chocolate-chip-banana-pecan-muffins-2

Muffins με ξηρούς καρπούς πεκάν, μπανάνα και κομματάκια σοκολάτας!

Η μικρογραφία ενός κέικ,  μπορει απλά και τίμια να σου δώσει μία μικρή, αλλά σωστή δόση ενός αφράτου γλυκού, τις στιγμές που έχεις ανάγκη από κάτι γλυκό, αλλά δεν θέλεις να παρασυρθείς και να φας όλο το κέικ.

Η εικόνα μιλάει από μόνη της και λέει ότι εδώ έχουμε κάτι πολύ δυνατό

pecan

Υλικά

  • 2 ώριμες (150 γρ) μπανάνες
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • 1/4 φλιτζάνι (57 γρ) το βούτυρο, λιωμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 βανίλιας
  • 1 1/2 φλιτζάνια (145 γρ) αλεύρι αμυγδάλου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • Πρέζα αλάτι
  • 1/3 φλιτζάνι (40 γρ) πεκάν, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι (55 γρ) σοκολάτα (70%), ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

chocolate-chip-banana-pecan-muffins-2

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους  175 ° C. Σε ένα μικρό μπολ πολτοποιούμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι .

2. Προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια, το λιωμένο βούτυρο και μέλι με τις μπανάνες και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.

3. Σε ένα μεγαλύτερο μπολ, ενώνουμε όλα τα στεγνά συστατικά. Ρίχνουμε τα υγρά συστατικά μέσα στο στεγνό μίγμα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας ,τα τεμαχισμένα πεκάν και ανακατεύουμε καλά.

4. Κρατάμε δύο κουταλιές από τα πεκάν και τα κομματάκια σοκολάτας για να τα βάλουμε στο τέλος πάνω στα muffins.

5. Βάζουμε το μείγμα  σε μια φόρμα muffin  και γεμίστε  περίπου  τα 3/4 .

6. Πασπαλίζουμε υπόλοιπα καρύδια και τα  κομματάκια σοκολάτας πάνω από τα μάφιν και  τα ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά Αφήνουμε να κρυώσουν τα muffin για μερικά λεπτά. Σερβίρουμε ενώ ακόμα είναι ζεστά και η σοκολάτα έχει λιώσει στην κορυφή.  Τα φυλάσσουμε σε ένα δοχείο με καπάκι στο ψυγείο, ή στην κατάψυξη για μερικές εβδομάδες και όταν θέλουμε να τα σερβίρουμε τα ζεσταίνουμε στο φούρνο στους 150 ° C.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *