10 Λαχανικά που αν τα Αγοράσεις μία Φορά, μπορείς να τα Καλλιεργείς για ΠΑΝΤΑ!

Όσο μεγαλώνουμε αντιλαμβανόμαστε ότι τα λαχανικά έχουν μεγάλη σημασία για τη συνολική μας υγεία.

Η ένταξή τους στην καθημερινή μας διατροφή, προσφέρει πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Το μόνο μειονέκτημά τους είναι, ότι καταναλώνονται πολύ γρήγορα. Ωστόσο, υπάρχει μια λύση για αυτό και είναι απλή και ανέξοδη!

Μπορείτε απλά να αρχίσετε να φυτεύετε τα λαχανικά σας στο σπίτι!

Τα ακόλουθα 10 λαχανικά είναι εξαιρετικά εύκολο να φυτευτούν και να ξαναφυτευτούν απεριόριστες φορές:

Σπαράγγι

Αυτό το πρώιμο λαχανικό της άνοιξης, αν διατηρηθεί σωστά, μπορεί να αναπαράγεται κάθε χρόνο, για 25 χρόνια. Οι σπόροι χρειάζονται μερικά χρόνια για να ωριμάσουν, οπότε αν θέλετε πιο γρήγορα αποτελέσματα, επιλέξτε να χρησιμοποιήσετε κορώνες. Σημειώστε ότι αν υπερποτιστούν, τα σπαράγγια θα σαπίσουν.

Σκόρδο

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκελίδες σκόρδου για να το φυτέψετε ξανά. Μια μικρή σκελίδα μπορεί να σας δώσει περισσότερες από 10 σκελίδες σκόρδου. Μπορείτε να τα προσθέσετε σε σαλάτες, ζυμαρικά και διάφορα πιάτα.

Από τη στιγμή που φυτρώσουν, τοποθετήστε τα σε ένα ποτήρι με λίγο νερό και βάλτε το ποτήρι στο περβάζι του παραθύρου σας, είτε εκτός. Μεταφυτεύστε τους βλαστούς, μόλις γίνουν μερικά εκατοστά.

Καρότα

Χρησιμοποιήστε τις κορυφές των καρότων για να ξαναφυτέψετε τα καρότα σας. Τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο με λίγο νερό και τοποθετήστε το πιάτο σε ένα περβάζι παραθύρου ή σε ένα καλά φωτισμένο δωμάτιο. Η γεύση τους θα μπορούσε να είναι λίγο πικρή, αλλά μπορείτε να τη γλυκάνετε με λίγο ξίδι ανακατεμένο με σκόρδο. Προσθέσετε τα σε σαλάτες.

Bok Choy (Κινέζικο λάχανο)

Βάλτε τις άκρες της ρίζας του κινέζικου λάχανου σε λίγο νερό, σε ένα καλά φωτισμένο δωμάτιο και αφήστε τες έτσι για μια με δυο εβδομάδες. Κατόπιν, μεταφέρετε το λαχανικό σε μια γλάστρα με χώμα. Θα φυτρώσει σύντομα μια νέα κεφαλή του λαχανικού.

 Μαρούλι Μπορείτε να φυτέψετε ένα νέο μαρούλι, χρησιμοποιώντας το κάτω μέρος της κεφαλής ενός μαρουλιού. Τοποθετήστε το σε λίγο νερό και όταν παρατηρήσετε τις πρώτες νέες ρίζες και τα φύλλα, αναφυτεύστε το στον κήπο ή σε μια γλάστρα με χώμα. Τα φύλλα του μπορεί να μεγαλώσουν, έως και δύο φορές σε μέγεθος.

Η ίδια μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τα λάχανα.

Κρεμμυδάκια

Οι ρίζες από τα κρεμμυδάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αναγεννηθούν τα νέα λαχανικά. Τοποθετήστε 2,5 εκατοστά από τα κρεμμυδάκια που συνδέονται με τη ρίζα σε ένα ποτήρι νερό και βάλτε το σε ένα καλά φωτισμένο δωμάτιο. Σύντομα, τα νέα κρεμμυδάκια θα εμφανιστούν και μπορείτε να τα συλλέξετε όταν φτάσουν 10 με 12 εκατοστά μάκρος.

Σέλινο

Χρησιμοποιήστε το κάτω μέρος του σέλινου για να αναπτύξετε νέα λαχανικά. Κόψτε τη βάση και τοποθετήστε τη σε ένα ρηχό μπολ ή πιατάκι κάτω από τον ήλιο και σύντομα θα παρατηρήσετε νέα φύλλα. Μετά από 3 ημέρες, αναφυτεύστε τα σε χώμα.

Κόλιαντρο

Βάλτε τα κοτσάνια του σε ένα ποτήρι νερό και θα προκύψουν νέα σύντομα. Έπειτα, μεταφέρετε τα σε μια γλάστρα με χώμα, που θα τοποθετήσετε σε ένα δωμάτιο με άφθονο φωτισμό. Σε δύο μήνες θα είστε σε θέση να τα απολαύσετε.

Βασιλικός

Πάρτε αποκόμματα βασιλικού με τους βλαστούς του 7 με 10 εκατοστών και βάλτε τα σε ένα ποτήρι νερού. Το ποτήρι πρέπει να εκτίθενται στο άμεσο ηλιακό φως. Μόλις οι ρίζες γίνουν 5 εκατοστά μακριές, φυτέψτε τα σε γλάστρα. Ποτίζετε το βασιλικό τακτικά.

Αγκινάρα

Οι αγκινάρες πρέπει να συλλέγονται μόνο όταν ανθίζουν και βγαίνουν μωβ άνθη. Για να φυτέψετε αυτό το φυτό, χρειάζεστε ένα υγρό, καλά στραγγιζόμενο έδαφος και ηλιόλουστο περιβάλλον.

Φυτέψτε αγκινάρες 60 με 90 εκατοστών ξεχωριστά σε σειρές, αφήνοντας απόσταση 90 εκατοστών μεταξύ τους. Πρέπει να φυτεύονται σε καλά στραγγιζόμενα εδάφη, που εκτίθενται στον ήλιο. Το χώμα πρέπει να έχει τροποποιηθεί προηγουμένως με 5 εκατοστά κοπριά. Το χώμα χρειάζεται λίπασμα με άζωτο κάθε μήνα.

Καλή επιτυχία! Πηγή