10 περίεργα πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα μας όταν είμαστε στο αεροπλάνο

Το καλοκαίρι είναι η απόλυτη περίοδος για διακοπές, και πολλοί από εμάς βρισκόμαστε σε αεροπλάνα που οδηγούν σε περιπέτειες. Μερικοί, ωστόσο, έχουν επιφυλάξεις σχετικά με αυτό το είδος ταξιδιού λόγω των δυσκολιών.

Εμείς αποφασίσαμε να μάθουμε πώς τα αεροπορικά ταξίδια επηρεάζουν το σώμα μας.

Τα πόδια σας πρήζονται

Ενώ βρίσκεστε στο αεροπλάνο, δεν μπορείτε να περπατήσετε ελεύθερα και να τεντώσετε τα πόδια σας. Δυστυχώς, η έλλειψη κίνησης οδηγεί σε στασιμότητα των ποδιών, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε οίδημα ή ακόμα και θρόμβωση.

Για να το αποφύγετε αυτό, τεντώστε τα πόδια σας κάθε λίγο.

Η γεύση σας αλλοιώνεται

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι περιοχές του εγκεφάλου που ευθύνονται για τις προτιμήσεις των γεύσεων που έχουμε,  λειτουργούν διαφορετικά κατά την πτήση. Ακόμη και αυτοί που τρελαίνονται για γλυκά μπορεί να έχουν μια παράξενη επιθυμία για χυμό ντομάτας, όταν βρίσκονται στο αεροπλάνο.

Μια δυσάρεστη μυρωδιά εμφανίζεται στο στόμα σας

Η αφυδάτωση αναγκάζει το σώμα μας να παράγει λιγότερο σάλιο, με αποτέλεσμα την ενεργό ανάπτυξη των βακτηριδίων και, συνεπώς, την κακή μυρωδιά.

Μπορείτε να το αποφύγετε αυτό, έχοντας ένα πολύ υγιεινό γεύμα πριν από την πτήση και μασώντας τσίχλα μέντας.

Εμφανίζετε προβλήματα στην επιδερμίδα του προσώπου σας

Η αφυδάτωση προκαλεί επίσης ξηρότητα του δέρματος και ακμή. Ο ξηρός αέρας επί του αεροπλάνου, αποδυναμώνει τις προστατευτικές ιδιότητες του δέρματός μας,  που έχουν ως αποτέλεσμα τα δερματικά προβλήματα.

Απλά πάρτε μαζί σας κάποια κρέμα ενυδάτωσης για να είστε ασφαλείς.

Το κεφάλι σας γυρίζει

Ενδέχεται να έχετε κάποια ζάλη, ναυτία ή ακόμα και τάση προς έμετο κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, επειδή η στατική εικόνα που βλέπετε δεν ανταποκρίνεται στο αίσθημα της κίνησης που έχετε και έτσι το σώμα στρεσάρεται.

Επιλέξτε καθίσματα παραθύρων κοντά στα φτερά για να ανακουφίσετε τα συμπτώματα.

Δυσκολεύεστε να ανακουφιστείτε

Η έλλειψη κινητικότητας μπορεί επίσης να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα ή μετεωρισμό. Οι πολλές ώρες ακινησίας επιβραδύνουν τον μεταβολισμό, ενώ μια αλλαγή πίεσης καθιστά τα αέρια να αλλάζουν την πορεία της κυκλοφορίας τους.

Μειώστε τις θερμίδες που λαμβάνετε πριν από την πτήση και τεντώστε τους μύες σας κάθε λίγο ενώ βρίσκεστε στο αεροπλάνο, για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα.

Μειώνεται η ακοή σας

Οι αλλαγές πίεσης στο αεροπλάνο μπορεί να κάνουν τα αυτιά σας να βουλώσουν. Εάν το αφήσετε να συμβεί, ο αέρας θα αρχίσει να πιέζει από μέσα, οδηγώντας σε προσωρινή μείωση της ακοή και πόνο.

Μια απλή τσίχλα ή μια σκληρή καραμέλα θα σας βοηθήσει εδώ. Διεγείρουν τη σιελόρροια και η κατάποση απελευθερώνει κάποιον αέρα έξω.

Αισθάνεστε ξαφνικό πονόδοντο

Πολλοί ταξιδιώτες αεροπλάνων κατά τη διάρκεια των πτήσεων παρατήρησαν πόνο στα δόντια τους. Ο λόγος είναι η προαναφερθείσα διαφορά πιέσεων: ο αέρας μπαίνει σε μικρά ανοίγματα και πιέζει τα δόντια σας από μέσα.

Επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας πριν ταξιδέψετε για να αποφύγετε κάτι τέτοιο.

Καταναλώνετε επικίνδυνα βακτήρια

Παρά τις προσπάθειες για να καταστεί το νερό στο αεροσκάφος ασφαλές, τα περισσότερα υγρά εκεί εξακολουθούν να περιέχουν επιβλαβή βακτήρια για το έντερο.

Για να αποφύγετε τη μόλυνση, πίνετε μόνο εμφιαλωμένο νερό και μην αφήνετε τα τρόφιμά σας να αγγίζουν το τραπέζι.

Γίνεστε πιο νευρικοί

Ακόμη και εκείνοι που δεν φοβούνται να πετάξουν μπορεί να σοβαρέψουν ή να θυμώσουν αρκετά μέσα σε ένα αεροπλάνο. Ο λόγος είναι απλός: δεν ελέγχουμε την ασφάλειά μας και αυτό μας κάνει να ανησυχούμε.

Ένα ενδιαφέρον βιβλίο ή ταινία ή μουσική ύπνου, θα σας βοηθήσει να το αντιμετωπίσετε αυτό.

Πηγή