4 Σημαντικά Οφέλη Που Έχει Στο Σώμα Μία Μόλις Κουταλιά Ελαιόλαδο Κάθε Πρωί!

Το ελαιόλαδο είναι η καλύτερη επιλογή για όλους όσους θέλουν να μαγειρεύουν υγιεινά και να χάσουν βάρος.

Ωστόσο, γνωρίζετε ότι μια κουταλιά ελαιόλαδο κάθε πρωί, έχει πολλά περισσότερα οφέλη για την υγεία; Προφανώς η ιδέα να καταναλώσετε λάδι με άδειο στομάχι δεν είναι πολύ ελκυστική, αλλά στη συνέχεια θα αλλάξετε γνώμη!

Πολλοί ειδικοί στον τομέα της υγείας συνιστούν 15 ml ελαιόλαδο, με μια μικρή δόση χυμό λεμονιού. Το λεμόνι προστίθεται για να κάνει το λάδι πιο ευχάριστο και να ενισχύσει το πεπτικό σύστημα.

1. Βοηθά στην απώλεια βάρους

Η ιδέα κατανάλωσης ελαιολάδου προέρχεται από τη μεσογειακή διατροφή, η οποία έχει βρεθεί ότι είναι άκρως αποτελεσματική. Το ελαιόλαδο περιέχει ελαϊκό οξύ, το οποίο δίνει αίσθηση πληρότητας και προάγει την αίσθηση του κορεσμού.

2. Αποτοξίνωση του οργανισμού

Οι έρευνες ειδικών σε θέματα διατροφής έχουν δείξει ότι η αποτοξίνωση με ελαιόλαδο και λεμόνι έχει άμεσα οφέλη για το πεπτικό σύστημα.

3. Προλαμβάνει τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Σύμφωνα με διάφορες μελέτες, η κατανάλωση έξτρα παρθένου ελαιολάδου μπορεί να αποτρέψει τον σχηματισμό ελεύθερων ριζών στο σώμα και να μειώσει τη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.

4. Υγιές δέρμα

Ο,τιδήποτε είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά είναι πάντα εξαιρετικό για το δέρμα. Ακριβώς όπως η βιταμίνη Ε, έτσι και τα αντιοξειδωτικά επιβραδύνουν τη γήρανση του δέρματος. Το ελαιόλαδο έχει αφθονία και στα δύο.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να επωφεληθείτε στο έπακρο από αυτό το τονωτικό πρωινό είναι να στύψετε τον χυμό ενός ώριμου λεμονιού, να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και να το πιείτε! Όσο καλύτερη είναι η ποιότητα του ελαιόλαδου, τόσο πιο καλά τα αποτελέσματα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο νερό για να κάνετε το μείγμα πιο εύγευστο και να βελτιώσετε τις καθαριστικές του ιδιότητες.

Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας Το idiva.gr δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Πηγή