14 φαγητά που δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε στο ψυγείο

Υπάρχουν προϊόντα που μπορεί να χάσουν τη θρεπτική τους αξία, τη γεύση και την υφή τους αρκετά γρήγορα σε χαμηλές θερμοκρασίες. Φυσικά, αυτό είναι κάτι που δεν επιθυμεί κανείς, αλλά πολλές φορές γίνεται εν αγνοία μας.

Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με 14 τροφές που δεν πρέπει να τοποθετούνται στο ψυγείο. Αβοκάντο

Όταν τοποθετείτε τα αβοκάντο στο ψυγείο, απορροφούν γρήγορα την υγρασία με τη φλούδα τους και γίνονται μαλακά. Είναι προτιμότερο να τα αποθηκεύσετε σε ένα μπολ με φρούτα

Πατάτες

Κρατώντας τις πατάτες σε θερμοκρασία μικρότερη των 7 βαθμών Κελσίου, θα αποκτήσουν μια μη ευχάριστη γλυκιά γεύση. Αντί να τις τοποθετήσετε στο ψυγείο, βάλτε τες σε μια χάρτινη σακούλα, σε ένα δροσερό αλλά όχι κρύο μέρος.

Σοκολάτα

Σε ψυχρές θερμοκρασίες, οι κρύσταλλοι σακχαρόζης της σοκολάτας, βγαίνουν στην επιφάνεια και δημιουργούν λευκά σημάδια. Ως αποτέλεσμα, το προϊόν χάνει τη φυσική του γεύση.

Τροπικά φρούτα

Αν τα τροπικά φρούτα μπουν στο ψυγείο, θα σαπίσουν γρήγορα και θα γίνουν επιβλαβή για την υγεία. Μπορείτε τα να τυλίξετε σε αρκετές στρώσεις χαρτιού και να τα αποθηκεύσετε σε ένα ξηρό σκοτεινό μέρος.

Βασιλικός

Το ψυγείο δεν είναι το ιδανικό μέρος για τη διατήρηση του βασιλικού. Θα μαραθεί γρήγορα και θα απορροφήσει όλες τις άλλες μυρωδιές γύρω του. Είναι καλύτερο να τον τοποθετήσετε σε ένα φλιτζάνι με νερό, όπως τα κομμένα λουλούδια.

Φασολάκια

Αν μπουν τα πράσινα φασολάκια στο ψυγείο, θα χάσουν τις χρήσιμες ιδιότητές τους. Μπορείτε να καταψύξετε τα φρέσκα φασολάκια και να τα απολαμβάνετε όλο το χρόνο.

Κρεμμύδια

Τα κρεμμύδια στο ψυγείο, θα μαλακώσουν και θα είναι ακατάλληλα για κατανάλωση λόγω της υγρασίας. Επιπλέον, μέσω αυτής, θα διευκολυνθεί η ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων και μούχλας.

Καφές

Δεν πρέπει να τοποθετείτε τον καφέ στο ψυγείο: Θα απορροφήσει τις μυρωδιές των άλλων τροφίμων και θα χάσει τη μοναδική του γεύση. Τοποθετήστε τον σε ένα δροσερό και σκοτεινό μέρος ώστε να διατηρήσει την ποιότητά του. Ωστόσο, οι μεγαλύτερες ποσότητες καφέ μπορούν να διατηρηθούν στην κατάψυξη.

Ελαιόλαδο

Συνιστάται να αποθηκεύεται το ελαιόλαδο σε θερμοκρασίες από 12 ως 16 βαθμούς Κελσίου. Αν μπει στο ψυγείο, θα αποκτήσει μεγαλύτερη πυκνότητα.

Μέλι

Το κρύο και η υγρασία αυξάνουν την ταχύτητα κρυστάλλωσης του μελιού. Ως αποτέλεσμα, χάνει γρήγορα τη γεύση και τα υγιεινά του οφέλη. Η θρεπτική αυτή τροφή παραμένει πάντοτε καλή αν κρατηθεί σε ένα ερμητικά σφραγισμένο δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου.

Ντομάτες

Το ψυγείο δεν είναι το καλύτερο μέρος για να αποθηκεύσετε τις ντομάτες αφού ο κρύος αέρας σταματά τη διαδικασία ωρίμανσης. Οι χαμηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν τη γεύση και την υφή ενώ τις κάνουν ευαίσθητες.

Ψωμί

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως με το να αποθηκεύσουν το ψωμί στο ψυγείο, θα το κρατήσουν φρέσκο. Στην πραγματικότητα, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Το ψωμί στεγνώνει και γίνεται μπαγιάτικο. Αν έχετε περισσότερο ψωμί από όσο θα καταναλώσετε, μπορείτε να το μετατρέψετε σε τσιπς ψωμιού.

Μελιτζάνες

Οι μελιτζάνες είναι εξαιρετικά ευαίσθητες στις κρύες θερμοκρασίες. Γίνονται μαλακές και σακουλιάζουν επιφανειακά. Καλύτερα να τις κρατήσετε σε θερμοκρασία δωματίου.

Μπανάνες

Οι μπανάνες θα γίνουν γρήγορα μαύρες και αντιαισθητικές αν τοποθετηθούν στο ψυγείο. Αν δείτε μπανάνες με μαύρα σημάδια, δεν σημαίνει πως σάπισαν, αλλά πως δεν είχαν αποθηκευτεί σωστά κατά τη διάρκεια της μεταφοράς. Πηγή