10 εκπληκτικές χρήσεις του λιποζάν που ίσως δεν γνωρίζατε

Το λιποζάν είναι ένα προϊόν που πρέπει να βρίσκεται απαραίτητα στην τσάντα κάθε γυναίκας. Ένας από τους βασικούς του σκοπούς είναι να προστατεύει τα χείλη από πολλαπλούς εξωτερικούς παράγοντες όπως ο κρύος καιρός. Ωστόσο, αποδείχθηκε πως έχει και μερικές άλλες εξαιρετικές χρήσεις.

Παρακάτω θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας 10 τρόπους να το χρησιμοποιήσετε εκτός από τα σκασμένα χείλια.

#1 Αποτρέπει τις φουσκάλες από το να σχηματιστούνχρήσεις του λιποζάν 1

Ένα νέο ζευγάρι με παπούτσια είναι πάντα όμορφο αλλά μερικές φορές προκαλεί φουσκάλες στα πόδια. Αν σας συμβεί αυτό, μπορείτε να βάλετε λιποζάν στο σημείο που σας ενοχλεί και να συνεχίσετε να περπατάτε χωρίς να νιώθετε άβολα.

#2 Μπορείτε να βγάλετε ένα δαχτυλίδι που έχει κολλήσειχρήσεις του λιποζάν 2

Μερικές φορές, το να αφαιρέσουμε από το δάχτυλο ένα δαχτυλίδι είναι πιο δύσκολο από το να το φορέσουμε. Το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι να χρησιμοποιήσουμε σαπούνι. Ωστόσο, μην πάτε κατευθείαν στο μπάνιο αν συμβεί κάτι τέτοιο μιας και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λιποζάν σας. Γεμίστε το δαχτυλίδι και το δέρμα με λιποζάν και θα μετακινηθεί εύκολα.

#3 Διορθώνει το γρατζουνισμένο δέρμα και το κάνει να λάμπειχρήσεις του λιποζάν 3

Αν στα δερμάτινα παπούτσια σας υπάρχουν μικρές γρατσουνιές, μπορείτε να τις διορθώσετε με ένα λιποζάν. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε τσάντες, ζώνες, έπιπλα και οτιδήποτε άλλο δείχνει παλιό και χαλασμένο από τις γρατσουνιές.

#4 Βοηθά στην επούλωση μικρών γρατσουνισμάτων και στα τσιμπήματα εντόμωνχρήσεις του λιποζάν 4

Λόγω των ενυδατικών και καταπραϋντικών ιδιοτήτων που έχει, μπορεί εύκολα να επιταχύνει την επούλωση και να ανακουφίσει από τον κνησμό. Επίσης, μειώνει την ερυθρότητα του δέρματος και καταπραΰνει τις μικρές γρατσουνιές.

#5 Εμποδίζει τις τρίχες από το να πετούν

Το λιποζάν θα κρατήσει τα μαλλιά σας ίσια και λεία για περισσότερο διάστημα. Απλά βάλτε λίγο από αυτό στην βούρτσα σας και χτενίστε τα μαλλιά σας αποφεύγοντας τις ρίζες. Το λιποζάν έχει ως βάση του το κερί και αν το τοποθετήσετε στα φρύδια σας, θα τα κάνει να δείχνουν καλοφτιαγμένα.

#6 Καταπραΰνει την ερεθισμένη μύτηχρήσεις του λιποζάν 5

Το επανειλημμένο σκούπισμα της μύτης λόγω ενός κρυολογήματος μπορεί να την ερεθίσει όπως και το δέρμα γύρω της. Βάλτε στο δάχτυλο λίγη ποσότητα λιποζάν και απλώστε το στα ερεθισμένα σημεία. Αυτό, θα ενυδατώσει το δέρμα και θα βοηθήσει στο να επουλωθεί. Μην χρησιμοποιήσετε λιποζάν από έλαιο ηδύοσμου (μινθόλη) γιατί μπορεί να προκληθεί φαγούρα.

#7 Χρησιμεύει ως αυτοσχέδιο κερίχρήσεις του λιποζάν 6

Αν τοποθετήσετε ένα σπίρτο ή ένα μικρό ξύλο στο λιποζάν, θα αποκτήσετε ένα καλό κερί σε μια περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

#8 Μπορείτε να ξεκινήσετε μια φωτιάχρήσεις του λιποζάν 7

Αν πρέπει να ανάψετε φωτιά, ένα κανονικό λιποζάν μπορεί να σας βοηθήσει. Τοποθετήστε λίγο σε ένα βαμβάκι και ανάψτε φωτιά. Το βαμβάκι θα ανάψει γρήγορα και το έλαιο θα κάνει τη φλόγα πιο έντονη. Αυτό, θα βοηθήσει να διαρκέσει η φωτιά περισσότερο.

#9 Βοηθά ένα κολλημένο φερμουάρ να κυλίσει ομαλάχρήσεις του λιποζάν 8

Τα λιποζάν περιέχουν έλαια. Αυτός είναι ο λόγος που μπορούν να φτιάξουν υπέροχα ένα φερμουάρ που έχει κολλήσει.

#10 Βοηθά να διατηρηθεί η μυρωδιά του αρώματος για περισσότερο διάστημα

Αν βάλετε λιποζάν στην περιοχή που θα μπει το άρωμα, θα κάνει τη μυρωδιά του ισχυρότερη και θα μπορέσετε να την απολαύσετε για περισσότερο χρονικό διάστημα. via