10 Τρόποι Για Να Απαλλαγούμε Από Τις Αράχνες Μια Για Πάντα Χωρίς Χημικές Ουσίες

Οι αράχνες παραμονεύουν πάντα και παντού… Μάθετε πώς θα τις κρατήσετε μακριά με αυτά τα φυσικά εντομοαπωθητικά και ξενοιάστε για πάντα!

1. Αιθέριο Έλαιο Μέντας & Υγρό Σαπούνι Πιάτων.  Προσθέστε 3 φλυτζάνια νερό, 1 κ.γλ. υγρό πιάτων και 1 κ.σ. αιθέριο έλαιο μέντας σε ένα μπουκάλι με αντλία ψεκασμού. Ανακινήστε καλά και ψεκάστε. Αυτή η φόρμουλα απωθεί τις αράχνες, δεν τις εξολοθρεύει.

2. Κανέλα.  Πασπαλίστε κανέλα περιμετρικά του σπιτιού σας για να αποτρέψετε τις αράχνες να μπουν μέσα στο σπίτι.

3. Μπάλες Βαμβακιού Με Μέντα. Μουσκέψτε μπάλες βαμβακιού με αιθέριο έλαιο μέντας και τοποθετήστε τις έξω από τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού.

4. Κάστανα. Βάλτε μερικά κάστανα στο περβάζι του παραθύρου για να απωθήσετε τις αράχνες.

5. Νερό Με Αλάτι. Αυτός είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να εξολοθρεύσετε τις αράχνες. Ψεκάστε ένα διάλυμα από 4 λίτρα ζεστό νερό και 30 γρ. αλάτι απευθείας πάνω στις αράχνες αλλά και στις φωλιές τους.

6. Λευκό Ξύδι. Γεμίστε ένα μπουκάλι με λευκό ξύδι και νερό και ψεκάστε όλες τις ρωγμές του σπιτιού σας.

7. Φλούδες Εσπεριδοειδών. Τρίψτε με φλούδες τα σοβατεπί, τα περβάζια και τα ράφια για μην εισβάλλουν οι αράχνες στο σπίτι σας. Οι αράχνες απεχθάνονται τη μυρωδιά των εσπεριδοειδών. Προτιμήστε επίσης γυαλιστικό επίπλων με άρωμα λεμόνι.

8. Κρεμάστρες Από Κέδρο. Αν βρείτε αράχνες να κρύβονται στη ντουλάπα σας, αγοράστε κρεμάστρες φτιαγμένες από κέδρο.

9. Ξηρός Καπνός. Οι αράχνες μένουν μακριά από τον καπνό. Για να φτιάξετε ένα αποτελεσματικό απωθητικό, ανακατέψτε ξηρό καπνό με νερό και ψεκάστε με αυτό τα σημεία εισόδου του σπιτιού.

10. Λάδι Καρύδας. Πραγματικά θεραπεύει τα πάντα, σωστά; Απλά ανακατέψτε 1 μέρος λάδι καρύδας με 2 μέρη νερό και κρατήστε τις αράχνες έξω από το σπίτι για πάντα.

Πηγή