10 Ιδέες που θα σας Εμπνεύσουν για να Δημιουργήσετε το πιο Όμορφο Αίθριο

Ήρθε επιτέλους η εποχή που τόσο περιμένατε. Ο ήλιος έκανε την εμφάνισή του δυναμικά, τα λουλούδια άνθισαν και οι ανοιξιάτικες μυρωδιές γέμισαν τους εξωτερικούς χώρους. Αν σκέφτεστε να ανανεώσετε τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας, τότε αυτή είναι η ιδανική εποχή.

Οι κήποι και τα πλακόστρωτα είναι ιδανικά για να περνάτε χρόνο με φίλους και να απολαμβάνετε τις ανοιξιάτικες μέρες και νύχτες. Γι αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε 10 αίθρια που θα σας δώσουν την έμπνευση που χρειάζεστε. Για να τους δείτε κάντε κλικ στην παρακάτω φωτογραφία.

Το ξύλο είναι από τα πιο όμορφα υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε την εξωτερική σας «γωνιά». Αν μάλιστα περιλαμβάνει και έναν κουνιστό καναπέ σαν αυτόν, τότε ο κήπος σας θα μοιάζει με παράδεισο.

Δημιουργήστε ένα ξύλινο γωνιακό κάθισμα και βάλτε στο κέντρο ένα χαλί. Ένα μικρό εξωτερικό coffee table είναι ιδανικό και θα δημιουργήσει την αίσθηση του «εξωτερικού σαλονιού».

Δεν είστε σίγουροι αν θέλετε πλήρη σκίαση; Τότε αυτό το στέγαστρο με δοκούς είναι ιδανικό για να δημιουργήσετε έναν ημι-υπαίθριο χώρο.

Αν ο κήπος σας έχει μεγάλη έκταση με γκαζόν, τότε μπορείτε να «κλέψετε» αυτή την μοναδική ιδέα και να επενδύσετε με πέτρα ένα σημείο του – βάλτε μερικές καρέκλες και απολαύστε τις υπέροχες ανοιξιάτικες μέρες.

Θέλετε να ξεφύγετε από τα αδιάκριτα μάτια των γειτόνων; Περιφράξτε την αυλή σας (ή ακόμα και το μπαλκόνι σας) με καλαμωτές που θα διακοσμήσετε εσωτερικά. Ένας μικρός καναπές, ένα τραπεζάκι, ένα χαλί και πολλά… φυτά είναι τα στοιχεία που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε μια όμορφη εξωτερική γωνιά.

Αν σας αρέσουν τα εξωτερικά περιβάλλοντα τότε μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε αποκλειστικά φυσικά υλικά για να δημιουργήσετε τον αίθριο χώρο σας.

Όσο μικρός κι αν είναι ο κήπος σας, υπάρχουν πάντα πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Επενδύστε το πάτωμα με ξύλο και δημιουργήστε χώρους με ζαρντινιέρες που θα φιλοξενήσουν τα φυτά σας.

Αν ανήκετε στους τυχερούς που έχουν πισίνα, τότε τα ρατάν έπιπλα είναι ιδανικά. Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα όμορφο χαλί που θα δώσει χρώμα. Τα δύο πορτατίφ συμπληρώνουν τη σύνθεση αυτή με μοναδικό τρόπο.

Κάποιες φορές αρκούν και οι πιο απλές παρεμβάσεις. Σε μια γωνιά του κήπου σας βάλτε δύο καρέκλες (τα έντονα χρώμα είναι must) και ένα τραπεζάκι. Τα βράδια που κάνει ψύχρα ανάψτε το υπέροχο τζάκι κήπου!

Τα χαλιά έχουν τη δύναμη να οριοθετούν τους χώρους και να τους δίνουν στυλ και προσωπικότητα. Ακριβώς όπως συμβαίνει σε αυτό το αίθριο με τις στιλάτες πολυθρόνες, το υπέροχο τραπεζάκι και το πουφ. Μην ξεχάσετε το πιο απαραίτητο συστατικό: βάλτε πολλά φυτά!