3 Συμβουλές που θα σας Βοηθήσουν να Αποφεύγετε τις Παρεξηγήσεις στις Σχέσεις σας και ΟΛΑ τα Ζευγάρια Πρέπει να Γνωρίζουν.

Τελικά, σχεδόν σε κάθε σχέση έρχεται η στιγμή που οι δύο πλευρές σταματούν να προσέχουν τις λέξεις που επιλέγουν και χρησιμοποιούν φράσεις χωρίς να το σκέφτονται ιδιαίτερα. Έτσι, σκεφτήκαμε πως είναι καλή ευκαιρία να δούμε τρόπους να διατηρηθεί η ζεστασιά σε μία σχέση και να αποφύγουμε κλασσικές παγίδες

Φαίνεται πως το πιο σημαντικό είναι να εφαρμόσουμε αυτούς τους 3 κανόνες επικοινωνίας:

Όταν θέλετε να μιλήσετε για κάτι που επιθυμείτε, καλύτερα να αποφεύγετε τα “μην” και και τα “δεν”

Αυτές οι λέξεις δίνουν αρνητικό ύφος. Οπότε, είναι σημαντικό να τις αποφεύγετε όταν θέλετε να εκφράσετε μία επιθυμία σας.

Κακό:  “Δεν θέλω να με ελέγχεις.” Καλό: “Θέλω να με εμπιστεύεσαι.”

Χρησιμοποιήστε το “και” αντί για το “αλλά.”

Αυτός ο κανόνας φαίνεται απλός, αλλά θα χρειαστείτε αρκετό χρόνο για να αφομοιώσετε αυτή την αλλαγή στην ζωή σας. Σίγουρα όμως το αξίζει, γιατί έτσι θα δείτε μεγάλη διαφορά στην σχέση σας.

Κακό: “Σε καταλαβαίνω, αλλά θέλω να με καταλαβαίνεις και εσύ.” Καλό: “Σε καταλαβαίνω και θέλω να με καταλαβαίνεις και εσύ.”

Μην χαλάτε ένα κομπλιμέντο με αρνητικότητα.

Έχετε παρατηρήσει πως κάποιοι θεωρούν πως είναι σοφό να εκφράζουν δυσαρέσκεια ακόμα και όταν θέλουν να επαινέσουν; Εάν θέλετε να επαινέσετε κάποιον, προσέξτε να μην μπλέξετε την κριτική στην μέση.

Κακό: “Τέλειο το φαγητό, αντιθέτως με χτες.” Καλό: “Τέλειο το φαγητό, σε ευχαριστώ!”

Συχνά, υποτιμούμε την δύναμη των λέξεων και ταυτόχρονα βαριόμαστε να δουλέψουμε κάποιες κακές συνήθειες που έχουμε. Είναι σημαντικό όμως να αποφεύγουμε παρεξηγήσεις που οφείλονται στην έλλειψη επικοινωνίας.

Δεν συμφωνείτε; Πηγή