12+1 Καταπληκτικές Χρήσεις του Απορρυπαντικού Πιάτων που πιθανότατα δεν Γνωρίζατε!

Το απορρυπαντικό για τα πιάτα δεν είναι χρήσιμο μόνο για τα πιάτα, τις κατσαρόλες και τα ταψιά. Υπάρχουν άπειρες ακόμα πιθανές χρήσεις που οι περισσότεροι δεν έχουν σκεφτεί καν.

1. Κάνε το γρασίδι σας πράσινο ξανά: Γεμίστε έναν κουβά με 2 φλιτζάνια αναψυκτικού διαίτης, 1 φλιτζάνι σιρόπι καλαμποκιού ή ζάχαρης, μισό φλιτζάνι στοματικό διάλυμα και 1 φλιτζάνι απορρυπαντικό για τα πιάτα. Μετά γεμίστε τον υπόλοιπο κουβά με νερό.

Ρίχνετε το μίγμα αυτό στο γρασίδι σας για 3 εβδομάδες και δείτε το να πρασινίζει ξανά. Σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε ένα οικολογικό απορρυπαντικό πιάτων για το συγκεκριμένο κόλπο.

12+1 Καταπληκτικές Χρήσεις του Απορρυπαντικού Πιάτων που πιθανότατα δεν Γνωρίζατε!  2

2. Ξεβουλώστε την τουαλέτα: Ρίξτε στην τουαλέτα σας ένα φλιτζάνι απορρυπαντικό για τα πιάτα, περιμένετε 10 λεπτά και μετά ρίξτε ένα μπολ ζεστό νερό και τραβήξτε το καζανάκι.

3. Λουστείτε και επανορθώστε την φθορά από την βαφή: Το απορρυπαντικό για τα πιάτα είναι τέλειο για την διάλυση των λιπών. Αυτό το κάνει τέλεια προσθήκη και για κάθε σαμπουάν. Προσθέστε μερικές σταγόνες υγρό για τα πιάτα στο σαμπουάν σας. Μπορείτε ακόμη να ρίχνετε στα μαλλιά σας νερό με λίγες σταγόνες υγρό για τα πιάτα μια φορά τη εβδομάδα για να περιποιηθείτε τα βαμμένα μαλλιά.

12+1 Καταπληκτικές Χρήσεις του Απορρυπαντικού Πιάτων που πιθανότατα δεν Γνωρίζατε!  3

4. Καθαρίστε το μπλέντερ: Δεν χρειάζεται να ξεμοντάρετε τις συσκευές στην κουζίνα σας για να τις καθαρίσετε. Απλά γεμίστε το μπλέντερ με νερό μέχρι τη μέση και προσθέστε μερικές σταγόνες υγρό για τα πιάτα, βάλτε το να δουλέψει και ξεπλύντε με νερό. Μετά, αφήστε το απλά να στεγνώσει.

5. Ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια: Τα μυρμήγκια μπορούν να γίνουν πολύ ενοχλητικά, όμως πλέον είναι εύκολο να τα ξεφορτωθείτε γρήγορα. Ανακατέψτε υγρό για τα πιάτα με ξίδι ή καθαριστικό για τα τζάμια σε ίσες ποσότητες σε ένα μπουκάλι σπρέι. Ψεκάστε τα μυρμήγκια και περιμένετε μερικά λεπτά. Δεν θα σας ξαναενοχλήσουν!

12+1 Καταπληκτικές Χρήσεις του Απορρυπαντικού Πιάτων που πιθανότατα δεν Γνωρίζατε!  4

6. Καθαρίστε το κλιματιστικό σας: Είναι σημαντικό να καθαρίζετε τα φίλτρα του τουλάχιστον μια φορά τον μήνα. Είναι πολύ εύκολο: απλά βάλτε το φίλτρο στην μπανιέρα με ζεστό νερό και απορρυπαντικό για τα πιάτα και τρίψτε το προσεκτικά με μια οδοντόβουρτσα. Μόλις φύγει η βρομιά, ξεπλύντε το με νερό και αφήστε το να στεγνώσει.

7. Ξεφορτωθείτε τα αγριόχορτα: Τα χημικά που σκοτώνουν τα αγριόχορτα είναι πολύ βλαβερά για το περιβάλλον. Μια καλύτερη εναλλακτική είναι να ανακατέψετε μια κουταλιά της σούπας απορρυπαντικό για τα πιάτα με 2 φλιτζάνια νερό και να το ρίξετε στο σημείο που φυτρώνουν τα χόρτα.

12+1 Καταπληκτικές Χρήσεις του Απορρυπαντικού Πιάτων που πιθανότατα δεν Γνωρίζατε!  5

8. Καθαρίστε τα πινέλα του μακιγιάζ: Είναι σημαντικό να καθαρίζετε συχνά τα πινέλα και τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ για να αποτρέψετε τα σπυράκια. Μπορείτε να τα καθαρίσετε με ένα μίγμα νερού με μερικές σταγόνες υγρό για τα πιάτα.

9. Φτιάξτε τις δικές σας παγοκύστες: Το απορρυπαντικό για τα πιάτα είναι τέλειο για να φτιάξετε τις δικές σας παγοκύστες, γιατί παραμένει κρύο περισσότερη ώρα σε σχέση με το νερό.

10. Διώξτε τους επίμονους λεκέδες: Μερικοί λεκέδες φεύγουν δύσκολα, αλλά το απορρυπαντικό για τα πιάτα μπορεί να βοηθήσει σε αυτό. Ρίξτε μερικές σταγόνες απορρυπαντικό πάνω στο λεκέ πριν τον πλύνετε κανονικά και δείτε τον να εξαφανίζεται.

11. Φτιάξτε φούσκες: Τα παιδιά λατρεύουν τις φούσκες. Μπορείτε να φτιάξετε αυτό το παιχνίδι μόνοι σας στο σπίτι. Ανακατέψτε ένα μέρος υγρό για τα πιάτα με δύο μέρη νερό και αφήστε τα παιδιά σας να διασκεδάσουν!

12+1 Καταπληκτικές Χρήσεις του Απορρυπαντικού Πιάτων που πιθανότατα δεν Γνωρίζατε!  6

12. Κάντε μπάνιο τα κατοικίδια σας: Ένα ζεστό μπάνιο με λίγο απορρυπαντικό για τα πιάτα είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε το τρίχωμα του κατοικίδιου σας από τα λίπη και την βρομιά.

12+1 Καταπληκτικές Χρήσεις του Απορρυπαντικού Πιάτων που πιθανότατα δεν Γνωρίζατε!  7

13. Τεχνική μπατίκ: Το απορρυπαντικό για τα πιάτα είναι το βασικό συστατικό αυτού του έργου τέχνης. Γεμίστε ένα μπολ με γάλα και προσθέστε διάφορα χρώματα ζαχαροπλαστικής. Βουτήξτε ένα κομμάτι βαμβάκι στο απορρυπαντικό για τα πιάτα και βάλτε το μέσα στο μπολ. Τα παιδιά θα πάθουν πλάκα με το αποτέλεσμα!

12+1 Καταπληκτικές Χρήσεις του Απορρυπαντικού Πιάτων που πιθανότατα δεν Γνωρίζατε!  7

Το απορρυπαντικό πιάτων είναι ένα οικονομικό και χρήσιμο εργαλείο και εκτός κουζίνας! via