100% αποτελεσματική λύση για τα νύχια που μπαίνουν στο δέρμα

Πώς να θεραπεύσετε την είσφρυση όνυχος – ονυχοκρύπτωση με 100% θετικά αποτελέσματα.

Η είσφρυση όνυχος ή ονυχοκρύπτωση είναι μια από τις συχνότερες παθήσεις, κυρίως στο μεγάλο δάχτυλο και προκαλεί έντονο πόνο.

Αρχικά παρουσιάζεται ως μια μικρή ενόχληση, αλλά μπορεί να εξελιχθεί σε αρκετά μεγάλη μόλυνση ή/και να γίνει ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα. Αν και αυτό το πρόβλημα δεν είναι πολύ σοβαρό για την υγεία μας, εξακολουθεί να είναι μία από τις πιο ενοχλητικές και δυσάρεστες καταστάσεις για τους ανθρώπους. Προκαλεί φλεγμονή στο δάχτυλο τουποδιού, εμποδίζοντας έτσι τους ανθρώπους να περπατούν ελεύθερα, χωρίς να βιώνουν πόνο.

Κύριες αιτίες είναι το λανθασμένο κόψιμο των νυχιών, η υπερίδρωση, που διευκολύνει την εισχώρηση του νυχιού στα πλάγια μαλακά μόρια της αύλακας, τα στενά παπούτσια και η έντονη επιβάρυνση των ποδιών.

Το κλειδί για τη θεραπεία των νυχιών που μπαίνουν μέσα στο δέρμα είναι να αποκατασταθεί η σωστή φορά τους και έτσι να συνεχίσουν να αναπτύσσονται κανονικά.

Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστείτε μόνο ένα τσιμπιδάκι (αυτό που βγάζουμε τα φρύδια), λίγο βαμβάκι και ιώδιο ή άλλο αντιβακτηριακό μέσο.

Ο καλύτερος τρόπος για να εφαρμόσετε τη θεραπεία, είναι να βάλετε πρώτα το πόδι σας σε μία λεκάνη με ζεστό νερό που να καλύπτει τα δάχτυλα και μία χούφτα χονδρό αλάτι, ώστε να μαλακώσει το προβληματικό νύχι.

Μόλις μαλακώσει, θα χρειαστεί να βάλετε σιγά – σιγά το βαμβάκι βουτηγμένο στο ιώδιο ή κάποια αντιβακτηριακή κρέμα, κάτω από το ανώμαλα αναπτυγμένο νύχι απλώς ανασηκώνοντάς το από το δέρμα με το τσιμπιδάκι. «Τροφή»: Τώρα, επειδή το «απλώς ανασηκώνουμε» ένα τέτοιο νύχι με αυτόν τον πόνο που έχει, ειδικά όταν είναι σε προχωρημένο στάδιο, δεν είναι και το πιο απλό πράγμα που μπορεί κάποιος να κάνει, εγώ χρησιμοποίησα και λίγη ξυλοκαΐνη τοπικά για να απαλύνει τον πόνο τουλάχιστον την πρώτη φορά και να μπορέσω να ανασηκώσω το νύχι και πραγματικά ΔΟΎΛΕΨΕ η όλη διαδικασία. Στη συνέχεια μπορείτε να τυλίξετε το δάχτυλο με ένα μαλακό πανί!!

Θα πρέπει να επαναλάβετε αυτή τη μέθοδο μέχρι το νύχι να σταματήσει να αυξάνεται προς το πλάι και μέσα, ενώ στη συνέχεια φροντίζουμε απαραίτητα να το κόβουμε πάντα στην ευθεία.

Προσοχή: Αν αναπτυχθεί οποιαδήποτε μόλυνση, είτε πριν, είτε κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, επικοινωνήστε άμεσα με τον γιατρό σας. Τέλος, σύμφωνα με ποδολόγο, υπάρχει πλέον ειδικός νάρθηκας για το νύχι που το επαναφέρει στην αρχική του θέση και μορφή αναίμακτα και χωρίς την πιθανότητα να βγάλεις μύκητα λόγο βαμβακιού και κακής χρήσεις του!

Πηγή