11 φυσικοί τρόποι για να εξαφανίσετε τις ενοχλητικές κρεατοελιές σας!

Όλοι μας όλο και έχουμε κάποιες κρεατοελιές που μας ενοχλούν, ιδιαίτερα στις περιοχές του σώματός μας που είναι ορατές, και έχουμε σκεφτεί να τις αφαιρέσουμε με ασφάλεια. Ενώ οι περισσότερες κρεατοελιές δεν αποτελούν αιτία ανησυχίας, πολλοί άνθρωποι θέλουν να τις αφαιρέσουν, επειδή απλά δεν τους αρέσει έτσι όπως φαίνονται.

Ενώ υπάρχουν ιατρικές θεραπείες που αφαιρούν τις κρεατοελιές, μπορεί μερικές φορές να είναι δαπανηρές και ακόμη και επώδυνες. Ωστόσο, αν έχετε μια κρεατοελιά που θέλετε να αφαιρέσετε, να ξέρετε ότι μπορείτε πραγματικά να το κάνετε και μόνοι σας. Όχι μόνο μπορείτε να τις αφαιρέσετε, αλλά πιθανότατα έχετε και όλα αυτά που χρειάζεστε στο σπίτι σας.

Ας δούμε λοιπόν τι χρειαζόμαστε:

1. Σκόρδο

Σύμφωνα με Natural Remedy Ideas, το σκόρδο είναι είναι μια λύση για να αφαιρέσετε μια κρεατοελιά . Ο λόγος που είναι τόσο αποτελεσματικό οφείλεται στα φυσικά ένζυμα που διασπούν χρωστικές που προκαλούν τις κρεατοελιές. Διασπάστε λίγες σκελίδες σκόρδου μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα και στη συνέχεια εφαρμόστε το στη κρεατοελιά. Ωστόσο, θα πρέπει να φροντίσετε έχετε εφαρμόσει λίγο λαδάκι στο δέρμα σας πρώτα επειδή το σκόρδο μπορεί να κάψει το δέρμα. Αφήστε το σκόρδο στη περιοχή να δράσει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μετά από περίπου πέντε βράδια η κρεατοελιά σας θα υποχωρήσει.

2. μηλόξυδο

Μια άλλη απλή λύση για τις κρεατοελιές είναι η εφαρμογή ξυδιού μήλου-μηλίτη . Το Top 10 Home Remedies λέει ότι αυτή η παραγωγή λειτουργεί τόσο καλά, επειδή έχει ως βάση το οξύ και ξεραίνει την κρεατοελιά και την κάνει να υποχωρήσει. Θα πρέπει να βρέξετε ένα κομμάτι βαμβάκι με ξύδι μήλου- μηλίτη,και να τοποθετήσετε το βαμβάκι στο δέρμα βάζοντας του ένα τσιρότο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μετά από περίπου δέκα ημέρες θα πρέπει να έχει φύγει..

3. Οι φλούδες από τις μπανάνες 

Τα θρεπτικά συστατικά που έχουν οι μπανάνες βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τις κρεατοελιές καθώς και στην αφαίρεση κηλίδων από το δέρμα. Σύμφωνα με ένα άρθρο από Beyond Disease, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη φλούδα μιας ώριμης μπανάνας. Τοποθετήστε τη φλούδα στο δέρμα σας με την κίτρινη πλευρά προς τα έξω. Καλύψτε με έναν επίδεσμο και αφήστε το όλη τη νύχτα στο δέρμα σας. Η κρεατοελιά σας θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες.

4. Καστορέλαιο

Το καστορέλαιο  βοηθά στη διάλυση και την απομάκρυνση των αφύσικων εμφανίσεων στο δέρμα. Σύμφωνα με Natural Remedy Ideas μπορείτε να εφαρμόσετε μια μικρή ποσότητα  λαδιού στα διάφορα σημεία σας, δύο φορές την ημέρα. Αφήστε το λάδι να είναι πάνω στο δέρμα για αρκετές ώρες πριν το ξεβγάλετε. Το άρθρο αναφέρει επίσης ότι αυτή η λύση δεν θα αφήσει ούτε μια ουλή.

