10 Σημεία που δεν Σκεφτήκατε Ποτέ να Βάψετε αν και θα Έπρεπε

Η δύναμη των χρωμάτων δεν πρέπει επ’ ουδενί να υποτιμάται. Ακόμη και μια δόση χρώματος σε μια επιφάνεια, όπως αυτές που ακολουθούν παρακάτω, μπορεί να φέρει τεράστιες οπτικές αλλαγές.

Μιλούμε συχνά για χρώμα και πραγματικά δεν είναι τυχαίο. Το χρώμα είναι πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. Εκατομμύρια οι επιλογές των χρωμάτων και οι συνδυασμοί τους αμέτρητοι. Από μια τόση δα λεπτομέρεια όλα μπορούν να αλλάξουν.

Όταν παίρνουμε όμως τα πινέλα για να βάψουμε συνήθως επικεντρωνόμαστε στα συνηθισμένα. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια σημεία που αν τα βάψουμε το αποτέλεσμα είναι άκρως ανατρεπτικό και ευχάριστο.

Χρώμα στο εσωτερικό των ντουλαπιών της κουζίνας Μια έντονη απόχρωση στο εσωτερικό των ντουλαπιών της κουζίνας θα ξαφνιάζει ευχάριστα τον καθένα.

Βάψτε το εσωτερικό των ντουλαπιών της κουζίνας.

Επιλέξτε ένα χρώμα που θα σας φτιάχνει τη διάθεση.

Χρώμα στο περίγραμμα του παραθύρου Κάτι που συνηθίζεται στις εκτός νησιωτικής επικράτειας είναι η επένδυση χρώματος στο περίγραμμα των παραθύρων που τόσο τα βλέμματα ευχάριστα τραβά.

Βάψτε το περίγραμμα του παραθύρου.

Βάλτε χρώμα ακόμα και στην πιο μουντή κουζίνα.

Χρώμα κατά φάρδος της πόρτας Μια διαφορετικού χρώματος, από την υπόλοιπη πόρτα, λεπτομέρεια κάνει αμέσως τη διαφορά όταν αυτή παραμένει ανοιχτή.

Βάψτε περιμετρικά την πόρτα με ένα έντονο χρώμα.

Τολμήστε διχρωμία ή και τριχρωμία.

Χρώμα εναλλακτικό στον τοίχο Πέρα από κάθε συνηθισμένη προσέγγιση μια χρωματογραφία στον τοίχο θα είναι σίγουρα πρωτότυπη και διερευνητική.

Δημιουργήστε γεωμετρικά χρωματογραφήματα στον τοίχο σας.

Δημιουργήστε τους πιο “χαρούμενους” τοίχους.

Χρώμα στο εσωτερικό της ντουλάπας Ένα δροσερό και παιχνιδιάρικο χρώμα στο εσωτερικό της ντουλάπας θα δημιουργεί την ανάλογη διάθεση όταν η αναζήτηση των ρούχων της εξόδου δημιουργεί άγχος.

Βάψτε το εσωτερικό της ντουλάπας των ρούχων.

Βάλτε έντονα χρώματα που θα σας φτιάχνουν τη διάθεση.

Χρώμα στο περίγραμμα της κάσας Μια τέτοιου είδους χρωματική πινελιά θα διαιρεί το χώρο στα δύο χωρίς στην ουσία να ισχύει κάτι τέτοιο.

Βάψτε το περίγραμμα μια κάσας.

Δώστε με αυτόν τον τρόπο χρώμα στις κάσες σας.

Χρώμα στα παλιά έπιπλα Παράταση ζωής ενός επίπλου μπορεί να αποτελέσει λίγο χρώμα στο εσωτερικό τους. Μια τόσο μοντέρνα πινελιά σε ένα παλιό έπιπλο μπορεί και πάλι να το επαναφέρει στη μόδα.

Βάψτε τις εσωτερικές επιφάνειες παλιών επίπλων.

Ανανεώστε τα παλιά σας έπιπλα.

Χρώμα στο τζάκι Έξω από κάθε συνηθισμένη λογική προσέγγιση της διακόσμησης του τζάκι σε ένα χώρο με ουδέτερη μονοχρωμία ένα τζάκι σε έντονη απόχρωση θα δημιουργεί ανατρεπτικές εικόνες.

Βάλτε χρώμα στο τζάκι.

Αυτές οι τρεις αποχρώσεις του κίτρινου είναι πολύ όμορφες.

Χρώμα στα συρτάρια Τις περισσότερες φορές τα συρτάρια των κομοδίνων έχουν το ίδιο χρώμα με το εξωτερικό αυτών ή αν είναι παλαιότερης εποχής είναι απλώς ακατέργαστο ξύλο. Ένα βαμμένο όμως συρτάρι θα φέρει μια ιδέα στο έπιπλο απόλυτα ανανεωτική

 

Βάλτε χρώμα στο εσωτερικό των συρταριών του κομοδίνου.

Αυτές οι 3 αποχρώσεις είναι πανέμορφες.

Χρώμα στο ταβάνι Ανατρέψτε τα δεδομένα και σπάστε το κατεστημένο του λευκού στο ταβάνι τραβώντας και λίγο παραπάνω προς τους τοίχους. Υπάρχουν εκατομμύρια χρώματα που το καθένα μπορεί να δώσει άλλη οπτική στο χώρο σας. Πάρτε μερικές ιδέες από εδώ!

Βάλτε χρώμα στο ταβάνι.

Έντονες αποχρώσεις για τολμηρούς.

Οι αποχρώσεις που έχουν το σύμβολο F είναι ειδικά επιλεγμένες για εξωτερικές επιφάνειες με υψηλή αντοχή στις καιρικές συνθήκες και στην ηλιακή ακτινοβολία.

Πηγή