4 αλάνθαστοι τρόποι για να εντοπίσετε αυτούς που σας λένε ψέματα

Όσο θλιβερό κι αν είναι να το συνειδητοποιείς, τα ψέματα είναι παντού. Ακόμα κι αν μπορούμε να συγχωρήσουμε το εαυτό μας όταν λέει ψέματα σε κάποιον, δεν μπορούμε να συγχωρήσουμε τόσο εύκολα αυτούς που λένε ψέματα σε εμάς.

Διερευνήσαμε 4 υποσυνείδητα μοντέλα συμπεριφοράς ανθρώπων που λένε ψέματα, τα οποία καθορίστηκαν χάρη στη γλωσσική ανάλυση κειμένων και πιστεύουμε ότι πρέπει να ξέρετε κι εσείς γι ‘αυτά.

Επιπλέον, υπάρχει μια μέθοδος μπόνους στο τέλος του άρθρου που λειτουργεί στο 99% των περιπτώσεων.

4. Οι ψεύτες αποφεύγουν να πάρουν το φταίξιμο πάνω τους.

Όταν οι ψεύτες διαστρεβλώνουν την αλήθεια, έχουν την τάση να αποφεύγουν να μιλάνε για τον εαυτό τους. Μιλούν ή γράφουν για άλλους, συγκεκριμένα στο τρίτο πρόσωπο, σαν να βάζουν απόσταση μεταξύ αυτών και των ψεμάτων τους.

3. Ο τρόπος ομιλίας ενός ψεύτη είναι αρνητικός.

Οι ψεύτες είναι συνήθως αρνητικοί, επειδή αισθάνονται υποσυνείδητα ένοχοι για τα ψέματα τους.

2. Οι εξηγήσεις που δίνει ένας ψεύτης είναι όσο το δυνατόν πιο απλές.

Οι ψεύτες εξηγούν συνήθως τα πράγματα με απλούς όρους, επειδή ο εγκέφαλός τους αρνείται να σκεφτεί ένα περίπλοκο ψέμα. Η κρίση ή η αξιολόγηση είναι σύνθετα πράγματα που είναι δύσκολο να υπολογιστούν.

1. Ένας ψεύτης χρησιμοποιεί μπερδεμένη διατύπωση.

Παρά τις απλές εξηγήσεις, οι ψεύτες χρησιμοποιούν πολύπλοκη και περίπλοκη δομή φράσεων, χρησιμοποιώντας υπερβολικές λέξεις και ασήμαντες, αλλά εύστοχες, ακουστικές λεπτομέρειες που τους βοηθούν να «φουσκώνουν» την εξαπάτηση τους.

Μπόνους: Τα μάτια δεν λένε ποτέ ψέματα.

 

Εάν δεν μπορείτε να παρατηρήσετε κάποιο από τα παραπάνω μηνύματα, αλλά έχετε αμφιβολίες για το αν κάποιος σας λέει ψέματα ή όχι, κοιτάξτε προσεκτικά τα μάτια του. Το ψέμα μας κάνει νευρικούς, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι καρδιακοί παλμοί και να διαστέλλονται οι κόρες των ματιών μας.

Πηγή