11 πανέξυπνοι τρόποι να χρησιμοποιήσετε μωρομάντηλα που δεν είχατε φανταστεί

Όταν έχετε μικρά παιδιά, έχετε μωρομάντηλα παντού, σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας, στην τσάντα σας ή στο αυτοκίνητό σας. Δεν μπορείτε να πάτε πουθενά χωρίς αυτά!

Τα μωρομάντηλα είναι ιδανικά για τον καθαρισμό κάθε παιδικού χάους. Οποιαδήποτε στιγμή που τα παιδιά χύνουν το ποτήρι πάνω τους, γεμίζουν βρομιές τα χέρια ή το πρόσωπο με φαγητό, οι γονείς αρπάζουν ένα μωρομάντηλο για να τα καθαρίσουν.

Τα παιδιά φαίνεται να μην έχουν ποτέ καθαρά χέρια, έτσι πολλοί γονείς τα χρησιμοποιούν ακόμη και όταν τα παιδιά δεν βάζουν πια πάνες.

Αλλά ακόμα κι αν δεν έχετε παιδιά στο σπίτι, τα μωρομάντηλα είναι καλό να υπάρχουν. Είναι χρήσιμα σχεδόν για τα πάντα, από τον καθαρισμό μικρών λεκέδων, μέχρι τον καθαρισμό φωτογραφιών και έργων χειροτεχνίας.

Ίσως να εκπλαγείτε με όλες τις χρήσεις που έχουν τα μωρομάντηλα. Διαβάστε παρακάτω, για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μωρομάντηλα!

Τι κάνει τα μωρομάντηλα τόσο απαραίτητα;

Τα μωρομάντηλα είναι απίστευτα, γιατί έχουν πολλές και διαφορετικές χρήσεις.

Όλοι γνωρίζουν την κύρια χρήση τους – το καθάρισμα των μωρών – αλλά οι άνθρωποι τα χρησιμοποιούν και για διάφορα άλλα πράγματα.

Επειδή είναι συνήθως υποαλλεργικά, αρωματικά, μαλακά και τελείως υγρά, είναι ιδανικά για χρήση σε κάθε σημείο του σώματός σας.

Τα μωρομάντηλα είναι επίσης φθηνά και έρχονται σε μεγάλες συσκευασίες, πράγμα που σημαίνει ότι διαρκούν πολύ. Διαβάστε 11 απίστευτες χρήσεις παρακάτω:

1 Για μαρκαδόρους και κηρομπογιές

Εάν είστε άνθρωπος της χειροτεχνίας, θα ξέρετε πόσο εύκολο είναι να γεμίσετε κηρομπογιά σε όλη την επιφάνεια της εργασίας σας.

Τα παιδιά δεν είναι τα μόνα που βγαίνουν έξω από τις γραμμές, οπότε κάθε φορά που θα βρείτε μαρκαδόρο ή κηρομπογιά στο τραπέζι ή το πάτωμα, πάρτε ένα μωρομάντηλο και σκουπίστε!

Μπορεί να χρειαστεί λίγο τρίψιμο, αλλά τα μωρομάντηλα είναι αρκετά καλά για τον καθαρισμό τους.

2 Για βουλωμένη μύτη

Όταν έχουμε βουλωμένη μύτη, όλοι γνωρίζουμε πόσο υποφέρει το δέρμα μας σε αυτό το σημείο. Αν χρησιμοποιείτε μωρομάντηλα για να φυσήξετε τη μύτη σας, δε θα σας βοηθήσει μόνο να την ενυδατώσετε, αλλά θα τη σκουπίσετε καλά και το πρόσωπό σας θα φρεσκαριστεί.

Δεν είστε οπαδός της χρήσης υγρών μαντηλιών για να φυσήξετε τη μύτη σας; Αφήστε τα να στεγνώσουν! Θα είναι ακόμα μαλακά και λεία στο δέρμα σας.

3 Για λεκέδες από αποσμητικό

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να φορέσετε ένα σκούρο πουκάμισο και να συνειδητοποιήσετε ότι το αποσμητικό σας άφησε σημάδια.

Είναι δύσκολο να τρίψετε τους ενοχλητικούς λευκούς λεκέδες με τα χέρια σας, αλλά το μωρομάντηλο μπορεί να είναι η τέλεια λύση.

Τραβήξτε ένα μωρομάντηλο έξω από τη συσκευασία και τρίψτε το πάνω στο σημάδι, για μια απλή λύση του προβλήματος.

