13 πολύ περίεργα πλάσματα που ελάχιστοι γνωρίζουν την ύπαρξη τους

Η άγρια φύση δεν παύει ποτέ να μας εκπλήσσει με την ποικιλομορφία της. Πιθανόν δεν έχετε ακούσει ποτέ πολλά από τα πλάσματα που ζουν στον πλανήτη μας, ενώ η εμφάνισή τους θα σας εκπλήξει.

Αποφασίσαμε να σας δείξουμε αυτόν τον μικρό ζωολογικό κήπο με σπάνια και ασυνήθιστα ζώα. Και στο τέλος του άρθρου, θα δείτε κάτι που σίγουρα θα ανυψώσει το πνεύμα σας!

13. Ταρσιίδες

Αυτά τα χαριτωμένα μικρά ζώα ζουν στη Νοτιοανατολική Ασία. Το μέγεθός τους είναι μόλις 7-15 εκατοστά και τα τεράστια κίτρινα μάτια και τα μακριά δάχτυλα τους θα σας κάνουν να τα βρείτε πολύ γλυκά. Είναι κρίμα δεν μπορούν να εξημερωθούν, καθώς μπορούν να επιβιώσουν μόνο στην άγρια φύση.

12. Λευκό λιοντάρι

Τα λευκά λιοντάρια δεν είναι ξεχωριστά υποείδη. Αυτά τα ζώα έχουν μια γενετική διαταραχή που κάνει την γούνα τους ελαφρύτερη από άλλων αρπακτικών. Μερικές φορές μπορείτε να τα δείτε στη Νότιο Αφρική, αλλά πιο συχνά είναι θέμα επιλογής. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, όμως: είναι εκπληκτικά όμορφο.

11. Αξολότλ

 

//platform.instagram.com/en_US/embeds.js

Το αξολότλ είναι πιθανότατα το πιο περίεργο ζώο που μπορείτε να δείτε σε μια δεξαμενή ψαριών. Τα μεγάλα εξωτερικά βράγχια του κάνουν αυτά τα μεξικάνικα αμφίβια απίστευτα χαριτωμένα. Σήμερα εκτρέφονται κυρίως σε αιχμαλωσία και σπάνια συναντιούνται στην άγρια φύση. Τα ενήλικα αξολότλ έχουν μήκος περίπου 2 εκατοστά, αλλά έχουν μια υπερδύναμη: μπορούν να αναγεννήσουν τα βράγχια, την ουρά τους και ακόμη και τα άκρα τους.

10. Αγκαθωτός δράκος

 

The #ThornyDevil (Moloch horridus), also called the #ThornyDragon, the #MountainDevil, the #ThornyLizard, and the #Molloch, is a species of Australian #lizard covered in sharp, thick scales. The sole member of its genus, this reptile is unique among most other lizards. It is around eight inches long and can disguise itself in the desert with its brown, black, and tan patches of skin. The Thorny Devil has a large growth on the back of its neck that it uses as a false head. Birds and other predators will attack that first, giving the lizard time to scuttle away. This creature is built so that water can be taken in from any part of the body and conveyed back to the mouth. The Thorny Devil feeds almost entirely on ants, though it will eat other insects occasionally. One dragon can scarf down thousands of ants in a single day.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη From Aardvark to Zebra (@daily_animal1) στις Φεβ 27, 2017, 9:16μμ PST

//platform.instagram.com/en_US/embeds.js

Οι αγκαθωτοί δράκοι είναι σαύρες που βρίσκονται στην Αυστραλία. Χάρη στα αγκάθια στο κεφάλι τους που λειτουργούν σαν ψεύτικο κεφάλι, ξεγελάνε εύκολα τόσο τους εχθρούς όσο και τα θύματα τους. Οι αγκαθωτοί δράκοι πεινάνε πολύ: μία τέτοια σαύρα μπορεί να φάει αρκετές χιλιάδες μυρμήγκια την ημέρα.

9. Πυγμαία μαρμοζέτα

 

//platform.instagram.com/en_US/embeds.js

Αυτά τα γοητευτικά πιθηκάκια δεν μεγαλώνουν περισσότερο από 15 εκατοστά και πιθανότατα θεωρείται το μικρότερο από τα είδη. Κατοικούν στα τροπικά δάση της Νότιας Αμερικής και ζουν κυρίως στα δέντρα.

8. Ψάρι κηλίδα

 

Рыба-капля. Научным названием для нее является Psychrolutes marcidus. Рыба обитает в Тихом, Индийском и Атлантическом океане, предпочитая большую глубину (около 2800 метров). В таких местах давление превышает обычно в несколько десятком раз, поэтому гелеобразный состав тела с плотностью, меньшей чем у воды, и помогает рыбе сохранять жизнеспособность и плавать с небольшим расходом энергии. Длина тела у рыбы-капли может достигать 65 см, хотя она и не имеет мускулов, вполне довольствуется той добычей, которая плавает вокруг нее. #рыба #рыбакапля #необычнаярыба #необычноеживотное #гуффи #ижевск

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ветеринарная клиника ГУФФИ Иж (@clubguffy) στις Ιαν 27, 2017, 11:44μμ PST

//platform.instagram.com/en_US/embeds.js

Αυτό είναι ίσως το πιο περίεργο ψάρι βαθέων υδάτων στον κόσμο που, χάρη στην ασχήμια του, έγινε ένα μιμίδιο στο Διαδίκτυο. Ζει σε νερά 2.400 ποδιών και η πυκνότητά του είναι πολύ μικρότερη από αυτή του νερού, ώστε να μπορεί να κολυμπήσει χωρίς καμία προσπάθεια. Παρεμπιπτόντως, στην Ασία, το κρέας του θεωρείται λιχουδιά.

