4 Τρόποι Για Να Καθαρίσεις Το Μαγιό Σου Από Το Αντηλιακό!

Το να βάλεις αντηλιακό πριν καν πας στην παραλία για να κάνεις το μπανάκι σου ή έστω ηλιοθεραπεία είναι η πιο σοφή κίνηση που μπορείς να κάνεις. Το αντηλιακό, ως γνωστόν, εμποδίζει την υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου, το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως το αντιμετωπίζεις όταν προσπαθείς να καθαρίσεις το μαγιό σου όταν έρχεται σε επαφή με το συγκεκριμένο προϊόν.

Οι χημικές ουσίες που περιέχουν πολλά αντηλιακά είναι πολύ πιθανόν να λεκιάσουν το ύφασμα, με αποτέλεσμα να καταστρέψουν τα ακριβά μαγιό. Αυτό προφανώς δεν πρόκειται να γίνει μέσα σε μία ημέρα. Το ύφασμα θα αρχίσει να φθείρεται μετά από καιρό.

Μπορείς όμως να το προλάβεις αν ακολουθήσεις μερικά μυστικά καθαριότητας που χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες μας!

Πώς να καθαρίσεις τους λεκέδες του αντηλιακού από το μαγιό σου!

1ος τρόπος: Χρησιμοποίησε σόδα

Ανακάτεψε σόδα μαγειρικής με νερό ώστε να γίνει μία πάστα. Έπειτα, άπλωσε την επάνω στον λεκέ και άφησε την να δράσει για τουλάχιστον μία ώρα. Εάν οι λεκέδες καλύπτουν μεγάλη επιφάνεια από το μαγιό σου, θα ήταν προτιμότερο να το βάλεις να μουλιάσει μέσα σε ένα διάλυμα σόδας και νερού για μια ώρα ή και περισσότερο, για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα.

Η σόδα θα διασπάσει τους λεκέδες από τ αντηλιακό σου, ειδικά αν έχει σαν βάση του το λάδι. Το μόνο που έχεις να κάνεις μετά είναι να το πλύνεις όπως θα έκανες κανονικά.

2ος τρόπος: Χρησιμοποίησε λευκό ξύδι

Ανάμειξε τρία μέρη ζεστό νερό με ένα μέρος λευκό ξύδι σε μία λεκάνη και βύθισε μέσα της το μαγιό σου και πάλι για τουλάχιστον μια ώρα. Βέβαια, ακόμη καλύτερο θα ήταν να βάλεις πρώτα μία μικρή ποσότητα από το λευκό ξύδι απευθείας επάνω στο λεκέ και μετά από μερικά λεπτά να το βάλεις στην λεκάνη σου.

3ος τρόπος: Χρησιμοποίησε λευκό ξύδι και υγρό απορρυπαντικό ρούχων

Τώρα θα χρειαστείς ένα κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι και την ίδια ποσότητα από το υγρό απορρυπαντικό ρούχων που χρησιμοποιείς. Βάλε αυτά τα δύο υλικά μέσα σε ένα τέταρτο του νερού και άφησε το ύφασμα να μουλιάσει μέσα στο μείγμα για μία ώρα.

4ος τρόπος: Χρησιμοποίησε ειδικό απορρυπαντικό για λεκέδες

Τα συγκεκριμένα απορρυπαντικά έχουν σχεδιαστεί για να διασπούν τα ένζυμα και είναι άκρως αποτελεσματικά. Αυτό που πρέπει να κάνεις εδώ είναι να ακολουθήσεις τις οδηγίες που αναγράφονται στην ετικέτα του προϊόντος, για το πόσο νερό χρειάζεσαι αλλά και για πόση ώρα θα πρέπει να το αφήσεις να δράσει.

Πηγή