10 Τοξικά & Άκρως επικίνδυνα για την υγεία προϊόντα που ΟΛΟΙ έχουμε σπίτι αλλά πρέπει να πετάξουμε αμέσως. Δείτε με τι να τα αντικαταστήσετε!

Όλοι μας καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με ένα μεγάλο αριθμό στοιχείων, πολλά από τα οποία εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία μας και που μπορεί να συσσωρεύονται με τον καιρό. Πολλές χημικές ουσίες τις θεωρούμε ασφαλείς, που όμως μακροπρόθεσμα μπορούν να μας προκαλέσουν μέχρι και καρκίνο.

Σας παρουσιάζουμε 10 καθημερινά προϊόντα που είναι καλύτερα να καλύτερα να μειώσετε τη χρήση τους ή να απαλλαγείτε εντελώς.

1. Τεχνητές γλυκαντικές ουσίες

Οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες όπως η ασπαρτάμη και σουκραλόζη ξεγελούν το σώμα σας και αποθηκεύουν λίπος και αυξάνουμ τον κίνδυνο για διαβήτη.

2. Πλαστικές συσκευασίες τροφίμων και μπουκάλια Πετώντας τα πλαστικά δοχεία τροφίμων και τα πλαστικά μπουκάλια είναι ένα βασικό βήμα για τη μείωση της έκθεσης σας σε χημικές ουσίες που προκαλούν ενδοκρινικές διαταραχές, όπως η δισφαινόλη-Α (BPA), η δισφαινόλη-S (BPS), και οι φθαλικές ενώσεις.

3. Αντικολλητικά σκεύη Αποφύγετε τα αντικολλητικά σκεύη και αντικαταστήστε τα με κεραμικά ή γυάλινα. Η αντικολλητική επίστρωση γίνεται με μια χημική ουσία που ονομάζεται υπερφθοροοκτανοϊκό οξύ, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως «πιθανή» καρκινογόνα ουσία από την αμερικανική Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA).

4. Αποσμητικά Χώρου

Τα αποσμητικά χώρου συχνά περιέχουν 2, 5-διχλωροφαινόλης (2, 5-DCP), το οποίο έχει συνδεθεί με πρόωρη εφηβεία και άλλα προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένου και του καρκίνου. Οι φθαλικές ενώσεις, που προκαλούν ενδοκρινικές διαταραχές, επίσης περιέχονται σε αποσμητικά χώρου.

5. Αντιβακτηριακά σαπούνια και απορρυπαντικά Η απολύμανση του σώματός και του περιβάλλοντα χώρου μπορεί να προκαλέσει περισσότερο κακό παρά καλό σε μακροπρόθεσμη βάση. Όχι μόνο τα βακτήρια γίνονται ανθεκτικά σε φάρματα, αλλά οι αντιβακτηριακές ενώσεις όπως η τρικλοζάνη έχουν επίσης συνδεθεί με πλήθος βλαβερών συνεπειών για την υγεία, ειδικά σε μικρά παιδιά.

6. Προϊόντα καθαρισμού Μπορείτε να αποφύγετε αρκετά επικίνδυνα χημικά απλά αποφεύοντας εμπορικά προϊόντα καθαρισμού. Μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με φυσικά προϊόντα καθαρισμού όπως:

Μαγειρική σόδα Υπεροξείδιο του υδρογόνου Λευκό ξύδι Σαπούνι Χυμό λεμονιού

7. Προϊόντα προσωπικής φροντίδας Πολλές χημικές ουσίες απορροφώνται μέσω της επιδερμίδας, έτσι η μείωση ή αποφυγή πολλών καθημερινών προϊόντων περιποίησης, όπως αποσμητικά, σαμπουάν, κοντίσιονερ και λοσιόν θα σας βοηθήσει να μειώσετε τις τοξίνες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις γυναίκες, που έχουν την τάση να χρησιμοποιούν πολλά διαφορετικά προϊόντα σε καθημερινή βάση. Το μακιγιάζ είναι επίσης μια κρυφή πηγή βαρέων μετάλλων.

9. Ληγμένα μπαχαρικά Τα βότανα και τα μπαχαρικά για το μαγείρεμα περιέχουν αντιοξειδωτικά, μέταλλα και βιταμίνες, και συμβάλουν στη θρεπτική αξία της διατροφής μας. Τα βότανα κατατάσσονται ακόμη υψηλότερα σε αντιοξειδωτική αξία από τα φρούτα και τα λαχανικά. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι τα περισσότερα μπαχαρικά τείνουν να έχουν μοναδικές θεραπευτικές ιδιότητες. Τέσσερα μπαχαρικά που είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην καταστολή των φλεγμονών είναι:

1. Γαρίφαλο

2. Τζίντζερ 3. Δενδρολίβανο 4. Θυμάρι Η φρεσκάδα, όμως έχει σημασία και αν το ντουλάπι σας είναι γεμάτο με ληγμένα μπαχαρικά, τότε όχι μόνο η γεύση τους θα είναι μειωμένη, αλλά και δε θα σας προσφέρουν και καμία θρεπτική αξία.

9. Ηλεκτρονικές Συσκευές Επανεξετάστε πόσο πολύ χρησιμοποιήσετε όλες τις συσκευές σας, και με πόσες συσκευές περιβάλλεστε καθημερινά για πολλές ώρες. Πολλά παιδιά, ιδιαίτερα οι έφηβοι, τείνουν να περιβάλλονται από πολλές ηλεκτρονικές συσκευές για ατελείωτες ώρες. Η μακροχρόνια βλάβη των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων και η ασύρματη ακτινοβολία είναι επικίνδυνη και χρειάζεται συνετή χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών.

10. Η καρέκλα σας Η καρέκλα σας μπορεί πραγματικά να είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα αντικείμενα για την υγεία σας. Το παρατεταμένο κάθισμα έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας παράγοντας κινδύνου για χρόνιες ασθένειες και πρόωρο θάνατο, ακόμα και αν ασκείστε τακτικά και είστε σε πολύ καλή φόρμα. Η σωματική άσκηση δεν μπορεί να επανορθώσει τη ζημιά που προκαλείται από πολύωρες ώρες καθιστικής εργασίας, με τον ίδιο τρόπο που δεν μπορείτε να αναιρέσετε τις επιπτώσεις που προκαλούνται από το κάπνισμα.

Σταθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο. Ένα γραφείο σε όρθια θέση, όπως ένα σταντ, είναι μία επιλογή.

Πηγή