15 κόλπα που χρησιμοποιούν οι διαφημιστές για μοιάζει το φαγητό λαχταριστό. Αυτό που βάζουν στο 7ο θα σας Σοκάρει…

Τίποτα δεν φαίνεται τόσο καλό στην πραγματικότητα όσο στις διαφημίσεις, αλλά θα εκπλαγείτε όταν μάθετε πόσο παραπλανητικές είναι οι διαφημίσεις τροφίμων.

Δείτε παρακάτω 15 κόλπα που χρησιμοποιούν οι φωτογράφοι για να κάνουν τα φαγητά να φαίνονται φρέσκα και λαχταριστά.

Το αποσμητικό κάνει τα φρούτα να λάμπουν

 

Τα φρούτα πάντα λάμπουν στις διαφημίσεις. Δεν απαιτείται κάποιο ειδικό εργαλείο, απλά ένα αποσμητικό ή ένα σπρέι μαλλιών.

Τα μπιφτέκια των μπέργκερ χρωματίζονται με βερνίκι παπουτσιών

Τα μπιφτέκια των μπέργκερ είναι σχεδόν ωμά στις διαφημίσεις και ψήνονται για λίγο για να παραμένουν μεγάλα και ζουμερά. Οι φωτογράφοι τα χρωματίζουν με βερνίκι παπουτσιών και κάνουν τα σημάδια της ψησταριάς με ζεστά κατσαβίδια.

Η γλυκερίνη κάνει τα θαλασσινά να φαίνονται φρέσκα

Τα θαλασσινά χάνουν την ωραία τους εμφάνιση πολύ γρήγορα. Για τον λόγο αυτό οι φωτογράφοι προσθέτουν ένα μείγμα με νερό και γλυκερίνη

Σιρόπι γλυκόζης για νούντλς

Τα νούντλς χρειάζονται μερικά λεπτά μαγειρέματος, αλλά ξεραίνονται πολύ εύκολα, οπότε οι διαφημιστές προσθέτουν ένα μείγμα με σιρόπι γλυκόζης.

Χαρτόνι ανάμεσα στο κέικ

Για να διατηρήσουν το κέικ στεγνό οι φωτογράφοι βάζουν ανάμεσά τους χαρτόνι που το στερεώνουν με οδοντογλυφίδες. Το ίδιο κόλπο χρησιμοποιούν και στα σάντουιτς.

Το υγρό σαπούνι δημιουργεί αφρό

Για τις φωτογραφίες καφέδων, γάλακτος και μπύρας οι φωτογράφοι χρησιμοποιούν υγρό σαπούνι που δημιουργεί έναν φυσικό αφρό.

Λάδι μηχανής αντί για σιρόπι σφενδάμου

Οι τηγανίτες απορροφούν το σιρόπι σφενδάμου πολύ γρήγορα στις φωτογραφήσεις, οπότε οι φωτογράφοι το αντικαθιστούν με λάδι μηχανής.

Πουρές πατάτας αντί για παγωτό

Το παγωτό λιώνει πολύ γρήγορα μέσα στα στούντιο φωτογράφησης. Οπότε, οι φωτογράφοι το αντικαθιστούν με χρωματιστό πουρέ πατάτας, ζάχαρη άχνη, σιρόπι αραβοσίτου, λίπος και άλλα συστατικά.

Αφρός ξυρίσματος αντί για σαντιγί

Σε αντίθεση με την σαντιγί ο αφρός ξυρίσματος δεν λιώνει, οπότε είναι αυτό ακριβώς που χρειάζονται οι φωτογράφοι.

Πλαστικά παγάκια

Τα αληθινά παγάκια λιώνουν πολύ γρήγορα, οπότε οι φωτογράφοι χρησιμοποιούν πλαστικά παγάκια στις φωτογραφήσεις.

Κόλλα αντί για γάλα

Τα δημητριακά απορροφούν γρήγορα το γάλα και βυθίζονται. Αν θέλετε να τα φωτογραφήσετε αντικαταστήστε το γάλα με λευκή κόλλα.

Αφρώδη ποτά με αντιόξινα

Οι φυσαλίδες διοξειδίου του άνθρακα στα αναψυκτικά εξαφανίζονται γρήγορα. Ως εκ τούτου, οι φωτογράφοι προσθέτουν αντιόξινα. Η ανάμειξη ανθρακούχου νερού με αντιόξινα προκαλεί μια χημική αντίδραση εξουδετέρωσης και οι φυσαλίδες επανεμφανίζονται.

Το κοτόπουλο γεμίζεται με χαρτί κουζίνας

Το κοτόπουλο στις διαφημίσεις δεν μαγειρεύεται ποτέ στην σχάρα. Υποβάλλεται σε μια ελάχιστη θερμική επεξεργασία και στη συνέχεια ζωγραφίζεται. Για να προσθέσουν όγκο οι φωτογράφοι το γεμίζουν με χαρτί κουζίνας και στην συνέχεια το ράβουν.

Οι σάλτσες παρασκευάζονται με κερί

Για να πετύχουν την τέλεια συνοχή οι φωτογράφοι προσθέτουν λιωμένο κερί διαφορετικών χρωμάτων στις σάλτσες.

Τεχνητός ατμός

Τα διαφημιστικά φαγητών που είναι ζεστά βγάζουν ατμό φαίνονται πολύ νόστιμα. Στην πραγματικότητα δεν είναι καν ζεστό. Εκτός από το Photoshop, οι φωτογράφοι έχουν και άλλους τρόπους να δημιουργήσουν αφρό:

  • Ατμιστής­ θα περάσει πάνω από το φαγητό μερικές φορές για να δημιουργήσει αφρό.
  • Μπάλες βαμβακιού­ οι φωτογράφοι βάζουν υγρές μπάλες βαμβακιού στον φούρνο μικροκυμάτων και μετά τις βάζουν μέσα στο φαγητό.
  • Ειδική συσκευή προσομοίωσης ατμού.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο εδώ.

via