7. Σεράξ Πάλτσερ

Αυτό το είδος καραβίδας είναι σίγουρα το πιο όμορφο: το κέλυφος του έχει χρώμα ουράνιου τόξου και μοιάζει με πλάσμα από το διάστημα. Ωστόσο, η ασυνήθιστη εμφάνιση του είναι αυτή που κάνει αυτή την καραβίδα διαφορετική από τους συγγενείς της. Δυστυχώς, πρόσφατα ο πληθυσμός αυτών των καταπληκτικών πλασμάτων έπεσε δραματικά.

6. Ιαπωνικός κάβουρας-αράχνη

 

#giantseaspider #spidercrab #japaneseseacrab #macrocheirakaempferi #giant #crab #spider #nhm #naturhistorischesmuseum #vienna #red #exoskeleton #japan

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Harald (@harry_hurtig_) στις Μάι 3, 2017, 6:36πμ PDT

//platform.instagram.com/en_US/embeds.js

Αυτό μπορεί να προκαλέσει ασφυξία ακόμη και σε έναν έμπειρο δύτη: τέτοια καβούρια είναι μεταξύ των μεγαλύτερων στο είδος τους και φτάνουν σε βάρος 40 κιλά, με τα μπροστινά πόδια τους να καλύπτουν σχεδόν 10 πόδια. Aυτοί οι κάβουρες τρέφονται με μαλάκια και τα απομεινάρια των ζώων και ζουν έως και 100 χρόνια.

5. Σωληνωτά σφουγγάρια

Αυτά τα σφουγγάρια παίρνουν το σχήμα σωληνοειδών σχηματισμών και μπορεί να φαίνονται αρκετά εντυπωσιακά από την σωστή γωνία. Ένα απλό σωληνωτό σφουγγάρι μπορεί να μεγαλώσει μέχρι ενάμιση μέτρο σε ύψος και 8 εκατοστά πάχος, και δεν σταματά ποτέ να αυξάνεται μέχρι να πεθάνει μετά από εκατοντάδες χρόνια.

4. Άι – άι

Αυτό το περίεργο ζώο είναι ενδημικό στα βόρεια της Μαδαγασκάρης. Τα αφράτα άι-άι είναι μέτρια σε μέγεθος, αλλά διαθέτουν μια γούνινη ουρά μήκους σχεδόν 60 εκατοστών.

3. Μικρό ποντικό-ελάφι

 

Вернемся к зоопарку. Мне там очень понравилось, поэтому будет многовато фото 😂 На этом – мышиный олень, он же малый оленёк или яванский малый канчиль – самое маленькое парнокопытное на планете. Высота в холке всего 20-25 см. Посмотрите, какие у него тоненькие ножки и крошечные мимимишные копытца #отпускэтохорошо #путешествие #travel #сингапур #singapore #zoo #singaporezoo #мышиныйолень #tragulusjavanicus #малыйоле

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Катерина/Kate (@himera31337) στις Ιαν 14, 2017, 5:26μμ PST

//platform.instagram.com/en_US/embeds.js

Αυτά τα ζώα είναι τα μικρότερα αλλά τα πιο αρχαία ομοιόμορφα οπληφόρα στον κόσμο. Το ύψος τους είναι μόνο περίπου 25 εκατοστά. Είναι εύκολο να τρομάξουν και να ζουν τη νύχτα. Ένα ενδιαφέρον γεγονός: στην ασιατική λαϊκή τέχνη, αυτά τα πλάσματα θεωρούνται πολύ πονηρά – όπως οι αλεπούδες στην Ευρώπη.

2. Χλαμυδόσαυρος

Αν υπήρχαν πραγματικά δράκοι, πιθανότατα θα έμοιαζαν πολύ με αυτές τις σαύρες – απλά κοιτάξτε την γιγαντιαία πτυχή στους λαιμούς τους. Παρά το μέτριο μέγεθος τους, οι χλαμυδόσαυροι είναι εξαιρετικοί κυνηγοί, στέκονται όρθιοι στα πίσω νύχια τους και σφυρίζουν με ανοιχτές τις πτυχές τους. Ένα τρομακτικό θέαμα!

1. Νυκτίβιος

Αυτά τα πουλιά έχουν ένα ιδιότυπο ευρύ ράμφος που τους βοηθά να πιάσουν έντομα καθώς πετάνε. Ένας νυκτίβιος με γουρλωτά μάτια και ορθάνοιχτο στόμα, είναι μια εικόνα που δεν θα μπορείτε να ξεχάσετε για πολύ καιρό. Δυστυχώς, είναι δύσκολο να το δούμε λόγω του εξαιρετικού καμουφλάζ του.

Μπόνους: μια χνουδωτή αλμπίνο ταραντούλα

Αυτή η ταραντούλα μοιάζει να θέλει αγκαλιές και απλά δεν μπορείς να αντισταθείς στη γοητεία της. Στην πραγματικότητα, είναι ένα παιχνίδι κατασκευασμένο από ψεύτικη γούνα, όμως δεν θα ήταν ωραίο αν όλες οι αράχνες έμοιαζαν με αυτό;

Πηγή