μυστικά ζαχαροπλαστικής

20 μυστικά ζαχαροπλαστικής που θα απογειώσουν τα κέικ και τα γλυκά σας!

Όλε ς οι νοικοκυρές αγαπούν να φτιάχνουν κέικ και μπισκότα για τις ίδιες αλλά κυρίως για τον σύντροφο και τα παιδάκια τους. Αν, ωστόσο, νομίζετε ότι γνωρίζετε όλα τα μυστικά για να τα παρασκευάσετε με τον πιο λαχταριστό τρόπο… κάνετε λάθος! Οι παρακάτω είκοσι συμβουλές θα σας χαρίσουν έξτρα νοστιμιά, ευκολία και πόντους πρωτοτυπίας στο τελικό αποτέλεσμα.

Μπορείτε να φτιάξετε ένα απίθανο ψωμί με παγωτό!

μυστικά ζαχαροπλαστικής

Θα χρειαστείτε τρία φλιτζάνια αλεύρι, μισό κιλό παγωτό και χρωματιστή τρούφα. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 350 βαθμούς. Αφήστε το παγωτό σε θερμοκρασία δωματίου για 10-15 λεπτά. Βάλτε στο μίξερ το παγωτό με το αλεύρι μέχρι να γίνουν μείγμα. Σε μια φόρμα ρίξτε την χρωματιστή τρούφα και από πάνω το μείγμα. Ψήστε για 35 λεπτά και στην συνέχεια αναποδογυρίστε.

Για να βγάλετε πιο εύκολα τον κρόκο, βρέξτε πρώτα ελαφρώς τα χέρια σας

μυστικά ζαχαροπλαστικής

Τραβήξτε με προσοχή το τσόφλι στην μέση και εκείνο θα σπάει πολύ εύκολα.

Για να διακοσμήσετε το κέικ, ρίξτε άχνη ζάχαρη μέσα από ένα κομμάτι δαντέλα!

μυστικά ζαχαροπλαστικής

Μπορείτε να διατηρείτε ζύμη για μπισκότα στην κατάψυξη μέσα σε παγοκύστες!

μυστικά ζαχαροπλαστικής

Ένα χάρτινο πιατάκι θα σας βοηθήσει να μην λερώνεστε όταν “χτυπάτε” τα υλικά με το μίξερ χειρός!

μυστικά ζαχαροπλαστικής

Για να διακοσμήσετε τα cupcakes, περάστε δύο σακουλίτσες με διαφορετικές γεύσεις στο κορνέ!

μυστικά ζαχαροπλαστικής

Κάντε τέλειο γλασάρισμα βάζοντας ζαχαρωτά στα cupcakes 5 λεπτά πριν βγουν από τον φούρνο

μυστικά ζαχαροπλαστικής

Διατηρήστε μαλακιά τη μαύρη ζάχαρη σε ένα τάπερ μαζί με μια φέτα ψωμί

μυστικά ζαχαροπλαστικής

Μαθετε να κάνετε 20 απίθανα τελειώματα ζύμης σε τάρτες και πίτες! (τελειώματα?)

Αν η ζάχαρη είναι σκληρή, βάλτε την στον φούρνο (300 βαθμούς) για 5 λεπτά!

μυστικά ζαχαροπλαστικής

Ρίξτε χοντρό αλάτι πάνω από τα σοκολατένια cookies για να αποθεώσετε την γεύση

μυστικά ζαχαροπλαστικής

Αφαιρέστε με έναν τρίφτη τα κομμάτια του κέικ που μπορεί να έχουν λίγο… καεί!

μυστικά ζαχαροπλαστικής

Ψήστε ζύμη από την ανάποδη πλευρά της φόρμας για να φτιάξετε φωλίτσες για γλυκά!

μυστικά ζαχαροπλαστικής

Διατηρήστε το κέικ σας αφράτο, μέχρι να το γλασάρετε, τοποθετώντας πάνω του μια φέτα ψωμί

μυστικά ζαχαροπλαστικής

Φτιάξτε το δικό σας αλεύρι χωρίς γλουτένη, με βρώμη!

μυστικά ζαχαροπλαστικής

Για να έχετε δυόμιση περίπου φλιτζάνια αλεύρι, βάλτε σε ένα μπλέντερ τρία φλιτζάνια βρώμη χωρίς γλουτένη. Τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν (γύρω στα 5-6 λεπτά). Το χρησιμοποιείτε ως αλεύρι για τρεις μήνες.

Για περισσότερη γεύση, χρησιμοποιήστε στο κέικ βούτυρο αντί για σπορέλαιο!

μυστικά ζαχαροπλαστικής

Για να διατηρήσετε τα μπισκότα αφράτα, αποθηκεύστε τα μαζί με ένα κομμάτι μήλο!

μυστικά ζαχαροπλαστικής

Μαλακώστε το βούτυρο μόνο με… ένα ποτήρι!

Φιάξτε muffins μέσα σε αυτοσχέδιες θήκες από αλουμινόχαρτο!

μυστικά ζαχαροπλαστικής

Χρησιμοποιήστε σύριγγα για να διακοσμήσετε με κρέμα τα μπισκότα!

mustika-zaxaroplasikhs 20 (700 x 320)

Πηγή