11 χρήσιμα πράγματα που μας έμαθαν οι γιαγιάδες μας να μην πετάμε ποτέ

Κάθε φορά που οι γονείς λένε ιστορίες για τις γιαγιάδες, αντιλαμβανόμαστε πόσο ανθεκτικές και έξυπνες ήταν παρά τις δυσκολίες που βίωναν.

Οι περισσότερες ήξεραν πώς να αντιμετωπίζουν τις δύσκολες καταστάσεις των τότε εποχών. Από την αξία του να πληθαίνουν τα τρόφιμα για μια μεγάλη οικογένεια ως την χρήση αντικειμένων με πολλούς τρόπους εκτός από την αρχική τους χρησιμότητα.

Υπάρχουν εκατοντάδες παραδείγματα ευστροφίας και έξυπνης χρήσης σε διάφορους τομείς που αφορούσαν στη δουλειά, το σπίτι, το μεγάλωμα των παιδιών και πολλά ακόμη. Είχαν την τάση να μην πετούν τίποτα και να κάνουν τα πάντα λειτουργικά και πάλι.

1. Δοχεία βουτύρου

Αυτά τα δοχεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αποθηκευτεί φαγητό ή για να αποφευχθεί η ακαταστασία.

2. Εφημερίδες

Δεν χρησιμεύουν μόνο στο να βάλετε μια φωτιά αλλά και ως περιτυλίγματα δώρων, είδη χειροτεχνίας, για τον καθαρισμών των παραθύρων και για να πακετάρετε πράγματα με ασφάλεια. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις έξυπνες χρήσεις τους.

3. Κομματάκια και κόκαλα

Είτε πρόκειται για απομεινάρια από κοτόπουλο, χοιρινό ή μοσχάρι, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νοστιμότατο απόθεμα από τα κομματάκια και τα οστά που έχουν απομείνει από το γεύμα σας. Επιπλέον, μπορείτε να προσφέρετε ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό του σκύλου σας δίνοντάς του τα κόκαλα που δεν είναι πάρα πολύ μικρά.

4. Λάδι από μπέικον

Το γευστικό λάδι μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα δοχείο και μετά να χρησιμοποιηθεί σταδιακά για γεύση σε κάθε φαγητό.

5. Φλοιός και φλούδες

Τα απομεινάρια των λαχανικών μπορεί να χρησιμοποιηθούν ή να ξαναφυτευτούν για να σας δώσουν νέα προϊόντα. Οι φλούδες των φρούτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξετε νόστιμα γλυκά ή να τα ζεστάνετε στον φούρνο για το γλυκό τους άρωμα. Το σπίτι θα μοσχομυρίσει.

6. Βάζα του ζελέ

Τα παιδιά λατρεύουν τα αξιολάτρευτα σχέδια και χρώματα στα βάζα. Σήμερα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως ποτήρια.

7. Αλουμινόχαρτο

Οι ολιγαρκείς λαοί ξεπλένουν και επαναχρησιμοποιούν τα αλουμινόχαρτα σε νέα παρασκευάσματα. Μπορείτε επίσης να το κάνετε μπάλα και να καθαρίσετε τα πιάτα.

8. Κομματάκια σαπουνιού

Είναι δύσκολο να πλύνετε τα χέρια ή τα ρούχα σας με σαπούνι και κάποια κομμάτια πάντα πέφτουν. Αντί να παλεύετε με αυτά, συλλέξτε τα σε ποσότητα για να φτιάξετε κάτι εντελώς νέο. Μπορείτε επίσης να τα μετατρέψετε σε σκόνη για τα ρούχα.

9. Φθαρμένα ρούχα

Τα υφάσματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσετε μαξιλάρια, μπαλώματα για άλλα ρούχα, ή ακόμη και χαριτωμένα λούτρινα για τα παιδιά σας.

10. Κουμπιά και φερμουάρ

Μπορεί να μην ταιριάζουν όλα αλλά είναι εύχρηστα μιας και μπορούν να κάνουν τα παλτό να διαρκούν περισσότερο. Επίσης, μπορείτε να ράψετε κάτι εντελώς νέο χωρίς να χρειαστεί να πάτε στο κατάστημα για να αγοράσετε ακριβά αξεσουάρ.

11. Οδοντόβουρτσες

Θα πρέπει να αλλάζετε τακτικά οδοντόβουρτσα. Ωστόσο, μπορείτε να κρατήσετε τις χρησιμοποιημένες οδοντόβουρτσες για να καθαρίσετε τα απρόσιτα σημεία στο σπίτι σας.

Πηγή