10 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να κάνετε στον σκύλο σας.

Η φροντίδα ενός σκύλου δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά δεν υπάρχει καλύτερη επιβράβευση από το χαρούμενο βλέμμα του αγαπημένου μας φίλου.

Βέβαια, ακόμα και οι καλύτεροι ιδιοκτήτες σκύλων μπορούν να κάνουν πολλά λάθη κατά την εκπαίδευση και την φροντίδα των σκυλιών τους.

Ευτυχώς, όμως, ο δεσμός που αναπτύσσουμε με τα σκυλιά μας είναι τόσο δυνατός που μπορεί να αντέξει μερικά λάθη.

Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζουμε ποια είναι αυτά τα λάθη, που πολλές φορές μπορεί να βάλουν σε μεγάλο κίνδυνο τον σκύλο μας , για να τα αποφεύγουμε.

Δείτε παρακάτω 10 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ στον σκύλο σας.

1. Να αφήνετε το σκυλί σας μόνο του στο αυτοκίνητο.

Οποιαδήποτε στιγμή και αν αφήσετε τον σκύλο σας μόνο του στα αυτοκίνητο, βάζετε σε κίνδυνο την ζωή του. Αν δεν μπορείτε να πάρετε τον σκύλο μαζί σας όπου και αν πάτε, τότε είναι καλύτερο να τον αφήσετε στο σπίτι.

2. Δείχνετε τρυφερότητα σε λάθος στιγμές.

Ο σκύλος σας δεν θα μάθει ποτέ τι είναι σωστό και τι λάθος, αν του δείχνετε τρεφερότητα ακόμα και όταν κάνει λάθος. Ναι, τα ματάκια των σκύλων που νιώθουν ενοχές είναι αξιολάτρευτα, αλλά και πάλι ο σκύλος σας θα πρέπει να ξέρει τι είναι σωστό και λάθος.

3. Υπερβολικό τάϊσμα.

Οι μικρές λιχουδιές είναι ιδανικές ως ένα είδος επιβράβευσης, αλλά αν το παρακάνετε μπορεί να βάλετε την ζωή τους σε κίνδυνο.

4. Αμελείτε τα δόντια τους.

Τα σκυλιά πρέπει να πλένουν τα δόντια τους καθημερινά. Πολλά σκυλιά υποφέρουν από ασθένειες των δοντιών οι οποίες δεν ανακαλύπτονται ποτέ και μένουν αθεράπευτες. Ο κτηνίατρος πρέπει να εξετάζει τα δόντια του σκύλου τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο.

5. Χρησιμοποιείτε λάθος κολάρο.

Κάθε ράτσα σκύλου έχει το δικό της κολάρο. Τα σκυλιά με μικρή μουσούδα μπορεί να τραυματιστούν σοβαρά από ένα κολάρο που πάει μόνο γύρω από λαιμό. Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας πριν αγοράσετε κολάρο.

6. Αφήνετε τον σκύλο σας να σας οδηγεί. Αν αφήνετε τον σκύλο σας να οδηγεί, όταν τον βγάζετε βόλτα υπάρχει ο κίνδυνος να πέσει πάνω σε κάποιο αυτοκίνητο ή να επιδείξει κάποια άλλη ανάρμοστη συμπεριφορά.

7. Παραμελείτε να τα στειρώσετε.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Στα καταφύγια σκύλων γίνονται κάθε χρόνο πολλές ευθανασίες σκύλων εξαιτίας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.

8. Μοιράζεστε μαζί του επικίνδυνο φαγητό.

Το να μοιράζεστε το φαγητό σας με τον σκύλο σας είναι μια πολύ γλυκιά πράξη, αλλά προσέξτε να μην είναι σοκολάτα ή κρέας με κόκκαλο ή οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσε να βάλει την υγεία του σε κίνδυνο.

9. Χτυπάτε τον σκύλο σας.

Ακόμα και το χτύπημα με μια εφημερίδα μπορεί να καταστρέψει το δέσιμο που έχετε με τον σκύλο σας. Το να χτυπάτε τον σκύλο σας με οποιονδήποτε τρόπο ως κάποια μορφή τιμωρίας θα μειώσει την αυτοπεποίθηση του σκύλου σας.

10. Χρησιμοποιείτε το κλουβί ως τιμωρία.

Δεν θέλετε ο σκύλος να συνδέσει το κλουβί με ένα είδος τιμωρίας, αλλά με ένα μέρος που του προσφέρει ασφάλεια.

Πηγή