21 πράγματα που κάθε γιαγιά αξίζει να ακούσει

Είτε είστε αρκετά τυχεροί ώστε να έχετε ακόμα τη γιαγιά σας κοντά σας ή είστε μια γιαγιά, αυτά είναι τα πράγματα που σκεφτόμαστε και αξίζει να ακούσετε.

“Μπορείς πάντα να κάνεις ακόμη και το μικρότερο επίτευγμα μου να φαίνεται ότι είναι σημαντικό.”

1. Είναι πολύ σημαντικό για μένα το γεγονός ότι εξακολουθείς να έχεις κρατήσει αυτές τις χειροτεχνίες από όταν ήμουν στο δημοτικό σχολείο. Χρόνια αργότερα, και η χειροτεχνία μου εξακολουθεί να κρέμεται στο ψυγείο σου. Πλέον, ξέρω σε ποιο συρτάρι σου έχεις κρύψει τα παιδικά σχέδια που σου έδωσα.

2. Πάντα ανυπομονούσα να κοιμάμαι στο σπίτι σου όταν ήμουν μικρή. Όταν η μαμά και ο μπαμπάς είχαν ανάγκη από ένα διάλειμμα χωρίς εμένα, για κάποιο χρονικό διάστημα να έρθουν πιο κοντά.

3. Είσαι αυτή που ήσουν κοντά μου όταν το χρειαζόμουν περισσότερο. Όταν ήμουν θύμα εκφοβισμού, από ένα παιδί, θα ήσουν εκείνη που θα με απομάκρυνες. Θα έκανες τα πάντα για να με υπερασπιστείς και να με κάνεις να αισθάνομαι σαν το πιο ξεχωριστό μικρό κορίτσι στον κόσμο.

4. Ήθελα να ακολουθήσω τα βήματά σου για όσο χρονικό διάστημα μπορώ να θυμηθώ. Το καλύτερο μέρος του να είσαι γιαγιά είναι ότι τα εγγόνια διδάσκονται από σένα.

5.Η αγάπη σου με μετέτρεψε στο άτομο που είμαι σήμερα, και θα είμαι για πάντα. Η αυτοπεποίθησή μου προέρχεται από την υπερηφάνεια σου σε ό, τι κάνω.

6. Ακόμα κι αν έχω μεγαλώσει τώρα, εξακολουθώ να βασίζομαι στις συμβουλές σου. Μου έμαθες να είμαι παράδειγμα προς τους άλλους και πάντα σε σκέφτομαι όταν στέλνω χειρόγραφες ευχαριστήριες σημειώσεις.

7. Θα περάσουν τα μαθήματα που μου δίδαξες στα δικά μου παιδιά και τα εγγόνια. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να λένε ότι οι κανόνες εθιμοτυπίας είναι ντεμοντέ, αλλά και οι δύο ξέρουμε ότι δεν πρόκειται ποτέ να βγουν έξω από το στυλ.

8. Μπορεί να έχω δηλώσει ότι οι φωτογραφίες της παιδικής μου ηλικίας στο σπίτι σου με ενοχλούν, αλλά στην πραγματικότητα με κάνουν τόσο ευτυχισμένη. ΄Οταν ήμουν έφηβη με τιράντες και ένα κακό κούρεμα, για σένα ήμουν πάντα ελκυστική.

9. Όταν είμαι άρρωστη, κάνεις τα πάντα για να αισθανθώ καλύτερα. Οι γαργάρες με αλάτι όταν έχω ένα πόνο στο λαιμό βοηθούν πάντα.

10. Δεν ξέρω πώς το κάνεις, αλλά μπορείς πάντα να δείχνεις διαχρονική. Όταν πρέπει να ειμαι κάπου ιδιαίτερα ευπαρουσίαστη, υπενθυμίζω στον εαυτό μου τη γοητεία και το στυλ σου.

11. Θα ήθελα πραγματικά να άκουγα ιστορίες από “τις παλιές καλές μέρες.” Δεν έχει σημασία πόσες φορές θα μου τις πεις. Όταν φύγεις, οι ιστορίες σου θα ζουν μέσα από μένα.

12. Σε ευχαριστώ για την ανατροφή της μητέρας μου που είναι ακριβώς όπως εσύ. Βέβαια είναι δύσκολο για μένα μερικές φορές, αλλά ξέρω ότι κάνει ό,τι καλύτερο έμαθε από σένα.

13. Δεν μπορώ να σε καλώ τόσο συχνά τώρα που μεγάλωσες, αλλά είσαι πάντα στο μυαλό μου. Κάθε φορά που η μητέρα μου με καλεί, ρωτάω για σένα.

14. Ποτέ δεν Βγάζω το βραχιόλι που μου έδωσες. Πράγματι το φοράω και τώρα, το γούστο σου ήταν πάντα άψογο.

15. Ο τρόπος που καυχιέσαι στις φίλες σου για μένα είναι κρυφά, πραγματικά κολακευτικός. Οι παππούδες και γιαγιάδες μπορεί να είναι σε ανταγωνισμό, όταν μοιράζονται τις ιστορίες των επιτυχιών μας και τους αγαπάμε γι ‘αυτό.

16. Μπορείς πάντα να κάνεις ακόμη και το μικρότερο επίτευγμα μου να φαίνεται ότι είναι σημαντικό. Γι ‘αυτό φροντίζω να σου πω με κάθε λεπτομέρεια τι συμβαίνει στη ζωή μου.

17. Δεν έχει σημασία πόσες φορές έχω προσπαθήσει να φτιάξω την συνταγή του κέικ σου, το δικό σου ήταν πάντα καλύτερο. Αλλά αυτό δεν θα με σταματήσει από το να συνεχίσω να προσπαθώ.

18. Μπορείς πάντα να γνωρίζεις τι είναι καλύτερο για μένα, πριν καν το συνειδητοποιήσω. Είμαι τόσο χαρούμενη που πάντα προβλέπεις τους κινδύνους.

19. Λυπάμαι που δεν ήμουν πάντα εκεί για σένα όταν ήσουν άρρωστη. Όταν είμαστε νέοι, βλέποντας τη γιαγιά μας στο νοσοκομείο μπορεί να είναι τρομακτικό. Αλλά όσο χρόνο μπορώ να ξοδέψω στο πλευρό σου πάντα θα αξίζει τον κόπο.

20. Είσαι το πρόσωπο που ανυπομονώ να δω όταν γυρίζω στο σπίτι.

21. Σ ‘αγαπώ περισσότερο από όσο μπορείς να φανταστείς.

Πηγή