24χρονη αθλήτρια έγραψε ιστορία με επιτυχημένο τριπλό άξελ

Τριπλό άξελ. Για τους ειδικούς, το δυσκολότερο άλμα στο καλλιτεχνικό πατινάζ. Αυτό κατάφερε να κάνει η αμερικανίδα με ιαπωνικές ρίζες, Μιράι Ναγκάσου. Ετσι, η Ναγκάσου έγινε η πρώτη αμερικανίδα που προσγειώνεται μετά από ένα τέτοιο άλμα σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δείτε το βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=4pyV0G7HeEc

Ταυτόχρονα, η 24χρονη αθλήτρια έγινε μόλις η τρίτη γυναίκα στην ιστορία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που πετυχαίνει κάτι τέτοιο. Πριν από αυτήν τα είχαν καταφέρει μόνο οι ιαπωνέζες Μιντόρι Ίτο και Μάο Ασάντα.

Το συγκεκριμένο άλμα είναι αυτό που έκανε γνωστή την Τόνια Χάρντινγκ, πριν κατηγορηθεί για την επίθεση που στοίχισε το Ολυμπιακό όνειρο στην Νάνσυ Κέριγκαν στο μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του καλλιτεχνικού πατινάζ.

Η Χάρντινγκ κατάφερε να προσγειωθεί μετά το τριπλό άξελ σε αγώνες του 1991, αλλά δεν μπόρεσε να το επαναλάβει σε επίσημους αγώνες έκτοτε.

Οσο για την Μιράι Ναγκάσου, κατόρθωσε αυτό που για πολλούς μοιάζει ακατόρθωτο στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα του προγράμματός της στο ελεύθερο γυναικών, στους Ολυμπιακούς της Πιονγκτσάνγκ. Η 24χρονη είχε βγει τέταρτη στους Ολυμπιακούς του 2014, ενώ είχε μπορέσει να προσγειώσει άλλο ένα τριπλό άξελ σε αγώνες το 2017.

Το πρόγραμμα της Ναγκάσου ήταν σχεδόν άψογο και απέσπασε 137.53 πόντους.

Πηγή