12 εκπληκτικές ιδέες Χριστουγεννιάτικου στολισμού!

Οι μέρες των Χριστουγέννων πλησιάζουν, και όλοι μας ανυπομονούμε να στολίσουμε ώστε το σπίτι μας να γίνει ένα μαγευτικό μέρος…

Παρακάτω έχουμε συλλέξει κάποιες ιδέες στολισμού που θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε έναν εξαιρετικό χώρο για τις ημέρες των Χριστουγέννων.

1. Μια πολύ τρυφερή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, με μικρά στολίδια που θα κρεμάσετε σε ένα κλαδί σε μια γωνιά του σπιτιού. Φυσικά τα στολίδια αυτά μπορείτε να τα κρεμάσετε και στο χριστουγεννιάτικο σας δέντρο!

2. Απίθανη διακόσμηση για το τζάκι, αν δεν το ανάβετε, με γύαλες στις οποίες θα έχετε τοποθετήσει μικρά φωτάκια! Τι να την κάνετε τη φωτιά; Η ατμόσφαιρα ζεσταίνει τέλεια με αυτή την χριστουγεννιάτικη ιδέα!

3. Ένας μικρός ή μεγαλύτερος μαυροπίνακας σε μια γωνιά του σπιτιού είναι υπέροχη ιδέα για να γράψετε με κιμωλία τις δικές σας χριστουγεννιάτικες ευχές ή σκέψεις! Βάλτε και τα παιδιά σας σ΄αυτό το παιχνίδι! Θα τους αρέσει πολύ να γράψουν.

4. Βάλτε φωτάκια στο καλάθι με τα ξύλα για το τζάκι, είτε το έχετε μέσα, είτε έξω από το σπίτι. Υπέροχη ιδέα!

5. Το χριστουγεννιάτικο στεφάνι μην ξεχάσετε, τουλάχιστον στην εξώπορτα! Μπορείτε όμως να διακοσμήσετε και άλλα σημεία του σπιτιού με χριστουγεννιάτικα στεφάνια.

6. Αν όμως θέλετε κάτι διαφορετικό για την εξώπορτά σας, αντί για στεφάνι, φτιάξτε εσείς ένα διακοσμητικό χρησιμοποιώντας ένα κάδρο και χριστουγεννιάτικα στολίδια.

7. Στολίστε με χριστουγεννιάτικες μπάλες το φωτιστικό σας πάνω από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

8. Βάλτε κόκκινο στο σαλόνι σας. Ένα ράνερ, κόκκινα μαξιλάρια ή με χριστουγεννιάτικα σχέδια, θα δώσουν στον χώρο σας εύκολα αυτή την ζεστή ατμόσφαιρα που θέλετε

9. Εκμεταλλευτείτε τον χώρο πάνω από το τζάκι για να τον στολίσετε χριστουγεννιάτικα με μπάλες, στολίδια, πρασινάδες, φωτάκια και χάρτινες χιονονιφάδες.

10. Αν είστε δημιουργικό πνεύμα κι έχετε χρόνο, μαζέψτε κουκουνάρια και φτιάξτε δεκάδες κατασκευές για το σπίτι σας. Στεφάνια, γιρλάντες, κηροπήγια, δεντράκια όλα από κουκουνάρια.

11. Γεμίστε μερικά γυάλινα βάζα με φρούτα και πρασινάδες, είναι μια εύκολη χριστουγεννιάτικη ιδέα που δίνει χρώμα στο σπίτι σας.

12. Και φυσικά, χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και για τα παράθυρά σας!

Πηγή