5. Χυμός από ανανά

Ο χυμός ανανά λειτουργεί ως ένα φυσικό λευκαντικό του δέρματος, που σημαίνει ότι μπορεί επίσης να φωτίσει την εμφάνιση των σκούρων κρεατοελιών στο δέρμα σας. Στο Top 10 Home Remedies  θα πρέπει βάλετε ένα κομμάτι βαμβάκι στο χυμό του ανανά ώστε να τον απορροφήσει και αφήστε το πάνω στη κρεατοελιά όλο το βράδυ . Κάντε το αυτό αρκετές φορές για μερικές εβδομάδες και ο η ενοχλητική κρεατοελιά θα γίνει λιγότερο ορατή.

6. Η Aloe Vera

Οι αντιβακτηριακές ιδιότητες της αλόης βέρα είναι λύση για πολλά θέματα του δέρματος, συμπεριλαμβανομένου και των κρεατοελιών . Πλέον, είναι μια χαλαρωτική εμπειρία που το καθιστά εύκολο να την επιλέξετε αυτή τη μέθοδο σε σχέση με άλλες που θα μπορούσαν δυνητικά να σας προκαλέσουν τσιμπήματα ή και κάψιμο. Ένα άρθρο από το Beyond Disease αναφέρει ότι θα πρέπει να εφαρμόζετε το ζελέ από τα φύλλα στο πρόσωπό σας μερικές φορές την ημέρα. Η κρεατοελιά θα εξαφανιστεί σε περίπου ένα μήνα.

7. Ο χυμός από το κρεμμύδι 

Ένα άρθρο από Natural Remedy Ideas λέει ότι ο χυμός από το κρεμμύδι είναι αποτελεσματικός στην μάχη με τις κρεατοελιές, επειδή είναι όξινο. Το οξύ αφαιρεί κάθε στρώση κρεατοελιάς μέχρι που τις εξαφανίζει εντελώς. Θα πρέπει να εφαρμόσετε το χυμό από το κρεμμύδι στη κρεατοελιά και να το αφήσετε για τριάντα λεπτά πριν το αφαιρέσετε. Μπορείτε να το κάνετε αυτό αρκετές φορές την ημέρα ,μέχρι και ένα μήνα.

8. Εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ

Το Top 10 Home Remedies  δείχνει ότι το εκχύλισμα σπόρου γκρέιπφρουτ βοηθά για να απαλλαγούμε από τις κρεατοελιές. Ο λόγος που είναι αποτελεσματικό, είναι λόγω της βιταμίνης Ε που τρέφει απαλά και εξισώνει το δέρμα. Χρησιμοποιήστε μία σταγόνα του εκχυλίσματος απευθείας στην  περιοχή και καλύψτε το με γάζα για λίγες ώρες. Εφαρμόστε αυτήν τη μέθοδο αρκετές φορές την ημέρα για περίπου ένα μήνα.

9. Το λιβάνι

Οι στυπτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες του λιβανιού είναι μια εξαιρετική λύση για την αφαίρεση των κρεατοελιών. Σύμφωνα με το Beyond Disease , θα πρέπει να κάνετε  μπάνιο με λιβάνι και  σόδα και αφήστε τον εαυτό σας να μουλιάσει στο μπάνιο για δεκαπέντε λεπτά την ημέρα. Αυτή είναι μια καλή λύση, αν έχετε πολλές κρεατοελιές στο σώμα σας.

10. Το μέλι

Το μέλι λειτουργεί ως ασφαλή αφαίρεση για τις κρεατοελιές. Οι αντιβακτηριακές και επουλωτικές ιδιότητες του βοηθούν να εξανιστούν οι κρεατοελιές. Σύμφωνα με Natural Remedy Ideas, ταμπονάρετε λίγο μέλι στη κρεατοελιά και ξεπλύνετε μετά από μερικές ώρες. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να φύγει.

11. Το ιώδιο

Το ιώδιο έχει παρόμοιες ιδιότητες, όπως το σκόρδο, έναντι στις κρεατοελιές. Ωστόσο, είναι  καλύτερη λύση για ευαίσθητο δέρμα. Σύμφωνα με Natural Remedies   θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια παντονέτα για να εφαρμόσετε το ιώδιο στη κρεατοελιά . Κάντε αυτό αρκετές φορές την ημέρα και θα αρχίσετε να βλέπετε ορατές αλλαγές και στο τέλος οι κρεατοελιές θα εξαφανιστούν.

Θέλετε λοιπόν να εξαφανίσετε και εσείς τις κρεατοελιές σας ανέξοδα και με φυσικό τρόπο ;;; Ακολουθήστε τις παραπάνω οδηγίες και εξαφανίστε τες.

Πηγή