10 πανέξυπνα καθημερινά κόλπα που γνωρίζουν μόνο οι νοσοκόμες

Όλοι γνωρίζουμε πως πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις συμβουλές των γιατρών. Όσοι εργάζονται σε κάποιο τομέα της ιατρικής ή έχουν κοντινούς ανθρώπους που απασχολούνται εκεί, σίγουρα σέβονται τη σκληρή τους δουλειά, το πόση αφοσίωση και προσπάθεια χρειάζονται.

Αυτός είναι ο λόγος που παρακάτω θα βρείτε κάποιες πολύ καλές συμβουλές και κόλπα, που προέρχονται από νοσοκόμες.

Μπορεί να σκεφτείτε πως τα περισσότερα από αυτά θα είναι ιατρικές συμβουλές, αλλά όπως αποδεικνύεται, δεν περιορίζονται στα νοσοκομεία και τα παρεμφερή μέρη. Αυτά τα κόλπα είναι πρακτικά σε πολλές καθημερινές καταστάσεις.

1 Απορροφήστε τις οσμές με παλιούς κόκκους καφέ

Θέλετε να απαλλαγείτε από τις άσχημες οσμές; Όταν τα αποσμητικά χώρου δεν μπορούν να βοηθήσουν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικούς παλιούς κόκκους καφέ. Αφού φτιάξετε έναν καφέ, ρίξτε τους κόκκους σε ένα μπολ και τοποθετήστε το στο κέντρο του δωματίου. Η μυρωδιά θα φύγει. Το κατακάθι είναι αποτελεσματικό και για το φρεσκάρισμα των παλιών δοχείων.

2 Απομακρύνετε τους δύσκολους λεκέδες με υπεροξείδιο του υδρογόνου

Όταν έχετε έναν βαθύ, επίμονο λεκέ (ειδικά το αίμα, το κρασί ή το γράσο), ρίξτε λίγο υπεροξείδιο του υδρογόνου σε ένα πανί και τρίψτε. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι επίσης αποτελεσματικό στον καθαρισμό διαρροών και αποτρέπει τους λεκέδες από το να αφήσουν σημάδι.

3 Σταματήστε την αιμορραγία με ταμπόν και σερβιέτες

Αν αντιμετωπίζετε αιμορραγία της μύτης, πάρτε ένα ταμπόν, κόψτε το στην μέση και τοποθετήστε το στην μύτη (όχι πολύ βαθιά). Το ταμπόν θα απορροφήσει το αίμα, απαλλάσσοντας τα ρούχα ή το χαλί από τους λεκέδες. Για να σταματήσετε μια ανοικτή πληγή από αιμορραγία, κρατήστε μια ανοιχτή σερβιέτα στο σημείο τραυματισμού σας, για να σταματήσετε τη ροή. 4 Σταματήστε τις οσμές με άρωμα μέντας

Αν εργάζεστε σε ένα δωμάτιο ή χώρο με παράξενη μυρωδιά, τοποθετήστε κάτω από τη μύτη σας λίγη αλοιφή μέντας ή οδοντόκρεμα. Αν έχετε μια μάσκα, χρησιμοποιήστε μια στρώση οδοντόκρεμας ή αλοιφής στην εσωτερική πλευρά και τοποθετήστε την στο πρόσωπό σας. Αυτό θα σταματήσει τις άσχημες οσμές.

5 Καθαρίστε τους ξεραμένους λεκέδες με λιπαντικό τζελ

Όταν πρέπει να αντιμετωπίσετε ξεραμένους λεκέδες, όπως αίμα ή χώμα, χρησιμοποιήστε κάποιο λιπαντικό τζελ. Καλύψτε τον λεκέ με το τζελ και τρίψτε το απαλά. Η βρωμιά θα μαλακώσει πολύ εύκολα και θα μπορέσετε να την καθαρίσετε χωρίς καμία δυσκολία.

6 Ηρεμήστε κάποιον ζητώντας του να διπλώσει

Για να ηρεμήσετε κάποιον που είναι ανήσυχος ή αναστατωμένος, ζητήστε του να διπλώσει μια στοίβα ρούχων, κατά προτίμηση κάτι απλό όπως πετσέτες ή μπουρνούζια. Η δράση αυτή θα του δώσει μια αίσθηση σκοπού, ενώ θα αποσπάσει την προσοχή του και θα ηρεμήσει τα νεύρα του.

7 Αντικαταστήστε το αλάτι με χυμό λεμονιού

Αν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε πρέπει να κάνει δίαιτα χωρίς να καταναλώνει αλάτι, αντικαταστήστε το με λεμόνι, για να παραμείνει γευστικό το φαγητό. Είναι ένας απλός και υγιεινός τρόπος, για να μην στερηθείτε τη γεύση, ακολουθώντας και τις οδηγίες του γιατρού σας.

8 Ξεμπερδέψτε τα μαλλιά με οινόπνευμα

Τα μαλλιά σας κολλάνε ή είναι μπερδεμένα; Ρίξτε λίγο οινόπνευμα στην συγκεκριμένη περιοχή. Αυτό θα βοηθήσει να διαλυθούν τυχούσες ουσίες και να ξεμπερδευτούν οι κόμποι. Κρατώντας τα μαλλιά, χτενίστε απαλά και το πρόβλημα θα λυθεί σταδιακά.

9 Καλύψτε τα μικρά κοψίματα με σούπερ κόλλα

Αν έχετε ένα μικρό κόψιμο αλλά καθόλου επιδέσμους, η σούπερ κόλλα είναι ιδανική. Απλώστε μια μικρή ποσότητα στο κόψιμο ή τη γρατσουνιά σας, για να το καλύψετε και να προστατευτείτε από τα μικρόβια. Ωστόσο, αν κοπείτε βαθιά ή το τραύμα είναι σοβαρό, ζητήστε ιατρική φροντίδα.

10 Καθαρίστε τους κολλώδεις λεκέδες με κρέμα ξυρίσματος

Γέμισε το δέρμα σας με κάτι κολλώδες; Πριν προσπαθήσετε να το σκουπίσετε, χρησιμοποιήστε κρέμα ξυρίσματος. Θα λειτουργήσει σαν λοσιόν και θα βοηθήσει την ουσία να αφαιρεθεί ευκολότερα. Χρησιμοποιήστε μαντιλάκια για να απομακρύνετε εντελώς τα υπολείμματα της κρέμας.

Πηγή