10+ Φυσικά Αντιβιοτικά Για Την Καταπολέμηση Ασθενειών

Η φύση διαθέτει πολλές λύσεις για διαφορετικά προβλήματα και καταστάσεις. Είναι ασφαλείς, δεν έχουν αρνητικές συνέπειες και είναι φυσικές. Γιατί να χρησιμοποιούμε άλλα φάρμακα όταν έχουμε τη φύση;

Ακόμα και ο Ιπποκράτης ανέφερε ότι η τροφή πρέπει να είναι ένα φάρμακο και ένα φάρμακο, ένα τρόφιμο. Εδώ είναι ο κατάλογος των 10 κορυφαίων τροφίμων ενάντια στις λοιμώξεις.

10 Τρόφιμα Με Φυσικές Αντιβιοτικές Ιδιότητες

ΣΚΟΡΔΟ

Το σκόρδο βοηθά καθημερινά σε μικρόβια, ιούς και μολύνσεις. Μελέτες έδειξαν ότι το σκόρδο μπορεί ακόμη και να εξαλείψει συμπτώματα του AIDS, του διαβήτη και της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Είναι επίσης θαυματουργό για το κρυολόγημα και τα συμπτώματα της γρίπης, όπως επίσης και τον πονόδοντο. Για καλύτερα αποτελέσματα, συνθλίψτε το και καταναλώστε το ωμό. Προσθέστε το σε σούπες, σαλάτες και ροφήματα.

ΚΡΕΜΜΥΔΙ

Το κρεμμύδι αντιμετωπίζει τον πόνο και τη φλεγμονή. Όπως και το σκόρδο, καταπολεμά τα συμπτώματα του κρυολογήματος και της γρίπης.

ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΓΚΡΕΪΠΦΡΟΥΤ

Το εκχύλισμα του γκρέϊπφρουτ χρησιμοποιείται για τη θανάτωση των μικροοργανισμών. Είναι ιδανικό για την εξάλειψη μυκήτων και βακτηριδίων, ενώ είναι αποτελεσματικό και για τον καθαρισμό του μπάνιου. Πριν το εφαρμόσετε στις επιφάνειες του μπάνιου, αραιώστε το με νερό.

HORSERADISH (ΧΡΕΝΟ)

Αυτό το φυτό σας παρέχει ενέργεια και καταπολεμά τις ασθένειες. Παρομοίως, ενισχύει τη ροή του αίματος και αφομοιώνεται καλά από το στομάχι. Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά πολλές καταστάσεις, μεταξύ των οποίων πέτρες στα νεφρά και βρογχίτιδα. Καταναλώστε το ακατέργαστο αφού το χτυπήσετε στο μπλέντερ ή προσθέστε το σε χυμό με λίγο ξύδι, για πολύ καλύτερη επίδραση.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ C

Θα τη βρείτε σε πολλά φρούτα όπως λεμόνια, πορτοκάλια και ανανά. Αυξάνει την ανοσία και αυτό είναι πολύ σημαντικό για το κρυολόγημα και τη γρίπη. Επίσης, είναι αποτελεσματική για δερματικά προβλήματα, καθώς βοηθά στην ανάπλαση της επιδερμίδας. Καταναλώνετε πορτοκάλια καθημερινά για να έχετε τα μέγιστα δυνατά οφέλη.

ΜΕΛΙ MANUKA

Το μέλι manuka φτιάχνεται στη Νέα Ζηλανδία και είναι σαν οποιοδήποτε μέλι. Ωστόσο, καθώς περιέχει υπεροξείδιο και άλλες αντιβιοτικές ουσίες όπως η μεθυλογλυοξάλη (methylglyoxal), μιμείται το φάρμακο. Αυτές οι ιδιότητες καθιστούν αυτό το είδους μελιού το καλύτερο μέχρι τώρα.

ΚΑΝΕΛΑ

Καταπληκτικό μπαχαρικό για τη μείωση του σακχάρου στο αίμα και την αποφυγή του διαβήτη. Η κανέλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλές μεθόδους. Η καλύτερη είναι να σιγοβράσετε κανέλα σε λίγο νερό και να το βάλετε σε μία κούπα. Αφήνετε το ρόφημα να κρυώσει και το απολαμβάνετε.

ΜΗΛΟΞΥΔΟ

Περιέχει μηλικό οξύ και μοιάζει με αντιβιοτικό. Εξαλείφει τον πονόλαιμο και τα βακτηρίδια.

ΤΖΙΝΤΖΕΡ

Χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία της γρίπης και του κρυολογήματος, αλλά και στο μαγείρεμα. Αυτή η θαυματουργή ρίζα αντιμετωπίζει μεταξύ άλλων τη ναυτία, τους πόνους στις αρθρώσεις και τους μυϊκούς πόνους. Εάν περιμένετε παιδί ή προσπαθείτε να μείνετε έγκυος, αποφύγετε το τζίντζερ.

ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΣ

Ένα αντισηπτικό φυτό, καταπληκτικό για το δέρμα. Μπορείτε επίσης να το πιείτε σε τσάϊ για τη θεραπεία του έντονου βήχα.

Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας Το idiva.gr δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση. Πηγή