4 Για μαλλιά που φριζάρουν

Εάν αισθάνεστε ότι τα μαλλιά σας είναι πάντα φριζαρισμένα, αυτό θα μπορούσε να είναι το τέλειο κόλπο για εσάς.

Όταν τα μαλλιά σας γίνονται λίγο ατίθασα – είτε από τον αέρα, είτε φυσικά – περάστε ένα μωρομάντηλο από πάνω, για να τα κρατήσετε στη θέση τους όλη την υπόλοιπη ημέρα.

5 Ξύλινες επιφάνειες

Πολλά καθαριστικά είναι πολύ σκληρά για τις ξύλινες επιφάνειες, αλλά επειδή τα μωρομάντηλα είναι για πολύ ευαίσθητο δέρμα, είναι επίσης εξαιρετικά και για ευαίσθητο ξύλο.

Εάν οι επιφάνειες του ξύλου σας είναι λίγο βρώμικες, καθαρίστε τες με ένα μωρομάντηλο!

6 Για επιφάνειες μπάνιου

Πιθανότατα έχετε μια ποικιλία καθαριστικών για το μπάνιο σας, που χρησιμοποιείτε για όλες τις επιφάνειές του, αλλά τα μωρομάντηλα μπορεί να είναι η απάντηση όταν χρειάζεστε μια γρήγορη λύση.

Τα μωρομάντηλα μπορούν να καθαρίσουν κάθε επιφάνεια του μπάνιου, από τις μπανιέρες, έως τις τουαλέτες και τις βρύσες.

7 Για λεκέδες από καφέ

Όταν είστε ακόμη από τον ύπνο το πρωί και ρίξετε καφέ πάνω σας, αντί να βγάλετε το πουκάμισο και να τρέξετε κάτω από τη βρύση, απλά σκουπίστε με ένα μωρομάντηλο και απολαύστε τον πρωινό καφέ σας.

Η μικρή ποσότητα σαπουνιού στο μωρομάντηλο, θα αφαιρέσει τον λεκέ, ενώ η υγρασία θα σας βοηθήσει να μην χρειαστεί να βρέξετε το πουκάμισο με νερό.

8 Λεκέδες στο χαλί

Τίποτα δεν είναι χειρότερο για ένα χαλί, από το ρίξιμο ενός σκούρου υγρού πάνω του. Αν πετάξετε αναψυκτικό, καφέ ή κόκκινο κρασί, μην τρέξετε για να πάρετε σόδα.

Τοποθετήστε ένα μωρομάντηλο πάνω από το υγρό, βάλτε μια πετσέτα πάνω του και στη συνέχεια, πατήστε για να απορροφηθεί ο λεκές και να φύγει.

9 Για σημαδεμένες φωτογραφίες

Κάποια στιγμή, θα έχετε αναπόφευκτα σημάδια από στυλό σε μια φωτογραφία.

Ίσως να εκπλαγείτε διαβάζοντάς το, αλλά δεν χρειάζεται να τη δώσετε σε έναν επαγγελματία για να καθαρίσετε το στυλό από την εικόνα!

Αφαιρέστε απαλά το σημάδι από το στυλό, με ένα μωρομάντηλο. Είναι μια εύκολη λύση που μπορείτε να κάνετε άριστα και στο σπίτι!

10 Για CD και DVD

Όταν τα CD και τα DVD γίνονται βρώμικα από δακτυλικά αποτυπώματα ή λιπαρή βρωμιά, σταματούν να λειτουργούν.

Συνήθως, τρίβουμε τον δίσκο στη μπλούζα μας, αλλά μερικές φορές αυτό δε λειτουργεί στα λιπαρά δακτυλικά αποτυπώματα. Τώρα ξέρουμε ότι πρέπει να σκουπίζουμε τους δίσκους μόνο με μωρομάντηλα!

11 Για χειροτεχνίες

Τα μωρομάντηλα είναι ιδανικά για τον καθαρισμό των αναλώσιμων, όπως μπογιές και στάμπες – αλλά μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε χειροτεχνίες!

Περιστρέψτε τις νερομπογιές σας σε ένα μωρομάντηλο, αφήστε να στεγνώσουν και μετατρέψτε το σε ένα λουλούδι ή στεγνώστε ένα μωρομάντηλο και κόψτε διάφανες χιονονιφάδες!

Πηγή