11 Χριστουγεννιάτικες Ιδέες Διακόσμησης για Μικρούς Χώρους

Αν σας αρέσει η εορταστική διακόσμηση, αλλά η ιδέα ενός δέντρου ύψους 2.5 μέτρων στο μικροσκοπικό σας σαλόνι σας φαίνεται λιγότερο πιθανή από μια επίσκεψη από τον Άγιο Βασίλη, τότε ίσως βρείτε ιδιαίτερα χρήσιμες τις παρακάτω ιδέες.

Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, 11 προτάσεις χριστουγεννιάτικης διακόσμησης που θα σας εμπνεύσουν και θα φέρουν στο σπίτι σας το πνεύμα των Χριστουγέννων χωρίς να καταλάβουν πολύτιμο χώρο. Για να τις δείτε, κάντε κλικ στην παρακάτω φωτογραφία.

Αξιοποιήστε ένα οποιοδήποτε τραπεζάκι του σπιτιού σας και τοποθετήστε πάνω ένα μικρό δέντρο. Είναι μια πολύ καλή ιδέα για να μην πιάσει το δέντρο σας καθόλου χώρο στο πάτωμα.

Χρησιμοποιήστε ένα ράφι και βάλτε πάνω κλαδιά, φωτάκια, κεριά και κρεμάστε 1-2 μπότες όπως ακριβώς στη φωτογραφία.

Ένα πλεκτό καλάθι όπως αυτό που βλέπετε είναι ιδανικό για να τοποθετήσετε μέσα ένα μικρό δέντρο και να το βάλετε σε μια γωνιά του σπιτιού. Αφήστε γύρω του μερικά δώρα για μια έξτρα πινελιά.

Τα περβάζια των παραθύρων είναι ιδανικά για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Δύο δεντράκια μινιατούρες και ένας δίσκος με κεριά είναι σίγουρο πως θα φέρουν την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στον χώρο σας.
Σε έναν οποιοδήποτε τοίχο βάλτε μια χριστουγεννιάτικη κρεμάστρα με πολλά γαντζάκια από τα οποία θα κρέμονται μπότες. Μια πολύ όμορφη ιδέα που δεν θα πιάσει καθόλου χώρο.
Ένας ξύλινος δίσκος με κεριά, κλαδιά, κουκουνάρια και άλλα διακοσμητικά θα διακοσμήσει πανέμορφα το coffee table στο καθιστικό σας.
Αξιοποιήστε ένα παράθυρο βάζοντας μια χριστουγεννιάτικη γιρλάντα περιμετρικά και κρεμώντας πανέμορφα ζαχαρωτά. Ο συνδυασμός πράσινο – κόκκινο είναι σίγουρο πως θα αφήσει το χριστουγεννιάτικο στίγμα του.
Να μια καλή ιδέα αν έχετε πολυέλαιο: στολίστε τον με μερικά χριστουγεννιάτικα κλαδιά όπως αυτά της φωτογραφίας και θα φέρετε το πνεύμα των Χριστουγέννων στο κέντρο του δωματίου σας.
Έχετε σκάλα; Τότε διακοσμήστε την με κλαδιά, φωτάκια και μπότες – στη συγκεκριμένη περίπτωση το λευκό με το πράσινο δημιουργούν μια πολύ κομψή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.
Ένας ρουστίκ δίσκος με δύο επίπεδα είναι μια ευκαιρία για πλούσια διακόσμηση που καταλαμβάνει λίγο χώρο. Βάλτε πάνω στολίδια και διακοσμητικά και τοποθετήστε τον στο καθιστικό ή ακόμα και στην κουζίνα σας!
Για το τέλος κρατήσαμε αυτό το πολύ εύκολο DIY: Ένα γυάλινο βάζο με κουκουνάρια και στολίδια που σας αρέσουν είναι ιδανικό για να βάλετε μια χριστουγεννιάτικη πινελιά στον χώρο σας. Τοποθετήστε το σε εμφανές σημείο του καθιστικού σας και είμαστε σίγουροι πως αυτό το δέντρο των 2.5 μέτρων… δεν θα σας λείψει καθόλου!