12 τρόποι για να απαλλαγείτε από την πρησμένη κοιλιά χωρίς να κάνετε κοιλιακούς

Μια κοιλιά που προεξέχει είναι μια από τις ενδείξεις του φουσκώματος, που από μόνο του είναι μια φυσιολογική διαδικασία του σώματος. Σε μια κανονική κατάσταση περίπου το μισό του στομάχου και του εντέρου γεμίζουν με αέρια.

Ο αέρας στο στομάχι είναι αποτέλεσμα της εργασίας των μικροοργανισμών της εντερικής μικροχλωρίδας – βακτηρίων που βοηθούν στην πεπτική διαδικασία. Όσο περισσότερο δυσκολεύεται το στομάχι να χωνέψει ένα φαγητό, τόσο περισσότερα αέρια παράγονται.

Δείτε παρακάτω 12 τρόπους για να απαλλαγείτε από την φουσκωμένη κοιλιά και ταυτόχρονα να βοηθήσετε την σκληρή δουλειά του στομαχιού σας.

1.Το μασάζ σε αυτό το σημείο βοηθάει στην μείωση των σχηματισμών αερίων και ανακουφίζει το στομάχι.

Ξεκινήστε από τον αφαλό. Τοποθετήστε 4 δάχτυλα οριζόντια πάνω από τον αφαλό. Το επιθυμητό σημείο είναι πάνω από το άνω δάκτυλο. Κάντε μασάζ για 2-3 λεπτά δεξιόστροφα και μετά αριστερόστροφα. Εάν κάνατε τα πάντα σωστά, θα αισθανθείτε μια ξινή γεύση στο στόμα σας και το σάλιο σας θα αυξηθεί.

2.Αυτό το μασάζ θα σας βοηθήσει στην εξάλειψη της κατακράτησης υγρών και την ανακούφιση του πόνου από το στομάχι.

Αυτό το σημείο βρίσκεται στο ύψος του δεύτερου δακτύλου πάνω από τον αφαλό. Πιέστε επάνω του και κάντε μασάζ για 2-3 λεπτά δεξιόστροφα και μετά αριστερόστροφα.

3.Αυτό το είδος μασάζ θα αυξήσει την εντερική δραστηριότητα και θα απομακρύνει το αίσθημα βαρύτητας.

Τοποθετήστε 4 δάχτυλα οριζόντια κάτω από τον αφαλό. Το σωστό σημείο βρίσκεται κάτω από το μικρό δάχτυλο. Κάντε μασάζ για 2-3 λεπτά δεξιόστροφα και μετά αριστερόστροφα. Αν το κάνετε σωστά, θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το φούσκωμα.

Ένας υγιής άνθρωπος μπορεί να αισθανθεί φούσκωμα εξαιτίας πολλών λόγων που σχετίζονται με την διατροφή και την λειτουργία του στομάχου.

Δείτε παρακάτω μερικές χρήσιμες συμβουλές:

1.Πιείτε ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι κάθε πρωί

Ένα ποτήρι νερό με χυμό λεμονιού 15-30 λεπτά πριν από το γεύμα συμβάλλει στην ομαλοποίηση της έκκρισης του γαστρικού οξέος, ανακουφίζει από τα συμπτώματα της καούρας και εμποδίζει τον σχηματισμό αερίων στο έντερο.

2.Μην πιείτε γάλα ή καφέ το πρωί

Το γάλα διεγείρει την παραγωγή γαστρικού οξέος και αυξάνει την οξύτητα. Επιλέξτε γιαούρτι ή κεφίρ, καθώς περιέχουν προβιοτικά που βοηθούν τα βακτήρια του στομάχου στις πεπτικές διαδικασίες. Ο καφές επηρεάζει το στομάχι με τον ίδιο τρόπο όπως το γάλα.

3.Μην πίνετε αλκοόλ με άδειο στομάχι

Το αλκοόλ διεγείρει την παραγωγή γαστρικού οξέος, το οποίο όταν δεν υπάρχει τροφή στο στομάχι επιβραδύνει τη δουλειά του και αρχίζει να διαβρώνει τα τοιχώματα. Με συχνή χρήση σκοτώνει την μικροχλωρίδα του στομάχου και των εντέρων.

4.Πιείτε τσάι τζίντζερ

Η πικάντικη φύση του τζίντζερ ηρεμεί το στομάχι, μειώνει τον σχηματισμό αερίων και την εντερική δραστηριότητα. Επίσης, αραιώνει το αίμα και βελτιώνει την κυκλοφορία του.

5.Μην τρώτε πολλά λιπαρά τρόφιμα

Τα λιπαρά τρόφιμα είναι βαριά και παραμένουν στο στομάχι κατά την διαδικασία της πέψης. Όσο πιο δύσκολη είναι η πέψη ενός φαγητού, τόσο περισσότερα αέρια παράγει. Αν φάτε λιγότερα λιπαρά τρόφιμα, μπορείτε να αποφύγετε το φούσκωμα και το αίσθημα δυσφορίας.

6.Μην τρώτε “αέρα”

Όταν τρώμε γρήγορα, ενώ μιλάμε ή μασάμε άσχημα, καταπίνουμε επιπλέον αέρα. Δεν είναι επικίνδυνο, αλλά οδηγεί στο φούσκωμα και το αίσθημα δυσφορίας.

7.Μην τρώτε πάρα πολλά τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες

Οι πολλές φυτικές ίνες δημιουργούν αέρια και παρεμποδίζουν την εντερική λειτουργία λόγω των χονδροειδών ινών.

8.Χαλαρώστε, κοιμηθείτε καλά και διαλογιστείτε

Το άγχος και το στρες οδηγούν στην παραβίαση της εντερικής κινητικότητας. Για να τα αντιμετωπίσετε, πρέπει να χαλαρώσετε. Για παράδειγμα, 15-20 λεπτά διαλογισμού ημερησίως ηρεμούν το μυαλό, το στομάχι, την καρδιά και ομαλοποιούν την κυκλοφορία του αίματος.

Πηγή