15 συνήθειες των ανθρώπων που το σπίτι τους είναι πάντα καθαρό

Σίγουρα, οι περισσότεροι από εμάς δεν πετάμε από την χαρά μας όταν πρέπει να καθαρίσουμε το σπίτι μας, αλλά ακόμα και αυτή η υποχρεωτική αγγαρεία μπορεί να γίνει ενδιαφέρουσα, αν την κάνετε σωστά. Οπότε, αντί να περνάτε όλη την μέρα καθαρίζοντας, δείτε μερικά κόλπα που θα κάνουν την ζωή σας πολύ ευκολότερη.

Δείτε παρακάτω 15 κόλπα που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι που το σπίτι τους είναι πάντα καθαρό.

1.Σαπούνι ή κρεμοσάπουνο;

Το καθάρισμα των πλακιδίων του μπάνιου σίγουρα δεν είναι ευχάριστο, αλλά δεν θα χρειαστεί να το κάνετε τόσο συχνά, αν αντικαταστήσετε το σαπούνι με κρεμοσάπουνο. Το σαπούνι περιέχει λίπη και έλαια, τα οποία κάνουν τον καθαρισμό του ακόμα πιο δύσκολο.

2. Χρησιμοποιήστε όλε τις δυνατότητες του πλυντηρίου πιάτων

Λίγοι γνωρίζουν ότι στο πλυντήριο πιάτων εκτός από πιάτα μπορείτε να πλύνετε παιχνίδια, καπέλα από λάμπες, τα πινέλα του μακιγιάζ, τα ράφια του ψυγείου ακόμα και πλαστικά λουλούδια.

3. Στόρια

Αν θέλετε να καθαρίσετε την σκόνη από τα στόρια, χρησιμοποιήστε μια κάλτσα. Απλά βάλτε μια κάλτσα στο χέρι σας και πιάστε ένα στόρι και από τις δυο μεριές.

4. Ράφια ψυγείου

Τοποθετήστε μια πλαστική μεμβράνη στα ράφια του ψυγείου. Θα είναι πολύ πιο εύκολο να καθαρίσετε αν χυθεί κάτι.

5. Ρολό για χνούδι

Εκτός από τα ρούχα μπορείτε να μαζέψετε το χνούδι από τις λάμπες, τα έπιπλα και τα ράφια.

6. Θήκη για μαχαίρια

Δείτε εδώ πως μπορείτε να καθαρίσετε εύκολα τα αποφάγια που μένουν στην θήκη των μαχαιριών με ένα πιστολάκι.

7. Κουρτίνα μπάνιου

Για να μην έχουν μούχλα οι κουρτίνες του μπάνιου σας πλύντε τις μαζί με μερικές πετσέτες. Μετά αφήστε τις να στεγνώσουν καλά.

8. Μαλακά παιχνίδια

Βάλτε τα μαλακά παιχνίδια σας σε μια σακούλα και προσθέστε ένα ποτήρι μαγειρικής σόδας. Ανακινήστε καλά την σακούλα. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να βάλετε την σακούλα για 40 λεπτά στο ψυγείο, όπως προτείνεται εδώ ή να προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου. Η μαγειρική σόδα και ο στατικός ηλεκτρισμός θα απομακρύνουν την σκόνη από τα παιχνίδια.

9. Καθαρίστε τα πιο δύσκολα μέρη

Μερικές φορές ακόμα και τα πιο μικρά εξαρτήματα της ηλεκτρικής σκούπας δεν μπορούν να φτάσουν σε μερικές επιφάνειες. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί εύκολα με ένα ρολό χαρτιού υγείας. Βάλτε το ρολό στον σωλήνα της ηλεκτρικής σκούπας και θα μπορείτε να καθαρίζετε οποιαδήποτε επιφάνεια.

10. Μανό

Για να αποφύγετε την σκουριά στα μεταλλικά σκεύη, βάλτε λίγο μανό στον πάτο των δοχείων.

11. Κλιματιστικό

Όταν αρχίζετε το καθάρισμα, ανοίξτε το κλιματιστικό για να απορροφήσει την σκόνη και να μην διασκορπιστεί στον χώρο.

12. Πάγκοι κουζίνας

Καφές, ζάχαρη, τσάι και όλα τα προιόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά στην κουζίνα πρέπει να είναι σε ράφι ή σε κάποια θήκη στον πάγκο, ώστε ακόμα και αν χυθεί κάτι να μπορείτε να το καθαρίσετε πιο εύκολα.

13. Πλαστικό μπουκάλι και κολλητική ταινία

Για να καθαρίσετε εύκολα τα έπιπλα από χνούδια και τρίχες, βάλτε μια ταινία διπλής όψης γύρω από ένα μπουκάλι και περάστε το πάνω από τα έπιπλά σας.

14. Μπολ κατοικίδιων

Όλα τα κατοικίδια όταν τρώνε μετακινούν το μπολ τους και κάνουν φασαρία. Για να μην μετακινείται το μπολ, στερεώστε με μια ταινία διπλής όψης στο πάτωμα.

15. Γκρέιπφρουτ με αλάτι

Ένα κομμένο γκρέιπφρουτ μπορεί να γίνει το καλύτερο καθαριστικό για τον νιπτήρα και την μπανιέρα σας, αν βάλετε λίγο αλάτι πάνω του.

Πηγή