10 εγγυημένοι τρόποι για να μην σας χτυπάνε τα αγαπημένα σας παπούτσια

Το να φορέσουμε ένα καινούργιο ζευγάρι παπούτσια μπορεί να αποδειχτεί μια ενοχλητική και οδυνηρή εμπειρία. Ειδικά, όταν πρόκειται για ψηλοτάκουνα παπούτσια ο πόνος είναι ακόμα χειρότερος.

Δείτε παρακάτω 10 τρόπους για να μην σας χτυπάνε τα αγαπημένα σας ψηλοτάκουνα παπούτσια.

1. Αυτοκόλλητοι επίδεσμοι

Αυτή είναι ίσως η πιο κοινή και προφανής λύση στο πρόβλημα, αλλά λειτουργεί τέλεια. Τοποθετήστε τους αυτοκόλλητους επιδέσμους στα σημεία που θέλετε να μειώσετε την τριβή και να μην δημιουργηθούν φουσκάλες στα πόδια. Αυτό το κόλπο είναι ιδανικό για ψηλοτάκουνα παπούτσια. Απλά να θυμάστε, ότι η επιφάνεια του επιδέσμου θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την πληγείσα περιοχή, ώστε να παραμείνει στην θέση του.

2. Πόυδρα

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσετε την τριβή ανάμεσα στα πόδια και τα παπούτσια. Απλά ρίξτε λίγη πούδρα στα παπούτσια σας πριν τα φορέσετε. Μπορείτε να δοκιμάσετε αυτό το κόλπο ακόμα και όταν δεν φοράτε κάλτσες, απλά πρέπει να σιγουρευτείτε, ότι τα πόδια είναι εντελώς στεγνά.

3. Πιστολάκι μαλλιών και χοντρές κάλτσες

Φορέστε ένα ζευγάρι χοντρές κάλτσες και βάλτε τα παπούτσια σας. Στην συνέχεια, χρησιμοποιήστε από πάνω το πιστολάκι μαλλιών μέχρι να αρχίσετε να νιώθετε λίγο πιο άνετα. Περπατήστε λίγο μέσα στο σπίτι μέχρι να νιώθετε τελείως άνετα. Το υλικό των παπουτσιών θα διευρυνθεί με την θερμότητα και θα γίνει πιο ευέλικτο και απαλό.

4. Αποσμητικό

Το πλαϊνό μέρος του ποδιού σας, το οστό της πτέρνας και τα δάχτυλα των ποδιών είναι τα μέρη που υποφέρουν περισσότερο, όταν φοράμε καινούργια παπούτσια. Για να μειώσετε την τριβή, απλώστε λίγο αποσμητικό στις προβληματικές περιοχές.

5. Πάτοι σιλικόνης

Μπορείτε να αγοράσετε πάτους σιλικόνης στα καταστήματα υποδημάτων, σε ορθοπεδικά καταστήματα ή ακόμα και στο διαδίκτυο. Υπάρχουν δυο τύποι: πάτοι πλήρους μήκους, που προστατεύουν ολόκληρη την σόλα και μισή πάτοι που χρησιμοποιούνται κάτω από τα δάχτυλα ή τα τακούνια.

6. Ενθέματα σιλικόνης για την φτέρνα

Για να αποφύγετε τον ερεθισμό και τις φουσκάλες, χρησιμοποιήστε ειδικά μαξιλαράκια σιλικόνης.

7. Πλαστική σακούλα με νερό

Γεμίστε δύο πλαστικές σακούλες με νερό και βάλτε τες μέσα σε κάθε ένα από τα παπούτσια. Στην συνέχεια, βάλτε τα παπούτσια μέσα στην κατάψυξη και αφήστε τα όλο το βράδυ. Καθώς το νερό θα παγώνει, θα διασταλεί μέσα στην σακούλα και να θα ανοίξει τα παπούτσια. Όταν βγάλετε τα παπούτσια σας το πρωί, θα καταλάβετε ότι έχουν ανοίξει.

8. Δέστε με ταινία το τρίτο και τέταρτο δάχτυλο

Αν δέσετε με ταινία το τρίτο και τέταρτο δάχτυλο του ποδιού σας θα νιώσετε πολύ πιο άνετα μέσα στις γόβες σας.

9. Αφήστε να πόδια σας να ξεκουραστούν για λίγο

Αν φοράτε συνέχεια τακούνια στην δουλειά σας, είναι καλή ιδέα να έχετε κοντά σας ένα ζευγάρι άνετα ίσια παπούτσια. Αφήστε τα πόδια σας να ξεκουραστούν για λίγο.

10. Οι πλατφόρμες είναι η ιδανική εναλλακτική λύση

Αν το πόδια σας πονάνε με τις πλατφόρμες, τότε σκεφτείτε τις πλατφόρμες ως εναλλακτική. Οι πλατφόρμες είναι πιο άνετες και πιο σταθερές στο περπάτημα. via