10 Σοβαρές Επιπτώσεις Που Έχουν Τα Ψηλά Τακούνια Στο Σώμα Σας!

Το 49% των γυναικών, ηλικίας 18-24, φορούν ψηλά τακούνια. Το ποσοστό αυτό μειώνεται ελαφρά στο 42% για τις ηλικίες 20-49. Μπορεί τα τακούνια να κάνουν το βάδισμά σας πιο ελκυστικό και να τονίζουν τη θηλυκότητά σας, αλλά η αισθητική δεν αξίζει τις αρνητικές συνέπειες.

Όπως κάθε γυναίκα γνωρίζει, τα ψηλά τακούνια έχουν ολέθριες συνέπειες στο σώμα. Στη συνέχεια θα διαβάσετε 10 σοβαρές επιπτώσεις για την υγεία σας:

1. Δεν Ευθυγραμμίζεται Η Σπονδυλική Στήλη. Όταν φοράτε ψηλά τακούνια, το κάτω μέρος της πλάτης ωθείται προς τα εμπρός. Σύμφωνα με το Spine Health Institute, το γεγονός αυτό ωθεί τους γοφούς και τη σπονδυλική στήλη να χάνουν τη σωστή ευθυγράμμιση. Αυτή είναι μια σημαντική αιτία των πόνων στην πλάτη.

2. Κακή Στάση Του Σώματος. Τα ψηλά τακούνια ασκούν πίεση στο μπροστινό μέρος του πέλματος. Για να διατηρήσει την ισορροπία του, το κάτω μέρος του σώματος γέρνει μπροστά και το επάνω κινείται προς τα πίσω, με αποτέλεσμα να έχετε πολύ κακή στάση του σώματος.

3. Ισχιαλγία. Αυτή η οδυνηρή κατάσταση περιλαμβάνει συμπτώματα όπως μούδιασμα, μυρμήγκιασμα, μυική αδυναμία, σπασμό, κράμπες και πόνο που ξεκινάει χαμηλά από τη μέση και αντανακλάται στα πόδια. Τα ψηλά τακούνια συνδέονται και με τις παθήσεις του νωτιαίου νεύρου.

4. Πίεση Στο Πέλμα. Όσο ψηλότερο είναι το τακούνι, τόσο μεγαλύτερη είναι η πίεση που ασκείται στο μαλακό μέρος του πέλματος του ποδιού. Όταν για παράδειγμα φοράτε 8ποντα τακούνια, το 76% του σωματικού σας βάρους ασκείται στο σημείο αυτό!

5. Νύχια Που Γυρνάνε Προς Τα Μέσα. Σύμφωνα με το Simplemost, τα ψηλοτάκουνα παπούτσια πιέζουν μεταξύ τους τα δάχτυλα. Όταν συμβαίνει αυτό, το νύχι στο μεγάλο δάχτυλο αρχίζει να μεγαλώνει κάτω από το δέρμα και δημιουργεί τις γνωστές και επώδυνες καταστάσεις.

6. Πόνος Στο Γόνατο. Την επόμενη φορά που θα φορέσετε ψηλά τακούνια, δώστε προσοχή στα γόνατά σας. Προσπαθήστε να μην τα λυγίζετε πολύ. Αυτή η επιπλέον πίεση καταπονεί τις αρθρώσεις του γόνατου, προκαλεί πόνο και στις χειρότερες των περιπτώσεων, κάταγμα και πιάσιμο νεύρων.

7. Αυξημένος Κίνδυνος Οστεοαρθρίτιδας. Όταν φοράτε τακούνια ψηλότερα από 9 πόντους, αυξάνεται ο κίνδυνος οστεοαρθρίτιδας.

8. Κράμπες Στα Πόδια. Τα ψηλά τακούνια κάνουν τους μύες στις γάμπες να συστέλλονται. Αυτό προκαλεί κράμπες και μυικούς σπασμούς.

9. Κότσι. Αν έχετε ήδη κότσι στο πόδι μην φορέσετε ψηλά τακούνια, τα οποία ως γνωστόν σπρώχνουν τα δάχτυλα στο μπροστινό μέρος του παπουτσιού. Όταν το μεγάλο δάχτυλο πιέζεται πάνω στα μικρότερα, το κότσι επιδεινώνεται.

10. Πόνος Στους Ώμους. Μπορεί να εκπλαγείτε, όμως υπάρχει σύνδεση μεταξύ των ψηλών τακουνιών και του πόνου στους ώμους. Σύμφωνα με την Αμερικανική Οστεοπαθητική Ένωση, ο πόνος που προκαλείται από τα τακούνια, δεν περιορίζεται στα πόδια. Τα τακούνια επηρεάζουν την πλάτη, τον λαιμό και τους ώμους, επειδή μεταβάλλουν το φυσικό σχήμα του σώματος.

Πηγή