12 Πανέμορφα Σαλόνια που θα σας Δώσουν Ιδέες για το Δικό σας!

Το σαλόνι είναι το δωμάτιο που συγκεντρώνεται όλη η οικογένεια, που διασκεδάζετε, που αποκοιμιέστε τα βράδια όταν είστε πολύ κουρασμένοι, που κάθεστε παρέα με φίλους ή συγγενείς. Σε αυτόν τον χώρο πρέπει να νιώθετε ασφάλεια αλλά και ηρεμία. Πάρτε ιδέες από πανέμορφα σαλόνια για να φτιάξετε τη δική σας όαση ηρεμίας, δημιουργικότητας και ενέργειας.

Το χαλί δίνει στιλ σε έναν χώρο και μπορεί να χρησιμεύσει και ως διαχωριστικό αν το σαλόνι σας είναι σε ενιαίο χώρο με την τραπεζαρία ή την κουζίνα σας. Επιλέξτε αν θέλετε δύο διαφορετικά χαλιά σε παρόμοιες αποχρώσεις για να χωρίσετε χώρους (οπτικά) και για να αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον η διακόσμησή σας.

Το χαλί μπορεί να χρησιμεύσει και ως διαχωριστικό χώρων.

Ο καναπές είναι το κυρίαρχο κομμάτι ενός σαλονιού Γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει να δώσετε μεγάλη βάση όταν ψάχνετε να αγοράσετε έναν. Πρέπει να είναι αναπαυτικός και να βολεύει στο να κάθεστε, να ξαπλώνετε, να χαλαρώνετε ή ακόμα και να κοιμάστε. Ενισχύστε τον με μερικά μαξιλάρια για έξτρα στιλ και άνεση.

Ένας πράσινος άνετος καναπές προσφέρει στιλ σε ένα σαλόνι.

Τα μαξιλάρια με γεωμετρικά σχήματα είναι πολύ της μόδας (και το 2017) και είναι μια πινελιά που ανανεώνει τον χώρο σας χωρίς να επιβαρύνει πολύ την τσέπη σας.

Βάλτε χρώμα στο σπίτι σας ακόμα και τους χειμερινούς μήνες. Το χρώμα δημιουργεί όμορφα συναισθήματα και κάνει τις καρδιές μας να «φτερουγίζουν»! Δεν το λέμε μόνο εμείς, το λένε και ειδικοί στο φενγκ σούι!

Επιλέξτε χρώματα που ηρεμούν και όχι που ανεβάζουν την ένταση και τους σφυγμούς. Τα ανοιχτά χρώματα και οι παλ αποχρώσεις είναι ιδανικά για ένα σαλόνι.

Οι παλ αποχρώσεις ηρεμούν και χαλαρώνουν.

Τα έργα τέχνης ενισχύουν πολύ το στιλ ενός σαλονιού αρκεί να σας εκφράζουν και να σας δημιουργούν θετικά συναισθήματα. Μην κρεμάτε στους τοίχους πίνακες που απλά σας έκαναν δώρο. Καλύτερα να τους πάτε στην αποθήκη παρά να είστε αναγκασμένοι να τους βλέπετε κάθε μέρα.

Ένα έργο τέχνης μπορεί στην κυριολεξία να μεταμορφώσει έναν χώρο και να του δώσει τον χαρακτήρα που εσείς θέλετε να δείξετε.

Όσον αφορά τα έργα τέχνης, παίξτε με τις κλίμακες καθώς φέτος οι μεγάλοι πίνακες ζωγραφικής είναι must!

Ένας μεγάλος πίνακας δίνει στιλ και χαρακτήρα στο σαλόνι.

Δείτε τι ταιριάζει στη διαρρύθμιση του σπιτιού σας. Σε κάποια σαλόνια ταιριάζει το λευκό, ενώ κάποια άλλα για να αναδειχθούν πρέπει να «σπάσετε» το λευκό χρώμα με πιο σκούρες αποχρώσεις.

Σε αυτό το σαλόνι το λευκό σπάει σε διάφορα σημεία με με μεγάλους μαύρους όγκους δημιουργώντας μοντέρνο αποτέλεσμα.

Επειδή, όμως, στην πλειοψηφία τους τα περισσότερα σπίτια είναι λευκά θα σας συμβουλεύαμε να τα ανανεώσετε λίγο με μια πινελιά χρώματος.

Μην φοβάστε να βάλετε χρώμα στο σαλόνι σας. Φέτος, είναι πολύ της μόδας για τους τοίχους, όλες οι αποχρώσεις του πράσινου.

Μην φοβάστε τη μοντέρνα διακόσμηση Ξεφύγετε λιγάκι από τα συνηθισμένα και «παίξτε» με διαφορετικούς συνδυασμούς υλικών, υφών και σχεδίων. Η γούνα είναι ένα πολύ δημοφιλές υλικό φέτος τον χειμώνα, όπως επίσης και το ξύλο. Συνδυάστε αυτά τα δύο υλικά μεταξύ τους για αξεπέραστη διακόσμηση.

Μην φοβάστε να φτιάξετε ένα ξεχωριστό σαλόνι μπλέκοντας διαφορετικά υλικά και υφές.

Το σαλόνι πρέπει να δέχεται άπλετο φως Αν το σαλόνι σας είναι ενιαίο μαζί με άλλους χώρους «τοποθετήστε» το κοντά στα παράθυρα. Αν δεν έχει πολύ φως προσθέστε παραπάνω φωτιστικά, κεριά και δυνατές λάμπες.

Επιλέξτε πού θα φτιάξετε το σαλόνι σας με κριτήριο το πού είναι τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες

Διακοσμήστε τα φωτιστικά σας με έξυπνους τρόπους για να δείξουν πιο όμορφα. Μια εύκολη λύση (και οικονομική) είναι να χρησιμοποιήσετε washi tape.

Με λίγο washi tape ένα απλό λευκό φωτιστικό γίνεται αγνώριστο,

Οι αποχρώσεις του χρυσού και του κίτρινου, εκτός από καλό φενγκ σούι είναι και αποχρώσεις που ζεσταίνουν ένα δωμάτιο και το κάνουν πιο οικείο.

Το χρυσό, το μουσταρδί, το κίτρινο είναι όλα ωραία χρώματα για ένα σαλόνι.

Πηγή