10 πράγματα που σας κάνουν λιγότερο γοητευτικούς σύμφωνα με τους επιστήμονες

Έρευνες από όλο τον κόσμο έχουν βρει μερικά πράγματα που μπορούν να μας κάνουν λιγότερο ελκυστικούς. Αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας 10 σκιτσάκια πάνω σε αυτό το θέμα.

Νευρικότητα

πράγματα που σας κάνουν λιγότερο γοητευτικούς 1

Το 2013 το περιοδικό δημοσίευσε μια έρευνα που έδειξε πως οι γυναίκες με υψηλά επίπεδα κορτιζόλης είναι λιγότερο ελκυστικές στους άνδρες.

Ψέμματα

Τα ψέμματα σύμφωνα με έρευνες είναι ένα από τα πιο αποκρουστικά ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Ακόμα και τα πιο μικρά.

Έλλειψη ύπνου

πράγματα που σας κάνουν λιγότερο γοητευτικούς 3

Το 2010 επιστήμονες από τη Σουηδία απέδειξαν ότι όσοι κοιμούνται λιγότερο κάνουν χειρότερη εντύπωση σε σύγκριση με όσους κοιμούνται, τουλάχιστον, οκτώ ώρες την ημέρα.

Κακία

πράγματα που σας κάνουν λιγότερο γοητευτικούς 4

Το 2014 ερευνητές στην Κίνα έδειξαν σε εθελοντές φωτογραφίες ανθρώπων, οι οποίες από κάτω είχαν διάφορες λεζάντες. Οι λεζάντες είχαν λέξεις όπως «καλόβουλος», «κακόβουλος» κλπ. Λιγότερο γοητευτικοί αναδείχθηκαν όσοι είχαν την λεζάντα «κακόβουλος»

Αμυντική στάση σώματος

πράγματα που σας κάνουν λιγότερο γοητευτικούς 5

Επιστήμονες από τέσσερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι άνθρωποι που έχουν αμυντική στάση σώματος είναι λιγότεροι ελκυστικοί από εκείνους που φαίνονται να έχουν δύναμη και αυτοπεποίθηση.

Τεμπελιά

πράγματα που σας κάνουν λιγότερο γοητευτικούς 6

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν και το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης απέδειξαν πως οι τεμπέληδες άνθρωποι είναι λιγότερο ελκυστικοί.

Υπερβολική χαρά

πράγματα που σας κάνουν λιγότερο γοητευτικούς 7

Το 2011 επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας διαπίστωσαν πως οι γυναίκες έχουν την τάση να αποφεύγουν τους άνδρες που χαμογελάνε συνεχώς.

Υπερβολική υπερηφάνεια

πράγματα που σας κάνουν λιγότερο γοητευτικούς 8

Ως αποτέλεσμα αυτής της μελέτης, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως στους άνδρες δεν αρέσουν οι υπερβολικά υπερήφανες γυναίκες.

Παρόμοια μυρωδιά σώματος

πράγματα που σας κάνουν λιγότερο γοητευτικούς 9

Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Νέου Μεξικού, αποφεύγουμε τους ανθρώπους που έχουν παρόμοια μυρωδιά σώματος με εμάς.

Έλλειψη χιούμορ

Ψυχολόγοι από το πανεπιστήμιο του Ούλστερ έφτασαν στο συμπέρασμα πως οι άνθρωποι με έλλειψη χιούμορ είναι λιγότερο ελκυστικοί. [via]

πράγματα που σας κάνουν λιγότερο γοητευτικούς 2