12 Απίστευτα Κόλπα που Χρησιμοποιούσαν οι Γιαγιάδες μας Πριν 100 Χρόνια και είναι εξαιρετικά Χρήσιμα μέχρι Σήμερα!

Ποιος θα φανταζόταν ότι στις μέρες μας θα χρησιμοποιούσαμε κόλπα και συμβουλές που προτείνονταν στις αρχές του προηγούμενου αιώνα; Δείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές από το 1900 που θα σας εντυπωσιάσουν με την πρακτικότητα και τις λύσεις τους σε καθημερινά προβλήματα.

Ανιχνεύστε μια διαρροή αερίου

Η διαρροή φυσικού αερίου μπορεί να αποβεί μοιραία, γι “αυτό είναι σημαντικό να δράσουμε γρήγορα όταν την αντιληφθούμε. Αν αισθανθείτε τη χαρακτηριστική μυρωδιά, φτιάξτε ένα διάλυμα σαπουνιού και απλώστε σαπουνάδες πάνω στον αγωγό του φυσικού αερίου. Αν υπάρχει διαρροή, αμέσως θα σχηματιστούν φυσαλίδες.

Σκουπίστε εύκολα θραύσματα γυαλιού με ένα πανί

Τα μικροσκοπικά θραύσματα γυαλιού μπορούν να τραυματίσουν μικρά παιδιά και κατοικίδια. Είναι πολύ πιο αποτελεσματικό να σκουπίσετε το πάτωμα με ένα υγρό πανί, παρά με σκούπα, που μπορεί στη συνέχεια να πεταχτεί.

Προστατέψτε τα πολύτιμα βάζα σας

Γεμίστε τα βάζα με άμμο. Με αυτόν τον τρόπο θα παραμείνουν σταθερά στη βάση τους.

Αφαιρέστε ένα θραύσμα από το σώμα σας

Γεμίστε ένα μικρό μπουκάλι με ζεστό νερό, και εφαρμόστε το λαιμό του μπουκαλιού, την περιοχή με το θραύσμα. Το ζεστό νερό θα απορροφήσει το δέρμα, και σιγά-σιγά το θραύσμα θα είναι σε θέση να βγει μόνο του.

Κρυώστε γρήγορα το κρασί

Απλά τυλίξτε το μπουκάλι με υγρή πετσέτα και στη συνέχεια βυθίστε το μπουκάλι σε ένα δοχείο με κρύο τρεχούμενο νερό. Έτσι το μπουκάλι θα κρυώσει πιο γρήγορα από ότι στο ψυγείο.

Κόψτε εύκολα το φρέσκο ψωμί

Βυθίστε το μαχαίρι σε καυτό νερό για 10-15 δευτερόλεπτα, και στη συνέχεια κόψτε το ψωμί με αργές κινήσεις.

Ανάψτε ένα σπίρτο όταν έχει αέρα

Κάντε μερικές εγκοπές πάνω στο σπίρτο, όμως φαίνεται στην εικόνα. Με αυτόν τον τρόπο, η φλόγα θα παραμείνει αναμμένη χωρίς να σβήσει ακόμα και με δυνατό αέρα.

Έκτακτος πυροσβεστήρας

Τώρα μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας διάλυμα πυρόσβεσης για έκτακτη ανάγκη. Για να γίνει αυτό, αναμείξτε 700 γρ. αλάτι, 350 γρ. χλωριούχο αμμωνία  και περίπου 1,5 λίτρα νερού . Το προκύπτον μείγμα ρίχνουμε σε γυάλινα μπουκάλια για να σβήσουμε πυρκαγιά.

Αφαιρέστε μακριά καρφιά με τανάλια

Όποιος έχει προσπαθήσει να τραβήξει μακριά καρφιά με τανάλια, ξέρει πόσο δύσκολο είναι χωρίς να σπάσει ή να λυγίσει το καρφί. Ωστόσο, μπορεί να γίνει πιο εύκολα, αν τοποθετήσετε κάτω από τα τανάλια ένα μικρό ξύλο.

Διαχωρίστε ποτήρια που έχουν κολλήσει

Τα ποτήρια όταν στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο, πολύ συχνά μπορούν να κολλήσουν μεταξύ τους. Για να τα διαχωρίσετε, ρίξτε στο πάνω ποτήρι κρύο νερό, και το κάτω ποτήρι βυθίστε σε ζεστό νερό. Λόγω της συστολής και διαστολής, τα ποτήρια θα διαχωριστούν εύκολα.

Συντηρήστε ένα λουλούδι χωρίς νερό και φως

Φυλάξτε τα φρέσκα λουλούδια χωρίς νερό και φως για μια εβδομάδα ή ακόμα περισσότερο, χρησιμοποιώντας πατάτες. Βάλτε το κοτσάνι του λουλουδιού μέσα σε μια εγκοπή που θα έχετε κάνει στην πατάτα. Έτσι μπορείτε να στείλετε λουλούδια ακόμα και σε δέμα.

Διακρίνετε το βούτυρο από τη μαργαρίνη

Η οπτική διάκριση του βουτύρου από την μαργαρίνη είναι πρακτικά αδύνατη. Ωστόσο, μπορεί να γίνει εφικτό μέσω της όσφρησης. Για να το κάνετε αυτό, τρίψτε μια μικρή ποσότητα του προϊόντος σε χαρτί και βάλτε του φωτιά. Η μυρωδιά του καμένου βουτύρου είναι γλυκιά και νόστιμη, ενώ της μαργαρίνης είναι άσχημη και θυμίζει λίγο τη μυρωδιά του τηγανισμένου μπέικον.

Πηγή