς τη θερμιδική του αξία. Συνδυάζει όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που θεωρούνται απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού, συμπεριλαμβανομένης και της βιταμίνης Β1, που ευθύνεται για τη μετατροπή των υδατανθράκων σε ενέργεια.
  • Το μέλι είναι το καλύτερο φάρμακο για αυτό και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των επιστημόνων. Είναι σύμμαχος της μακροζωίας, βοηθάει στην καλή λειτουργία του εντέρου. Αποτελεί την καλύτερη μορφή ενεργειακής τροφής για το κάψιμο του λίπους.
  • Η κανέλα είναι βοηθάει στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου, έχει αντιοξειδωτική δράση και καίει το λίπος τοπικά.
  • Το λεμόνι έχει κιτρικό οξύ που μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία του εσπεριδοειδούς συμβάλει στην απώλεια βάρους.

Για να εκμεταλλευτείς και να επωφεληθείς των ιδιοτήτων των παραπάνω φυσικών τροφών, δεν έχεις παρά να τα συνδυάσεις σε ένα τονωτικό μιξ. Μια κουταλιά μέλι και ταχίνι είναι αρκετές. Πρόσθεσε λίγη κανέλα και μερικές σταγόνες λεμονιού και άλειψε το superfood σε ένα μπισκότο ή σε μια ριζογκοφρέτα.

via